Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σα να (μην) πέρασε ένας χρόνος..

Σα να (μην) πέρασε ένας χρόνος..
Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2022 - 12:52
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο Ολυμπιακός ετοιμάζονταν να υποδεχθεί την ΑΕΚ και να κάνει ποδαρικό στο 2021 με ντέρμπι στο σπίτι του. Μία μέρα μετά (3/1) γίνονταν το ματς που ήταν πολύ σημαντικό αφού η ΑΕΚ ήταν στο -8β. και σε περίπτωση νίκης πλησίαζε στο -5β. ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν στο -5β. και ήλπιζε σε στραβοπάτημα των ερυθρόλευκων για να πλησιάσει.

Το βράδυ της Κυριακής 3/1 το φινάλε του ντέρμπι βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει μια (ακόμα) ξεγυρισμένη 3άδα απέναντι στην Ένωση ενώ στη Λάρισα ο ΠΑΟΚ είχε σωθεί από ήττα (1-1) στο φινάλε, με πέναλτι (τι άλλο;) του Βιεϊρίνια. Και κάπως έτσι ένα πρωτάθλημα που μπορούσε να γίνει ρευστό, άρχισε να ξεκαθαρίζει. Ο Ολυμπιακός πήγε στο +7β. από τον δικέφαλο του βορρά και στο +11β. από τον δικέφαλο της Αθήνας. Πλάκα πλάκα, (τυπικά αύριο) οι κιτρινόμαυροι έχουν τρομερή συνέπεια. Στο -11β. πέρυσι τέτοιες μέρες, στο -11β. και τώρα. Τρομερή σταθερότητα παρουσιάζει η... αρμάδα των «επενδύσεων».

Πέρα από το αστείο του πράγματος, όλο αυτό φανερώνει και τη σοβαρή πλευρά. Αν για κάτι αξίζει έπαινο ο υπέροχος Ολυμπιακός της τρέχουσας 4ετίας είναι η συνέπεια και η σταθερότητά του. Η σοβαρότητά του ως σύνολο από την κορυφή ως τα νύχια. Δεν είναι τέλειος, μην τα ξαναλέμε, το τέλειο ΔΕΝ υπάρχει. Είναι όμως πάρα πολύ καλός, τηρουμένων και των αναλογιών των εποχών που βιώνουμε με την πανδημία που μας... κυνηγάει όλους επί μία διετία.

Η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Για μένα ούτε καν το πρωτάθλημα. Αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο να το πιστέψει έστω και ένας στον οργανισμό του Ολυμπιακού. Έναν οργανισμό που όπως είπε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του: να είναι βέβαιοι οι εκατομμύρια φίλαθλοί μας σε όλο τον κόσμο ότι εργαζόμαστε σκληρά και διαρκώς για να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι».

ΥΓ: «Υγειά να έχουμε και προχωράμε», που λέει διαρκώς και ο Βερβελές. Σοβαρά τώρα αυτό έχω να ευχηθώ βασικά σε όλους, ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης. Ο αθλητισμός είναι για να περνάμε καλά, όχι να χαλιόμαστε. Ή αν χαλιόμαστε στις ήττες, να κρατάει λίγο. Τόσο, όσο πρέπει.

Υγεία λοιπόν σε όλο τον κόσμο και λίγη τύχη παραπάνω. Τη χρειαζόμαστε κι αυτή όσο κι αν λένε ότι την τύχη τη δημιουργείς μόνος σου. Ισχύει κι αυτό αλλά πολλάκις γίνονται και πράγματα που δεν τα ελέγχεις. Να ξεμπερδέψουμε λοιπόν σύντομα με την πανδημία για ν' αρχίσουμε να φερόμαστε ξανά φυσιολογικά, να μη διστάζουμε να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλο.

Διαβάστε επίσης