Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η πιο σημαντική προσδοκία της Αμβέρσας

Η πιο σημαντική προσδοκία της Αμβέρσας
Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021 - 11:57
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τι αληθινά περιμένω από τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής του Europa League στον Δ' όμιλο στον οποίο βρίσκεται ο Ολυμπιακός; Αρκετοί θα σκέφτεστε να κυλήσουν έτσι τα πράγματα ώστε οι Πειραιώτες να τερματίσουν πρώτοι. Ειλικρινά δεν θεωρώ ότι μπορεί να γίνει, μακάρι να κάνω λάθος. Κι αυτό επειδή δεν θεωρώ ότι η αδιάφορη και απογοητευμένη Φενέρ μπορεί να κερδίσει την Αϊντραχτ. Επαναλαμβάνω, μακάρι να κάνω λάθος και το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός να πανηγυρίζει την απευθείας πρόκρισή του ένα γύρο παρακάτω στο Europa.

Αυτό που περιμένω λοιπόν είναι ο Ολυμπιακός να είναι... Ολυμπιακός στο τελευταίο του ματς. Να παίξει σοβαρά και να επιβεβαιώσει το ευρωπαϊκό του στάτους. Να παίξει σαν αυτό που αληθινά είναι, μέλος της ευρωπαϊκής ελίτ. Αν κερδίσει, ακόμα καλύτερα. Θα αυξήσει τη συγκομιδή του στον όμιλο και γενικώς στο ranking της UEFA. Κι αυτά μόνο αμελητέα κέρδη δεν είναι. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει στην κατάταξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τόσο πιο πολύ ελπίζει σε καλύτερες κληρώσεις στο προσεχές μέλλον. Βεβαίως, εξίσου σημαντικό είναι αυτό που προανέφερα: η επιβεβαίωση του στάτους του. Να δείξει πόσο σπουδαίος είναι τόσο ως σύνολο όσο και ως μονάδες.

Από πλευράς τακτικής αρμόδιος να απαντήσει είναι ο Πέδρο Μαρτίνς. Εκτιμώ ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα προσπαθήσει να παίξει έξυπνα. Ούτε φουλ επίθεση, ούτε κλεισμένος πίσω και μόνο αντεπιθέσεις. Θα ισορροπήσει ο Ολυμπιακός αναγνωρίζοντας και τις στιγμές που πρέπει να κάνει το κάθε τι. Η Αντβέρπ δεν είναι πια η ομάδα που ήταν πριν από περίπου τρεις μήνες που φιλοξενήθηκε από τους πρωταθλητές στο Γ.Καραϊσκάκης. Πλέον είναι μια ομάδα πιο υποψιασμένη και με μεγαλύτερη ουσία. Τα πιο φρέσκα αποτελέσματά της στη βελγική λίγκα το μαρτυρούν.

ΥΓ: Ο Ρόνι Λόπες είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα / επιβεβαίωση για το πόσο σημαντικός σύλλογος είναι ο Ολυμπιακός. Κάποιος στη θέση του, με τόσο βαρύ όνομα και εκατομμύρια γύρω από τις μετακινήσεις του, δεν θα πάσχιζε να αποδείξει ότι αξίζει να παίζει. Μπορεί να έλεγε «αφού δεν σας... κάνω, ΟΚ ας φύγω». Ο Λόπες ωστόσο πείσμωσε αφού θεώρησε και προσωπικό του στοίχημα να σταθεί σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

ΥΓ2: Στα μεταγραφικά, είπαμε, θα διαβάζετε / ακούτε τα πάντα αλλά θα εμπιστεύεστε και θα πιστεύετε ό,τι ανακοινώνει ο Ολυμπιακός.

ΥΓ3: Όχι ότι μας νοιάζει αλλά δύσκολα συναντάς τέτοιο... τρολάρισμα αθλητή όσο αυτό που ρίχνει ο Χεζόνια με τις δηλώσεις του από τη μέρα που προτίμησε τα «πολλά λεφτά Άρη» αντί να μείνει στον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε επίσης

Και με μαστίγιο και με καρότο

Και με μαστίγιο και με καρότο

Είναι εντυπωσιακή η σταθερότητα του Ολυμπιακού και, παράλληλα, πολλά υποσχόμενη. Γιατί; Αναλύει ο Σπύρος Γρομητσάρης.