Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η (μη) αμφιβολία και οι σεντερφοράκλες

Η (μη) αμφιβολία και οι σεντερφοράκλες
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 - 14:33
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ήταν τόσο έντονο το χθεσινό ματς στο Γ. Καραϊσκάκης που ακόμα και τώρα προσπαθώ να βάλω τις σκέψεις σε μια τάξη. Θέλω να πιαστώ από κάτι για να μην επαναληφθώ και η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι. Εντάξει, ξέρετε πόσο φαν είμαι αυτής της ομάδας που βλέπουμε την τρέχουσα 4ετία. Μια ομάδα που χτίστηκε από την αρχή από τα συντρίμμια της προηγούμενης για την οποία έδωσε εντολή ο Βαγγέλης Μαρινάκης να κατεδαφιστεί και πρώτος απ' όλους δικαιώνεται. Οι χαρές που έχει ήδη προσφέρει ο Ολυμπιακός, σε πρωτοφανείς δυσκολίες (covid-19, εχθρική διαιτητική αντιμετώπιση), είναι τεράστιες και γέμισαν με χαρά τα ντεπόζιτα του καθενός που τρέφει αισθήματα για την ερυθρόλευκη ριγωτή. Με την ίδια χαρά έχουν γεμίσει και τον ιδιοκτήτη και ηγέτη της που είναι και οπαδός της και αυτό το extreme makeover του στοίχισε κάποια εκατομμύρια ευρώ.

Ήμουν σίγουρος, αφού είχε γίνει και τις προηγούμενες σεζόν, ότι η ομάδα θα βρει τα πατήματά της. Οτι ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ της. Αυτό αφορά την ποιότητα του παιχνιδιού της, όχι τον εξαιρετικό χαρακτήρα της. Για τον χαρακτήρα της επίσης δεν αμφέβαλα ποτέ. Όπως δεν αμφέβαλα ποτέ για τον προπονητή και ατομικά για παίκτες της, ακόμα και για 'κείνους που μερίδα του κόσμου λάτρευε να... «μισεί». Ας αφήσουμε ωστόσο το παρελθόν. Ελπίζω απλά άνθρωποι που σπεύδουν να βγάλουν σοβαρά συμπεράσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αναθεωρήσουν το χούι. Γιατί θα εκτίθενται διαρκώς όσο κι αν προσπαθούν μετά να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει ό,τι άξιζε από τον όμιλο. Κι αυτό γιατί το μηδέν βαθμοί σε δύο ματς με την Αϊνταχτ δεν είναι καθόλου δίκαιο. Έπρεπε και μπορούσε να έχει τουλάχιστον τρεις. Ας όψεται ο διαιτητής που δεν άφησε με 10 από νωρίς τους Γερμανούς στο Γ.Καραϊσκάκης... Τεσπα, ό,τι έγινε, έγινε. Ο Ολυμπιακός οφείλει να συγκεντρωθεί στα επόμενα. Απλά νομίζω είδαμε σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών έναν από τους πολλούς λόγους για τους οποίους οι ερυθρόλευκοι καταφέρνουν ό,τι καταφέρνουν. Την ΑΕΚ την Κυριακή την... καθάρισε, σε μεγάλο βαθμό, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με τα δύο γκολ του. Την Φενέρ την καθάρισε με το δικό του γκολ χθες ο Τικίνιο. Τι σεντερφοράκλες έχει ο Ολυμπιακός ρε φίλε;!

ΥΓ: Μόνο όσοι ήταν στο γήπεδο χθες μπορούν να αντιληφθούν σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια την ατμόσφαιρα του Καραϊσκάκη ΕΙΔΙΚΑ στο πρώτο τέταρτο και στο φινάλε του αγώνα που η ομάδα επέμενε ξανά και ξανά να χτίζει επιθέσεις δείχνοντας την πίστη στο χρυσό γκολ και τη νίκη. Και ο κόσμος μαζί της να σπρώχνει, να μοιράζεται την ίδια πίστη. Ανατριχίλα.

Διαβάστε επίσης

Λες κι αρχίζει τώρα

Λες κι αρχίζει τώρα

Γελιέται όποιος νομίζει ότι έχει κριθεί το οτιδήποτε στο πρωτάθλημα μετά το 3-2 του ΟΑΚΑ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.