Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ας ασχοληθούμε επιτέλους με τα σοβαρά...

Ας ασχοληθούμε επιτέλους με τα σοβαρά...
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 - 12:15
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Νομίζω ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω το... δράμα της κατατρεγμένης από τη μοίρα και τη ζωή ΑΕΚ πίσω και να ασχοληθούμε με τα πραγματικά σοβαρά που έχουμε μπροστά μας, δηλαδή το ματς με τη Φενέρ. Μιλάμε για ένα ματς... τελικό. Τα πράγματα είναι απλά. Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει εξασφαλίζει μαθηματικά τη 2η θέση. Με ισοπαλία παραμένει το φαβορί αλλά θα πρέπει να πάει για αποτέλεσμα και στο Βέλγιο για το ματς με την Αντβέρπ τελευταία αγωνιστική ώστε να μην έχει το νου του στο τι θα κάνει η Φενέρ με την Αϊντραχτ. Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι η Φενέρ, πλέον, είναι υποψιασμένη.

Η υποδειγματική στρατηγική των Πειραιωτών στο πρώτο ματς στην Πόλη οδήγησε σ' έναν θρίαμβο. Πια οι Τούρκοι θα είναι πιο υποψιασμένοι. Από την άλλη βέβαια, όπως και τότε που ήταν γηπεδούχοι, θα πρέπει να παίξουν επίθεση για να κερδίσουν. Κι αυτό, νομίζω, είναι καλό για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που ξέρει πως να εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους που αφήνει ο αντίπαλος αν επιτεθεί μαζικά ή ανεβάσει ψηλά την άμυνά του. Το είχε κάνει και στην Τουρκία. Το έκανε και με την ΑΕΚ. Στο 2ο γκολ του Ολυμπιακού με τους κιτρινόμαυρους ήταν ένα γκολ αληθινά δουλεμένο στην προπόνηση.

Βεβαίως, οι όποιες στρατηγικές αποφασίζονται πριν από τη σέντρα ενός αγώνα. Μπορεί να εκτελεστούν και στο ματς αλλά να πάνε και... περίπατο από το 1ο λεπτό όπως συνέβη με την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός είχε κατά νου να πάρει την κατοχή μπάλας αλλά το γρήγορο γκολ του Αγκιμπού του έδωσε την πολυτέλεια να δώσει μπάλα (όχι όμως και γήπεδο) στην Ένωση. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ακριβώς θα προτιμήσει ο Πέδρο Μαρτίνς κόντρα στη Φενέρ. Φαντάζομαι ότι στο ξεκίνημα του ματς θα δούμε έναν ορμητικό Ολυμπιακό που θα θελήσει να παρασύρει τους Τούρκους και να σκοράρει γρήγορα προκειμένου να κάνει πιο δύσκολη την αποστολή τους. Όσο θα περνάει η ώρα, και ανάλογα με την εξέλιξη του ματς, ο Ολυμπιακός θα αναπροσαρμόζει τα πλάνα του. Προφανώς και θα είναι ένα δύσκολο ματς και μια δύσκολη και απαιτητική βραδιά.

ΥΓ: Φτάνει με το ανάθεμα και το «κράξιμο» στην ομάδα μπάσκετ. Φτάνουν τα «μεγάλα» συμπεράσματα για μεμονωμένα ματς ή μικρά συμπεράσματα. Το δείγμα γραφής ως τώρα της ομάδας είναι άκρως θετικό. Ότι ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό ήταν ένα πολύ δυσάρεστο αποτέλεσμα που δύσκολα «χωνεύεται» γιατί συνέβη απέναντι στον ουραγό της Ευρωλίγκα.

Διαβάστε επίσης

Λοιπόν, τι λες;

Λοιπόν, τι λες;

Ξέρετε κάτι; Ο Ολυμπιακός δεν έπαψε χθες να είναι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.