Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν λογαριάζεις δίχως τον... ξενοδόχο

Όταν λογαριάζεις δίχως τον... ξενοδόχο
Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2022 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μέχρι και πριν από τα Χριστούγεννα μιλούσαμε όλοι για το κατά πόσο θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να καλύψει, εκ των έσω αλλά και με μεταγραφές, τα κενά που θα υπήρχαν αναπόφευκτα τον Γενάρη λόγω του Κόπα Άφρικα.

Μπήκε ο πρώτος μήνας του 2022, η ομάδα αρχίζει ξανά τους αγώνες και πλέον έχουμε διαπιστώσει, με άσχημο τρόπο, ότι εκείνες μας οι ανησυχίες ήταν πολύ μικρές. Κι αυτό γιατί λογαριάζαμε δίχως τον... ξενοδόχο του πλανήτη την τελευταία διετία, δηλαδή την πανδημία covid-19.

Η ενημέρωση παραμονή του αγώνα με τον Απόλλωνα έλεγε για 4 θετικά κρούσματα στους πρωταθλητές. Δεν αναφέρθηκαν (και πρέπει να το σεβαστούμε) ονόματα ωστόσο είναι σίγουρο ότι πέρα από τους πέντε παίκτες που πήγαν στο Κόπα Άφρικα (Σισέ, Αγκιμπού, Κούντε, Ονιεκουρού, Γκάρι) ο Πέδρο Μαρτίνς δεν υπολογίζει για την αναμέτρηση με την Ελαφρά Ταξιαρχία (αφού τους άφησε εκτός αποστολής) τους Λόπες, Λαλά, Ανδρούτσο, Σωκράτη και φυσικά τους Μάρκοβιτς και Σεμέδο.

Αναμενόμενα λοιπόν, πέρα από Τζολάκη και Σουρλή, ανέβασε έξτρα παίκτες από την ομάδα β' (Νίκολιτς, Μπαγκαλιάνης, Μαυρουδής, Κίτσος και Αλγκ.Μπα) στην πρώτη ομάδα και τους έβαλε στην αποστολή για παν ενδεχόμενο. Μ' αυτά και μ' αυτά μια ιδιαίτερη αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα έγινε πιο ιδιαίτερη και με δυσκολίες που δεν είχαμε στο οπτικό μας πεδίο μέχρι αρκετά πρόσφατα.

Ακόμα κι έτσι βέβαια υπάρχει καλό υλικό για να ανταποκριθεί στη συγκεκριμένη αγωνιστική υποχρέωση ο Ολυμπιακός αφού πια είναι διαθέσιμοι ο Κώστας Μανωλάς και ο Μάξι Λοβέρα που επέστρεψε από τον δανεισμό του.

Οι δυο τελευταίοι δίνουν ένα έξτρα «χρώμα» σ' αυτή την αναμέτρηση αφού έχει ενδιαφέρον να δούμε τα πρώτα δείγματα γραφής τους εφόσον τους χρησιμοποιήσει (φαίνεται πολύ πιθανό) ο Πέδρο Μαρτίνς. Ακόμα και η πιθανή χρησιμοποίηση του Μίχαλ Καρμπόβνικ στο δεξί άκρο της άμυνας έχει το δικό της ενδιαφέρον.

ΥΓ: Θυμάστε τι ακούγαμε / διαβάζαμε κάποτε για τον Λιβάι Γκαρσία και το... λάθος που έκανε ο Ολυμπιακός που δεν πήρε το νέο... Κριστιάνο; Κάπου πήρε το μάτι μου ότι στον ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να κάνει restart στην καριέρα του και ο Λέο Ζαμπά.

Άλλα... Πούλιτζερ έπρεπε να δοθούν και σ' αυτή την περίπτωση για όσα ταλαιπώρησαν τα μάτια και τα αυτιά μας μετά από μερικά καλά ματς του συγκεκριμένου παίκτη προ ετών. Θα τον πούλαγε, υποτίθεται, 15 εκατ. και βάλε. Τον δάνεισε στη Βάσκο ντα Γκάμα και τώρα γύρισε αφού ούτε εκεί κατάφερε να κάνει κάτι ξεχωριστό.

Διαβάστε επίσης

Τα δύο «αν» της ομιλίας

Τα δύο «αν» της ομιλίας

Δεν αλλάζουν τα γεγονότα. Αυτό που μπορεί και πρέπει να αλλάξει είναι η νοοτροπία στα επόμενα ματς αρχής γενομένης απ' αυτό με τον Αστέρα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.