Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ένας Ιμπαγάσα, ο άλλος Γκαρσία

Ο ένας Ιμπαγάσα, ο άλλος Γκαρσία
Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 - 12:29
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Διάβασα τις δηλώσεις του Πάμπλο Γκαρσία για το ματς του ΠΑΟΚ β' με τον Ολυμπιακό β' και πραγματικά είναι από τις στιγμές που λες: δεν πιστεύω στα μάτια μου. Προπονητής του ΠΑΟΚ και πρώην παίκτης του επί σειρά ετών, άνθρωπος δηλαδή που έχει ζήσει ουκ ολίγα στην Τούμπα, μιλάει για την ατμόσφαιρα σε έδρα φιλοξενούμενου.

Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω θα θυμηθούμε ότι ακόμα και μικρότερες ηλικιακά ομάδες του Ολυμπιακού έχουν δεχθεί επιθέσεις «φιλοξενούμενες» από τον δικέφαλο στη Θεσσαλονίκη. Καλά, για το γήπεδο της Τούμπας έχουν στερέψει οι λέξεις με τα όσα έχουν κατά καιρούς συμβεί εκεί.

Βεβαίως, κάνοντας μια δεύτερη σκέψη, δεν είναι να τον παρεξηγείς. Ζει σε έναν οργανισμό που η βασική του έγνοια / αποστολή είναι να προσπαθεί να κερδίζει τον Ολυμπιακό. Το ματς της χρονιάς ήταν, είναι και θα είναι πάντα αυτό με τον Ολυμπιακό. Και αν ρίξει μια ματιά κανείς στην ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων θα καταλάβει ότι δεν πάνε και τόσο καλά τα ματς της χρονιάς στον δικέφαλο...

Και η πίεση που αισθάνονται όλοι εκεί αυξάνεται. Ειδικά για τον Πάμπλο που ήθελε στην πρεμιέρα των πρωταθλημάτων των β' ομάδων να κερδίσει τον Ολυμπιακό, αισθάνθηκε το αγωνιστικό χαστούκι να τον ζαλίζει. Τον ζάλισε τόσο πολύ, κατά πως φαίνεται, που έκανε λόγο για τυχερά γκολ του Ολυμπιακού που προήλθαν από λάθη του ΠΑΟΚ λες και το 0-1 της ομάδας του (αυτογκόλ...) προήλθε από σκληρή δουλειά στις προπονήσεις. Κυριάρχησε ο ΠΑΟΚ στο α' ημίχρονο, είπε ο Πάμπλο. Κυριαρχία με μία τελική σε όλο το ματς πρώτη μου φορά βλέπω. Εκτός αν εννοεί ότι είχαν στριμώξει τον Ολυμπιακό στα... δικά τους καρέ.

Νομίζω πως και οι κόουτς των ομάδων β' δείχνουν κάτι για τους δύο συλλόγους και τα προφίλ τους. Από τη μία είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα και από την άλλη ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο πρώτος σπάνια έχει εμπλακεί σε διαφόρων ειδών περιστατικά και επεισόδια στα ματς. Ο δεύτερος έχει δικό του τόμο σε εγκυκλοπαίδεια. Να σας πω την αλήθεια, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Δουλειά του ΠΑΟΚ είναι να επιλέγει ό,τι ταιριάζει στο προφίλ του. Δεν θα χαράξω εγώ καμία στρατηγική. Απλά έγραψα όσα έγραψα σήμερα γιατί θεώρησα ότι οι δηλώσεις του Γκαρσία ήταν και λίγο πρόκληση στη νοημοσύνη και τα αυτιά μας. Ήμαρτον κάπου...

ΥΓ: Το απόγευμα της Δευτέρας επιστρέφει ο Ολυμπιακός στο Ρέντη και μπαίνει σιγά σιγά στην ευθεία για το ματς με την ΑΕΚ και την τελική ευθεία του 2021.

Διαβάστε επίσης

Αρνητές... λαθών

Αρνητές... λαθών

Ο Ολυμπιακός μπορεί και πρέπει την άλλη Παρασκευή να αισθάνεται αφεντικό και στη Σούπερ Λίγκα και στο Γιουρόπα Λιγκ. Στα πόδια του είναι όλα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.