Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ενδιαφέρον για... λάθος λόγους

Ενδιαφέρον για... λάθος λόγους
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021 - 10:39
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όταν έγραφα χθες, μερικές ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά, για το ενδιαφέρον που απέκτησε το ματς χάρη στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς στην αποστολή, δεν είχα στο μυαλό μου αυτό που εν τέλει είδαμε. Ωστόσο, ενδιαφέρον ήταν κι αυτό. Ενδιαφέρον και, κυρίως, χρήσιμο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού παραδέχθηκε μετά τη λήξη του ματς ότι περίμενε περισσότερα από κάποιους παίκτες. Ποιός δεν περίμενε περισσότερα...; Στη θέση του θα ήμουν λιγότερο ευγενικός. Επίσης θα μπορούσα να αναφέρω μια... ντουζίνα παίκτες που, κατά τη γνώμη μου, ήταν απογοητευτικοί. Δεν θα το κάνω γιατί ο πλέον αρμόδιος να δείξει την δυσαρέσκειά του είναι ο Πορτογάλος τεχνικός. Το σίγουρο είναι πως η εικόνα των ερυθρόλευκων στο πρώτο 15λεπτο ήταν στα όρια της εξοργιστικής. Ναι τα διαβάζετε από μένα αυτά που, συνήθως, είμαι από τους πλέον ψύχραιμους. Όταν παίζεις με ομάδα μικρότερης κατηγορίας όπως ο Λεβαδειακός και ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που λένε (ή... ψιθυρίζουν) ότι αδικούνται που δεν παίζουν συχνά, αν μη τι άλλο «τρως σίδερα» μπαίνοντας στο γήπεδο. Στη φάση του 1-0 κατά σειρά οι Σουρλής, Σεμέδο και Κούντε προσπάθησαν ανεπιτυχώς να σταματήσουν τον σκόρερ ενώ ο Ανδρούτσος, στη θέση ευθύνης του οποίου έγιναν όλα αυτά, απουσίαζε σε θέση εξτρέμ. Δικαίως ή όχι, ο Μαρτίνς ξέρει και θα αποφασίσει και γι' αυτό και για όλα όσα έγιναν στη Λιβαδειά. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος και «κατάφερε» να δώσει ενδιαφέρον στη ρεβάνς του Γ. Καραϊσκάκης. Αν έκανε τα βασικά χθες δεν θα χρειάζονταν να έχει το όποιο άγχος στο μεταξύ τους 2ο ματς για τους 16 του κυπέλλου. Πλέον οι ούτως ή άλλως επιβαρυμένοι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να είναι σε... συναγερμό στο τελευταίο τους ματς το 2021 λίγο πριν από τη διακοπή λόγω γιορτών. Ας πρόσεχαν...

ΥΓ: Το χθεσινό ματς μπορεί να κάνει και καλό στο τάιμινγκ που ήρθε. Το Σάββατο ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Κρήτη από τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα. Είναι ξεκάθαρο πως ο αντίπαλος θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει για ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για αληθινή μάχη. Μετά τη χθεσινή ήττα στο κύπελλο δεν υπάρχει περιθώριο για (άλλη) χαλαρότητα παρότι τα δύο ματς, φαινομενικά και ουσιαστικά, δεν έχουν μεγάλη σχέση. Το τάιμινγκ που γίνονται τα... φέρνει κοντά. Ας περιμένουμε λοιπόν εκεί κάποιες αγωνιστικές απαντήσεις από ποδοσφαιριστές.

Διαβάστε επίσης

Θέλει ο Βόλος να κρυφτεί και...

Θέλει ο Βόλος να κρυφτεί και...

Οπλιστείτε με υπομονή. Έρχονται κι άλλα, πολλά. Αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Πόλεμος κανονικός δίχως κανόνες και με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.