Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εργοστάσιο και Πανεπιστήμιο σε ένα

Εργοστάσιο και Πανεπιστήμιο σε ένα
Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022 - 16:27
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν θελήσει κανείς να απαριθμήσει τους άσημους παίκτες που έγιναν γνωστοί πανευρωπαϊκά και εκτόξευσαν τις καριέρες τους ερχόμενοι στον Ολυμπιακό πιθανότατα θα χρειαστεί μερικές... μέρες (και ένα καλό αρχείο) για να βεβαιωθεί ότι δεν ξέχασε κάποιον. Οι Πειραιώτες, μπορεί να πει κανείς, έχουν το άγγιγμα του... Μίδα. Ό,τι πιάνουν γίνεται χρυσάφι. Αν αμφιβάλλει κάποιος (που προφανώς δεν) ας ρωτήσει τον Παπέ Σισέ, τον Μαντί Καμαρά, τον Ουσεϊνού Μπα ή τον Αγκιμπού Καμαρά.

Υπάρχουν και φορές ωστόσο που ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει καλό σε έναν ποδοσφαιριστή από... απόσταση. Συχνά ένας ποδοσφαιριστής χρειάζεται χώρο, χρόνο και καθάρισμα του μυαλού για να αποδώσει αυτά που μπορεί. Θυμηθείτε την περίπτωση του Κώστα Τσιμίκα. Έπρεπε να δανειστεί 1,5 χρόνο στο εξωτερικό για να γυρίσει πιο ώριμος και πιο έτοιμος.

Δείτε την πιο πρόσφατη περίπτωση του Παπέ Σισέ. Η περυσινή μισή σεζόν στη Γαλλία και τη Σεντ Ετιέν του έκανε πολύ καλό. Το μυαλό του έμοιαζε να έχει... θολώσει. Είχε ανάγκη τον διαφορετικό αέρα. Πήγε, βίωσε κάτι διαφορετικό, έπαιξε και επέστρεψε 100% καλύτερος. Λες και πέρασαν από πάνω του πέντε σεζόν, όχι μισή. Όλα έγιναν σε... fast forward.

Που θέλω να καταλήξω; Στο προφανές. Ο Ολυμπιακός είναι ένα από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά «εργοστάσια» της Ευρώπης και παράλληλα ένα εξαιρετικό «πάλκο» για να ξεδιπλώσει οποιοσδήποτε το ταλέντο του. Ωστοσο ο Ολυμπιακός δεν είναι πάντα η λύση για όλα. Κάθε παίκτης / άνθρωπος είναι διαφορετικός. Και μερικές φορές χρειάζεται η... φοίτηση σε ένα διαφορετικό «πανεπιστήμιο» πριν από το... μάστερ στο μεγάλο λιμάνι.

Εύλογα λοιπόν περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα δείγματα σ' αυτό το δεύτερο πέρασμα του Μάξι Λοβέρα από τον Ολυμπιακό. Του έκανε καλό, άραγε, ο χρόνος μακριά από τον Πειραιά; Ωρίμασε ποδοσφαιρικά και ως άνθρωπος ώστε να μπορέσει να κάνει αισθητή την παρουσία του; Στο γήπεδο θα φανούν όλα. Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός τον χειρίστηκε όπως έπρεπε. Η μπάλα είναι στα πόδια του.

ΥΓ: Είναι η ιδέα μου ή κάποιοι, για αδιευκρίνιστο λόγο, πιέζουν εμμέσως για αναβολή της αγωνιστικής δραστηριότητες για 2-3 εβδομάδες; Τους συμφέρει άραγε κι αν ναι, γιατί; Τι περιμένουν; Προφανώς έχουν και πολύ... κοντή σκέψη. Αν υπάρξουν αναβολές που και πως θα χωρέσουν τα ματς που θα αναβάλλονται; Αυτό το σκέφτεται κανείς; Όπως και να 'χει, θα αποφασίσουν εκείνοι που έχουν τη γνώση και την αρμοδιότητα, όχι άλλοι με ονειρώξεις.

Διαβάστε επίσης

Σα να (μην) πέρασε ένας χρόνος..

Σα να (μην) πέρασε ένας χρόνος..

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο Ολυμπιακός ετοιμάζονταν να υποδεχθεί την ΑΕΚ και να κάνει ποδαρικό στο 2021 με ντέρμπι στο σπίτι του. Γράφει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.