Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λες και η βαθμολογία είναι ανάποδα

Λες και η βαθμολογία είναι ανάποδα
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 - 12:47
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ατρόμητος λοιπόν. Και στο πάντα αφιλόξενο Περιστέρι το οποίο σήμερα αναμένεται (ως τερέν) να είναι λασπωμένο και «βαρύ». Ότι ο Ατρόμητος είναι η μία από τις μόλις δύο ομάδες που στέρησε βαθμούς μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό λέει πολλά.

Ότι ο Ατρόμητος αυτή τη στιγμή είναι προτελευταίος λέει αρκετά για την κατάστασή του αλλά όχι τα πάντα. Όσο κακός μπορεί να είναι για να βρίσκεται εκεί χαμηλά, τόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνεται για να κερδίζει (εύκολα κιόλας) ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ. Δύσκολο. Πολύ δύσκολο το περιμένω το σημερινό ματς.

Μια ματιά να ρίξει κανείς στα αποτελέσματα και, κυρίως, τα σκορ μεταξύ των δύο στο γήπεδο αυτό την τελευταία 10ετία το καταλαβαίνει. Αρκετές νίκες έχει ο Ολυμπιακός αλλά όλες οριακές, στο γκολ. Θα πρέπει να πάει κανείς καμιά 10ετία πίσω για να βρει νίκη του Ολυμπιακού στο Περιστέρι με δύο γκολ διαφορά κι εκείνη ήρθε τελευταία αγωνιστική σε αδιάφορο βαθμολογικά ματς.

Είμαι βέβαιος ότι ο προπονητής αλλά και οι παίκτες καταλαβαίνουν και τη σημασία αλλά και τη δυσκολία του σημερινού αγώνα. Να μπουν με τη λογική της βαθμολογίας ανάποδα, τον Ατρόμητο δεύτερο δηλαδή. Όσο περνούν αγωνιστικές και ο Ολυμπιακός δεν χάνει βαθμούς τόσο κόβει τα φτερά των άλλων που περιμένουν / ελπίζουν αγωνιστική με αγωνιστική σε στραβοπάτημά του.

Είναι σημαντικό κομμάτι το ψυχολογικό σε μια μάχη τίτλου. Έχετε την εντύπωση ότι το νικητήριο γκολ του Βαλμπουενά με τον Βόλο στις καθυστερήσεις δεν αποτέλεσε... μαχαιριά στην καρδιά των άλλων; Ή μήπως δεν θυμάστε πόσο κομβική ήταν εκείνη η κεφαλιά του Χασάν στο 90' στο γήπεδο που παίζει σήμερα ο Ολυμπιακός στην πορεία ως το πρωτάθλημα της σεζόν 2019/20; Νομίζω δεν πρέπει να νοιάζει κανέναν πως θα κερδίσει σήμερα ο Ολυμπιακός; Αν θα παίξει καλή μπάλα ή θα κερδίσει άνετα δηλαδή.

Να κερδίσει πρέπει να νοιάζει. Ας είναι και με τυχερό γκολ ή αυτογκόλ του αντιπάλου. Who cares; Το ταμπλό στο φινάλε θα μιλήσει θα μιλήσει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο. Κι αν μετά και απ' αυτή την αγωνιστική ο Ολυμπιακός έχει, στη χειρότερη, διατηρήσει τη διαφορά από τους διώκτες του τότε τα πράγματα θα είναι μια χαρά.

ΥΓ: Προσωπικά θα τον ήθελα τον Βαλμπουενά διαθέσιμο απόψε αφού είναι ένας παίκτης που με την κλάση του, την εμπειρία του και τη μαχητικότητά του μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός ματς αγωνιζόμενος έστω και για 20 λεπτά. Κρίμα που είχε αυτόν τον τραυματισμό και είναι ανέτοιμος.

Διαβάστε επίσης

Η κατατρεγμένη και το ζητούμενο του 2021

Η κατατρεγμένη και το ζητούμενο του 2021

Γιατί έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός; Αλήθεια, υπάρχει κόσμος που ακόμα αναρωτιέται; Δεν είναι εξόφθαλμο; Blogάρει ο Σπύρος Γρομητσάρης!