Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ευχαριστώ για όσα (μας) έχεις χαρίσει

Ευχαριστώ για όσα (μας) έχεις χαρίσει
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 - 16:15
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πάει λοιπόν (ποδοσφαιρικά) και το 2021. Τι χρονιά κι αυτή! Άλλη μία χρονιά που ήταν ευλογία να περπατάς στο δρόμο και να λες ότι είσαι Ολυμπιακός. Θυμάστε τι έχουμε ζήσει το 2021; Ζήσαμε την πρόκριση επί της Αϊντχόφεν. Ζήσαμε μία ακόμα νίκη επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο, κι ας μη συνδυάστηκε με πρόκριση. Ζήσαμε θρίαμβο επί της Φενέρ στην Τουρκία και 2η νίκη επί των γειτόνων μας στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ζήσαμε την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος με χαοτικές διαφορές, ο ΠΑΟΚ στο -26β., ο Άρης στο -29β. και η ΑΕΚ στο -30β. Ζήσαμε 1-5 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ζήσαμε και 1-4 στη Λεωφόρο. Ζήσαμε κι άλλες νίκες επί πράσινων, κίτρινων κι ασπρόμαυρων. Ζήσαμε και πίκρες όπως η ήττα από τον ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλλου και ο αποκλεισμός από τη Λουντογκόρετς αλλά καταλαβαίνουμε ότι σ' αυτή τη ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα, είναι ΑΔΥΝΑΤΟ. Ζήσαμε όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα και, καλά να 'μαστε, θα ζήσουμε κι άλλα το 2022 που έρχεται.

Μακάρι το 2021 φεύγοντας να μας έχει διδάξει το μάθημα. Και το μάθημα είναι να εκτιμάμε όσα έχουμε. Το 2021, όπως και το 2020, ήταν δύσκολες χρονιές για όλη την ανθρωπότητα. Ας μάθουμε επιτέλους να εκτιμάμε ό,τι έχουμε κι ας θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Ας λέμε και κανένα ευχαριστώ σε ανθρώπους γύρω μας. Ας ειπωθεί και κανένα ευχαριστώ σ' αυτή την ομάδα που χάρισε σε όλους τόσες πολλές και σημαντικές στιγμές κι ας μην υπάρχει μόνιμα η... μίρλα και η μουρμούρα στα χείλη. Μπορούσαν κάποια πράγματα να είναι καλύτερα αλλά και πολύ χειρότερα, η τελειότητα είναι ανέφικτη.

ΥΓ: Ο Λεβαδειακός, αν μη τι άλλο, είχε καλύτερη παρουσία από τις περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ που ήρθαν φέτος στο Γ.Καραϊσκάκης. Ο Ατρόμητος και ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα έπαιξαν... ελεϊνό ταμπούρι και έκαναν και αστείες καθυστερήσεις από τα πρώτα λεπτά. Μπράβο του που παρότι είχε σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς δεν κλείστηκε πίσω. Μπήκε στο γήπεδο για να παίξει, όχι να καταστρέψει. Κι αυτό τόνισε και ο προπονητής του στο φινάλε όταν ρωτήθηκε σχετικά, δεν ξέρουμε να παίζουμε αλλιώς. Αυτός ο Λεβαδειακός που είδαμε στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τις περισσότερες ομάδες της φετινής Σούπερ Λιγκ.

Διαβάστε επίσης

Παπέ ο ανέλπιστος x factor

Παπέ ο ανέλπιστος x factor

Πριν από δύο χρόνια, τη σεζόν 2019/20 συγκεκριμένα, ο Παπέ Σισέ είχε αρχίσει να... μένει πίσω σε δημοφιλία… Πως αυτό άλλαξε. Αναλύει ο Σπύρος Γρομητσάρης.