Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η καλή μπάλα θέλει και... παρτενέρ

Η καλή μπάλα θέλει και... παρτενέρ
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 - 12:17
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ήταν βέβαιο ότι μετά το ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη, ένα πολύ μέτριο (και προς τα κάτω) ματς, θα άρχιζε ξανά η γνωστή κουβέντα περί της καλής μπάλας που δεν παίζει ο Ολυμπιακός.

Να ξαναβάλουμε κάποια πράγματα στη βάση; Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πληρώνει ακριβά αυτή την ομάδα για δύο λόγους: 1) Να στεφθεί πρωταθλήτρια, κυπελλούχος και να πάει μακριά στην Ευρώπη. 2) Να διασκεδάσει όσο γίνεται τον κόσμο της με καλό ποδόσφαιρο. Το πρώτο, κατά πως φαίνεται, είναι ικανή να το πετύχει. Αν μη τι άλλο έχει κάνει μια εξαιρετική αρχή. Το δεύτερο το έχουμε δει σε δόσεις μέχρι τώρα. Το είδαμε π.χ. με τον ΟΦΗ, δεν το είδαμε με τον Άρη. Το είχαμε δει με τον ΠΑΟΚ στο α' ημίχρονο. Δεν το είδαμε στη Λαμία. Μπορώ να αναφέρω κι άλλα ματς και για το ένα και για το άλλο, δεν θα το κάνω, κουράζει.

Το ματς με τον Άρη έμοιαζε, αλλά δεν ήταν, σ' αυτά που μπορούσε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Τον ένα από τους δύο λόγους τον εξήγησε ο Μαρτίνς μετά τη λήξη του αγώνα. Το ταξίδι στο Βέλγιο που απορρόφησε μεγάλο μέρος της ενέργειας της ομάδας και ο χρόνος που δεν υπήρχε για κανονική προπόνηση οδήγησε την πλειοψηφία των παικτών να παρουσιαστεί κάτω του μετρίου.

Η επιλογή του πιο ξεκούραστου Άρη να απαρνηθεί τον εαυτό του και να παίξει συντηρητικά. Σε περίπτωση που δεν το προσέξατε ο Άρης έκανε την πρώτη του τελική στο ματς στο 71'... Εκτός από το σεξ, και στη μπάλα χρειάζονται δύο για να πετύχει και να είναι ωραίο. Απαιτείται και... παρτενέρ. Θυμηθείτε πως έπαιξε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο ΠΑΟ και τι «θέαμα» είδαμε.

Έχει και ο Ολυμπιακός τις ευθύνες του που δεν μεγαλώνει τη συχνότητα και τα διαστήματα αυτού που λέμε καλού ποδοσφαίρου αλλά αφενός υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό (οι γνωστοί) αφετέρου δεν γουστάρουν οι εκάστοτε αντίπαλοί του να ξεδιπλώσει το ταλέντο που προφανώς έχει.

ΥΓ: Γράφω πριν γίνει η κλήρωση. Δεν ξέρω τον αντίπαλο. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα είναι καλά τον Φεβρουάριο. Καλύτερα απ' αυτό που είναι τώρα αφού θα έχουν επιστρέψει όσοι φύγουν για το Κόπα Άφρικα, θα έχουν ενσωματωθεί καλύτερα όσοι ήρθαν το καλοκαίρι και θα υπάρχουν έξτρα λύσεις, όσοι αναμένεται να αποκτηθούν τον Γενάρη. Και με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχουν έξτρα ευρωπαϊκοί αγώνες μέχρι τότε και λιγότερα ταξίδια, η ομάδα πιθανώς θα είναι και πιο φρέσκια. Εντάξει, ξέρω, είναι ρισκαδόρικη η πρόβλεψη αλλά επί Μαρτίνς ο Ολυμπιακός από τον Γενάρη και μετά είναι αρκετά καλά. Γιατί να μας το «χαλάσει» φέτος;

Διαβάστε επίσης

Η κατατρεγμένη και το ζητούμενο του 2021

Η κατατρεγμένη και το ζητούμενο του 2021

Γιατί έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός; Αλήθεια, υπάρχει κόσμος που ακόμα αναρωτιέται; Δεν είναι εξόφθαλμο; Blogάρει ο Σπύρος Γρομητσάρης!