Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προπόνηση σώματος και μυαλού

Προπόνηση σώματος και μυαλού
Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 - 13:53
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η βελτίωση είναι το ζητούμενο κάθε ομάδας στον πλανήτη. Η βελτίωση ως σύνολο αλλά και η ατομική. Είναι απαραίτητη εξάλλου η δεύτερη για να έρθει και η πρώτη. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα για τον οποίο τα λέμε καθημερινά έχει τρομερά περιθώρια βελτίωσης ως σύνολο αλλά και ως μονάδες. Οι προπονήσεις πρέπει να είναι σκληρές και είναι, όπως αρμόζει για ομάδα τέτοιου επιπέδου. Όμως, διαβάζοντας κάπου ένα άρθρο που παρομοίαζε παίκτη ελληνικής ακαδημίας (σ.σ.: δεν έχει σημασία που το διάβασα και για παίκτη ποιάς ομάδας) με σούπερ σταρ μιας εκ των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη, θυμήθηκα πόσο σημαντικό είναι μαζί με τη σωματική προπόνηση να υπάρχει και η εγκεφαλική. Δεν ξέρω αν και πόση σημασία δίνεται σε αυτό από τους ελληνικούς συλλόγους, εκτιμώ ωστόσο ότι είναι υπερ-απαραίτητο. Αν βάλεις ένα γκολ με την Κ-19 ΔΕΝ είσαι ο νέος Ζλάταν κι ας δεις να σε γράφουν έτσι. Ούτε ο νέος Τσάβι, ούτε ο Κριστιάνο, ούτε ο Μέσι. Τα έχουμε διαβάσει αυτά. Τα «έχουμε» γράψει. Να βάλω και τον εαυτό μου μέσα για να μη νομίζετε ότι προσπαθώ να με περάσω ως τέλειο. Δεν είμαι, έχω γράψει κι εγώ ουκ ολίγες παπάτζες και υπερβολές. Σε περιόδους που το ελληνικό ποδόσφαιρο (με φωτεινή εξαίρεση τον Ολυμπιακό) πρέπει να κατανοήσει σε πόσο χαμηλό επίπεδο βρίσκεται και σε τι τρομερή ανυποληψία έχει περιέλθει, δεν βοηθάνε τα νέος Ζλάταν, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μέσι και Ινιέστα. Ζημιά κάνουν και μάλιστα μεγάλη ειδικά αν ένα παιδί δεν έχει και τον οικογενειακό περίγυρο να το κρατάει διαρκώς με τα πόδια στο έδαφος.

ΥΓ: Δεν ήταν εντελώς αποτυχημένο το σοβαρό τεστ του Ολυμπιακού με τη Ζενίτ. Μπορεί να ηττήθηκε αλλά έδειξε ότι δεν είναι μακριά από το σημείο που πρέπει για να πάρει τέτοιες νίκες μακριά από το σπίτι του. Όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν θα γνώριζε την ήττα με βαρύ σκορ. Πια είναι, σε μεγάλο βαθμό, ο Ολυμπιακός που ξέρουμε. Πλήρως ανταγωνιστικός που κάνει από την πρώτη αγωνιστική «παράσταση» καπαρώματος μιας θέσης στα πλέι οφ και βλέπουμε.

ΥΓ2: Την Τρίτη ή την Τετάρτη θα γίνουμε πιο σοφοί όλοι αναφορικά με τους ουκ ολίγους τραυματίες του Ολυμπιακού. Είναι πολύ σημαντικό προφανώς να είναι το συντομότερο δυνατό σε ρυθμό κανονικών προπονήσεων προκειμένου να τεθούν στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης