Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ναι, ευνοείται ο Ολυμπιακός

Ναι, ευνοείται ο Ολυμπιακός
Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 - 10:01
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τα μάθατε; Υπάρχει αλλοίωση του πρωταθλήματος μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου κύματος covid-19. Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να... κοιμάται όρθιος και να τρώει... σανό αλλά υπάρχουν και... σαΐνια που «βλέπουν» πίσω από τις κουρτίνες και ξεσκεπάζουν τα βρώμικα σχέδια του Ολυμπιακού.

Ε, λοιπόν σας έχω αποκάλυψη. Ντάξει, πια πρέπει να το παραδεχθούμε, μας έπιασαν στα πράσα. Δεν άρχισε από την Κίνα και την Ουχάν ο ιός το ταξίδι του σε όλο τον πλανήτη. Από τον Πειραιά ξεκίνησε σε ιατρικό εργαστήριο φίλα προσκείμενο στον Ολυμπιακό. Και ο στόχος ήταν ξεκάθαρος: να μολυνθεί ο πλανήτης, να πάμε σε περιοριστικά μέτρα και να ανακοπεί ο καλπασμός της ΑΕΚ (και του ΠΑΟΚ) προς το νταμπλ παίζοντας κάποια ντέρμπι δίχως κόσμο. Γιατί όλοι είδαμε πόσο σούπερ ήταν με τον κόσμο στο πλευρό της, «μόλις» δύο ήττες και έξι βαθμούς απώλειες έχει εντός έδρας μέχρι τώρα.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να σταματήσει κανείς την ΑΕΚ του Σβάρνα, του Ρότα, του Λε Ταλέκ και του Μισλέν που έγραψε στα social media και ο Κώστας Καραπαπάς; Κι όμως, αυτά γράφονται ως (υποτίθεται) σοβαρά. Κι όμως υπάρχει κόσμος (ευτυχώς όσο περνάει ο καιρός λιγοστεύει, έχουν πάρει χαμπάρι όλοι πια για ποιό λόγο η ΑΕΚ είναι στο -11β. όχι γιατί ευνοείται με οποιονδήποτε τρόπο ο Ολυμπιακός αλλά γιατί η Ένωση είναι γεμάτη αγωνιστική ανημποριά) που τα διαβάζει και τα πιστεύει αυτά.

Η αλήθεια είναι ότι ευνοείται ο Ολυμπιακός επειδή έχει διοίκηση που ρίχνει χρήμα για να αγοράσει καλούς παίκτες και να συνεργαστεί με εξαιρετικούς προπονητές. Αυτή την εύνοια ναι, την έχει σε υπερθετικό βαθμό.

Αφού γελάσαμε και λίγο, ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά.

Σε πρώτη φάση μπορεί να πει κανείς ότι η κληρωτίδα του κυπέλλου ήταν καλή με τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που ζήτησε αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής της κλήρωσης και παρότι δεν έγινε όπως ζήτησε είδε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να ανταμώνουν στα προημιτελικά. Δε βλέπαμε τους «εξυγιαντές» να ανταμώνουν τόσο νωρίς στη διοργάνωση, να που έγινε κι αυτό.

Είναι το θαύμα των Χριστουγέννων μάλλον.

Επανέρχομαι: η κληρωτίδα σε πρώτη φάση φαίνεται καλή με τον Ολυμπιακό. Με μια δεύτερη ανάγνωση ωστόσο, απλά, μετέφερε τα πιο δύσκολα κυπελλικά ματς για πιο μετά. Γιατί αν προκριθεί επί του Παναιτωλικού εντός του Γενάρη ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει στη διοργάνωση και τον Φλεβάρη (που θα έχει και την Αταλάντα για το Europa) θα παίξει με τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης

Σα να (μην) πέρασε ένας χρόνος..

Σα να (μην) πέρασε ένας χρόνος..

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο Ολυμπιακός ετοιμάζονταν να υποδεχθεί την ΑΕΚ και να κάνει ποδαρικό στο 2021 με ντέρμπι στο σπίτι του. Γράφει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.