Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λες κι αρχίζει τώρα

Λες κι αρχίζει τώρα
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 - 10:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Χάζευα το «πέσιμο» των παικτών της ΑΕΚ στον διαιτητή Καραντώνη με το που «τόλμησε» να υποδείξει το καθαρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ και σκεφτόμουν ότι γελιέται όποιος νομίζει ότι έχει κριθεί το οτιδήποτε στο πρωτάθλημα μετά το 3-2 του ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να «φτύσει» αίμα για να το πάρει και φέτος. Θα πρέπει να είναι στα κόκκινα και σε μόνιμο συναγερμό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο των πλέι οφ. Από τους αντιπάλους του και δη από τους κιτρινόμαυρους θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν, αγωνιστικά και μη, να ανατρέψουν την κατάσταση. Τα εμπόδια του Ολυμπιακού, ποδοσφαιρικά και μη, θα αυξηθούν. Απαιτείται χαρακτήρας, συγκέντρωση και διάθεση για μάχη κάθε φορά που μπαίνουν στο γήπεδο οι ερυθρόλευκοι.

Επειδή είναι πολλά τα ματς που θα δώσουν οι πρωταθλητές ως το τέλος του 2021, θα χρειαστούν όλοι. Ακόμα και όσοι δεν έχουν παίξει αρκετά ως τώρα. Μην ξεχνάμε πως αρχίζουν άμεσα και τα ματς κυπέλλου με τους Πειραιώτες να ταξιδεύουν την Τετάρτη στη Λιβαδειά για ματς με τον τοπικό Λεβαδειακό. Η λογική της ομάδας λοιπόν πρέπει να είναι η εξής: παίζουμε λες κι αρχίζει τώρα το πρωτάθλημα και είμαστε όσοι ισόβαθμοι. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ προβάδισμα. Δεν ύπάρχει τίποτα. Μόνο το πρέπει για νίκες και βαθμούς ώστε στο φινάλε η φιέστα να έχει ξανά έδρα το μεγάλο λιμάνι.

ΥΓ: Αλήθεια, ο διαιτητής Καραντώνης τι άλλο περίμενε να του κάνουν οι παίκτες της ΑΕΚ για να τους δείξει έστω μία κίτρινη κάρτα στις 3λεπτες διαμαρτυρίες τους; Κάποιος πιο παρατηρητικός, και αν έχει διαθέσιμο το βίντεο, ας δει τη γκριμάτσα που κάνει κάποια στιγμή ο Μάνταλος μπροστά στα μούτρα του Καραντώνη. Και περνάει στο... ντούκου.

ΥΓ2: «Μούφα το πέναλτι του ΠΑΣ», διάβασα κάπου. Μιλάμε για το ίδιο σημείο που διάβασα ότι ήταν πεναλτάρα του Βράνιες... Δεν αξίζει το παραμικρό σχόλιο, μόνο ένα ελαφρύ μειδίαμα. Σοβαρά τώρα το πιστεύουν ότι αδικείται η ΑΕΚ ή έχουμε τόσες πολλές Οσκαρικές εμφανίσεις δραματικών ρόλων;

ΥΓ3: Το ματς με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα πρέπει να... σημαδευτεί για τα καλά από την ομάδα μπάσκετ. Οφείλει, για πολλούς λόγους, να το πάρει. Ο βασικός, φυσικά, είναι βαθμολογικός. Να κάνει ένα άλμα ακόμα προς την εξασφάλιση θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ. Υπάρχει φυσικά και η επιθυμία για... αντίποινα για την αναταραχή και τη στεναχώρια που προκάλεσε η πρόσφατη ήττα στο ΣΕΦ για την Α1. Υπάρχει καιρός μέχρι τότε, προηγούνται άλλα ματς. Αλλά σ' εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει προετοιμασμένος αγωνιστικά αλλά ΚΑΙ ψυχολογικά. Το δεύτερο σκέλος είναι εξίσου σημαντικό.

Διαβάστε επίσης

Νέφτι στον ποπό

Νέφτι στον ποπό

Τι να αποθεώσω; Τον Βόλο; Που πέρασαν την περισσότερη ώρα του αγώνα ξάπλα στο χόρτο παριστάνοντας τους τραυματίες; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Θέλει ο Βόλος να κρυφτεί και...

Θέλει ο Βόλος να κρυφτεί και...

Οπλιστείτε με υπομονή. Έρχονται κι άλλα, πολλά. Αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Πόλεμος κανονικός δίχως κανόνες και με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.