Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μυαλά και μάτια που «πονάνε»

Μυαλά και μάτια που «πονάνε»
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 - 09:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είδα όλο το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη. Είδα όλο το ματς της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Είδα και το ματς της με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Φυσικά είδα και το ματς της με τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (ακόμα και με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη) αλλά αυτά δεν τα βάζω στην κουβέντα γιατί είτε ηττήθηκε είτε δεν κατάφερε να κερδίσει.

Σε ματς λοιπόν που η ΑΕΚ κέρδισε τα δικά μου τα μάτια «πόνεσαν». Όπως «πονάει» το μυαλό και η λογική μου κάθε φορά που η Ένωση το παίζει... Μάρθα Βούρτση του ελληνικού ποδοσφαίρου και «κλαίει» για υποτιθέμενες αδικίες που υποτίθεται της συμβαίνουν.

Σε όλα αυτά τα ματς οι κιτρινόμαυροι είναι ζήτημα αν έχουν παίξει, σκάρτη, μισή ώρα σοβαρή μπάλα. Αυτή η ομάδα λοιπόν είναι η ανταγωνίστρια του Ολυμπιακού για τον τίτλο. Έχει καταφέρει με... νύχια με... δόντια και... στραγάλια (βλέπε ματς με Άρη) να μείνει μόνο στο -6β. από την κορυφή και τους πρωταθλητές. Ούτε ο Ολυμπιακός έχει παίξει μπαλάρα ως τώρα αλλά ο Ολυμπιακός έχει σοβαρές και αληθινές δικαιολογίες.

Υπήρχε η... επιδημία covid που έπληξε το Ρέντη το καλοκαίρι. Υπάρχουν συνεχώς ματς Ευρώπης που δεν έχει η ΑΕΚ και είναι φρέσκια. Φεύγουν επίσης κάθε τρεις και λίγο οι μισοί και βάλε παίκτες τους για υποχρεώσεις με τις εθνικές ενώ της Ένωσης οι διεθνείς είναι λιγοστοί.

Βεβαίως, κάθε φορά που αρχίζω να «καταπιάνομαι» με τους απέναντι καταλαβαίνω ότι αυτό είναι λάθος. Λάθος που θέλουν να συμβαίνει είτε από παρατηρητές όπως εγώ είτε από την ίδια την ομάδα του Ολυμπιακού. Πώς και γιατί να συγκριθεί ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ; Τι σχέση έχουν; Τιμή συνιστά για τους άλλους οποιαδήποτε προσπάθεια σύγκρισης. Τους ανεβάζει και παράλληλα κατεβάζει τον Ολυμπιακό.

Το ζήτημα λοιπόν είναι ο Ολυμπιακός να ασχολείται πάντα και μόνο με τον εαυτό του. Πως μπορεί να γίνει καλύτερος. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία. Ούτε αστεία επικοινωνιακά πυροτεχνήματα τύπου «αδικείται η ΑΕΚ» ούτε κάτι άλλο. Το γήπεδο εξάλλου ήταν, είναι και θα είναι ο κριτής και ο καθρέφτης του καθενός. Κι εκεί η ΑΕΚ παίζει... ταμπούρι και προσπαθεί να... κλέψει ματς όπως έκανε με τον Παναθηναϊκό.

ΥΓ: Ενοχλήθηκε ο κόουτς του Παναθηναϊκού, Γιοβάνοβιτς, με το ταμπούρι της ΑΕΚ. Όταν το έπαιζε εκείνος στο Γ. Καραϊσκάκης ήταν προφανώς βολικό...

ΥΓ2: «Μόλις» 5 ήττες μακριά από το αήττητο πρωτάθλημα που του ζητήθηκε βρίσκεται ο... πρωταθληματικός Λουτσέσκου.

Διαβάστε επίσης

Και με μαστίγιο και με καρότο

Και με μαστίγιο και με καρότο

Είναι εντυπωσιακή η σταθερότητα του Ολυμπιακού και, παράλληλα, πολλά υποσχόμενη. Γιατί; Αναλύει ο Σπύρος Γρομητσάρης.