Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν... μεταγράφεται και η ψυχή, όχι μόνο το σώμα

Όταν... μεταγράφεται και η ψυχή, όχι μόνο το σώμα
Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 - 11:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Για να πετύχει μια μεταγραφή πρέπει ο παίκτης να μεταγράψει και την ψυχή του και το μυαλό του σε μια ομάδα, όχι μόνο το σώμα του. Έχουμε δει σπουδαίους παίκτες να μην... ακουμπάνε σε ομάδες γιατί το έκαναν με το ζόρι. Θυμηθείτε το πολύ πρόσφατο και «νωπό» παράδειγμα του Ρούμπεν Βινάγκρε. Δεν αμφισβητήθηκε το ταλέντο του. Η αφοσίωσή του αμφισβητήθηκε και το κατά πόσο είχε διάθεση να προπονηθεί σκληρά και να αφοσιωθεί στον Ολυμπιακό. Η ιστορία έδειξε ότι δεν είχε την παραμικρή. Γι' αυτό και μια μεταγραφή που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό μπήκε στη λίστα με τις πλέον αποτυχημένες.

Ακριβώς αντίθετα είναι τα έως τώρα δείγματα γραφής του Κώστα Μανωλά. Η επιστροφή του στο Ρέντη και τον Ολυμπιακό αποτέλεσε κάτι σαν μεγάλο όνειρο για 'κείνον. Και ο Ολυμπιακός το ήθελε προφανώς αλλά για τον 30χρονο στόπερ το come back στο μεγάλο λιμάνι έμοιαζε με το υποχρεωτικό τελευταίο δρομολόγιο. Το σημείο που θα έριχνε μια και καλή... άγκυρα. Μόνο τυχαίο δεν είναι που ο Κώστας δεν απήλαυσε τον αριθμό ημερών άδειας των υπολοίπων. Σχεδόν μία εβδομάδα ξεκουράστηκαν οι υπόλοιποι (το άξιζαν δίχως αμφιβολία), μόλις δύο ο Μανωλάς. Ανήμερα Χριστουγέννων και τη δεύτερη μέρα ξεκουράστηκε. Όλες τις υπόλοιπες έκανε προπονήσεις.

Δεν τον υποχρέωσε κανείς. Μόνος του προσφέρθηκε να ακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα. Μόνος του θέλησε να δουλέψει έξτρα για να καλύψει το συντομότερο δυνατό το χαμένο έδαφος.

Είναι αναμφίβολα πολύ θετικό που ο Μανωλάς ήρθε με τέτοια διάθεση στην ομάδα και θα είναι ακόμα πιο θετικό να τη διατηρήσει. Αν υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει αυτή την ομάδα, το πρότζεκτ που «τρέχει» τα τελευταία 4 χρόνια, είναι η δικαιοσύνη. Όποιος δουλεύει και αποδεικνύει ότι αξίζει να παίζει, παίζει. Σίγουρη θέση δεν υπάρχει για κανέναν, όσο «βαρύ» συμβόλαιο ή όνομα και να διαθέτει. Και αυτό έγινε σαφές με τον καλό αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, και με κακό τρόπο.

ΥΓ: Είναι ξεκάθαρο ότι δεν τελειώσαμε με την πανδημία και είναι εξίσου ξεκάθαρο ότι ο αθλητισμός δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Ας ελπίσουμε ότι η κορύφωση του νέου κύματος να μην αργήσει και σύντομα ν' αρχίσουμε να μπαίνουμε σε κανονικότητα.

ΥΓ2: Με την ανακοίνωσή του για την κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδας και την πρόταση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός τους... έκαψε τα εγκεφαλικά κύτταρα. Δεν ήξεραν πως να το διαχειριστούν. Κατάλαβες από τις αντιδράσεις (ή τις μη αντιδράσεις) ότι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Γιατί άραγε;

Διαβάστε επίσης

Ο «καύσωνας» του Γενάρη

Ο «καύσωνας» του Γενάρη

Λέγαμε μέχρι τώρα, και δεν είχαμε άδικο βεβαίως, για το πόσο μεγάλες σε ένταση και αριθμό δυσκολίες κλήθηκε να αντιμετωπίσει ως αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός στη σεζόν. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.