Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αρνητές... λαθών

Αρνητές... λαθών
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 - 09:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για τους αρνητές του εμβολίου (ή ακόμα και της ίδιας της covid-19). Εσχάτως μάθαμε και τους αρνητές της απογραφής. Το σίγουρο είναι ότι στον Ολυμπιακό, τώρα που επιστρέφει η ομάδα στη δράση και αρχίζει η δύσκολη τελευταία μεγάλη ευθεία για το 2021, πρέπει να γεμίσει η ομάδα με... αρνητές λαθών, επιπολαιότητας και έλλειψης ομαδικότητας σε καλές στιγμές γύρω από την περιοχή του αντιπάλου.

Ανθρώπινα είναι τα λάθη και δεν πρόκειται να εκλείψουν ποτέ. Τα κάνουν και οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του πλανήτη στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Υπάρχουν ωστόσο και λάθη που μπορούν να αποφευχθούν με λίγη συγκέντρωση παραπάνω και διάθεση ομαδικότητας.

Γιατί είναι λάθος να επιλέγεις να σουτάρεις με αντιπάλους μπροστά σου όταν υπάρχει πιο δίπλα συμπαίκτης σου με καλύτερο και πιο ανοιχτό πεδίο. Αυτά τα θέματα λοιπόν πρέπει να λυθούν άμεσα γιατί η ομάδα βρίσκεται ενώπιος ενωπίω με δύο κομβικά ματς σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Και αυτό με την ΑΕΚ την Κυριακή και εκείνο με τη Φενέρ την επόμενη Πέμπτη είναι κομβικά για τους δύο βασικούς στόχους της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός μπορεί και πρέπει την άλλη Παρασκευή να αισθάνεται αφεντικό και στη Σούπερ Λίγκα και στο Γιουρόπα Λιγκ. Στα πόδια του είναι όλα. Σοβαρός και αποφασιστικός να είναι και το «όλοι για έναν και ένας για όλους» να γίνει σύνθημα στο Ρέντη.

ΥΓ: Με τον Σεμέδο ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε, δε χρειάζεται να είσαι... Αϊνστάιν να το καταλάβεις. Αποτελεί ακόμα περιουσιακό του στοιχείο και το να παραμένει ανενεργό ή εκτός ομάδας δεν συνέφερε το ταμείο των πρωταθλητών. Επένδυσαν χρόνο και πολύ χρήμα στον Πορτογάλο στόπερ και επιβάλλεται να βρεθεί ο τρόπος να πάρουν πίσω ό,τι μπορούν. Το 2021 (και οσονούπω 2022) οι εποχές είναι άκρως επαγγελματικές και οι ομάδες πρέπει να προφυλάσσουν τα συμφέροντά τους. Τόσο απλό είναι. Κυνικό για κάποιους αλλά έτσι έχει η κατάσταση.

ΥΓ2: Κάνουν, λέει, δεύτερες σκέψεις στην ΕΠΟ για τον Φαν Σχιπ και μπορεί να μην του ανανεώσουν το συμβόλαιο. Μα γιατί; Αφού είναι... πετυχημένος. Έτσι τουλάχιστον γράφουν οι αδέσμευτοι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε ΜΜΕ που έχουν συλλογή από Πούλιτζερ στα γραφεία τους. Στη Μέλμπουρν Χαρτ και γρήγορα!

ΥΓ3: Έρχεται και το ντέρμπι του μπάσκετ στην Α1 μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Για να προφυλάξω την ψυχική μου υγεία είχα κόψει μαχαίρι να βλέπω τα εντός συνόρων ματς μεταξύ των δύο στο μπάσκετ εδώ και χρόνια. Είτε επρόκειτο για κανονική διάρκεια είτε ακόμα και τελικούς που κρίνονταν τίτλοι. Έβλεπα μόνο Ευρωλίγκα. Θέλω να πιστεύω ότι έχει αρχίσει μια νέα εποχή μετά την απομάκρυνση της υπέργηρης διοίκησης της ομοσπονδίας μπάσκετ και στη διαιτησία ώστε να μη συνεχίσουν οι... non-callιές. Θέλω να πιστεύω...

Διαβάστε επίσης