Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

500.135 χιλιάδες Μοντέστο

500.135 χιλιάδες Μοντέστο
Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 - 09:44
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σε δύσκολες εποχές για όλους ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο και θέλουν να τον βοηθάνε να χαμογελά και να ξεχνιέται. Στη λίστα των top «μαργαριταριών» μπαίνει αναμφίβολα το «ο Ταυλαρίδης θέλει καμιά 10αριά Μοντέστο». Προφανώς λόγω εκπτώσεων δεν γράφτηκαν παραπάνω Μοντέστο.

Θα μπορούσε να γραφτεί ότι θέλει 500.135 χιλιάδες που είπε κάποτε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟ, Γιάννης Αλαφούζος. Σοβαρά μιλώντας, μπορεί όντως ο Στάθης Ταυλαρίδης να έχει καλό ποδοσφαιρικό μάτι (ειλικρινά δεν ξέρω και δεν μπορώ να τον κρίνω) αλλά τέτοια γραπτά μόνο κακό μπορούν να κάνουν στη δουλειά του και είμαι βέβαιος ότι πρώτος εκείνος αισθάνθηκε άβολα διαβάζοντας αυτή τη γνώμη.

Τέλος πάντων, δε μας νοιάζει κιόλας τι λέει ή γράφει ο καθένας, μας νοιάζει τι συμβαίνει πραγματικά και καταγράφει η ποδοσφαιρική ιστορία. Η ιστορία έγραψε π.χ. πως όταν ο Κονέ και ο Ταυλαρίδης έπαιρναν τηλέφωνο τον μάνατζερ του Λαλά για να κλείσουν ραντεβού μαζί του εκείνος δεν τους το σήκωνε καν. Όλα μετράνε σε έναν σκάουτ, όχι μόνο το... μάτι του αλλά και η ατζέντα. Πόσο έχει απλώσει / μεγαλώσει το δίκτυο παρακολούθησής του.

Βεβαίως για να κάνει τη διαδρομή ένας σκάουτ όπως τώρα ο Μοντέστο χρειάζεται τη στήριξη ενός συλλόγου όπως ο Ολυμπιακός. Όπως γράφαμε και χθες, δίχως τον δεύτερο ο πρώτος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Χρειάζεται η χρηματοδότηση για ταξίδια και δημιουργία δικτύου και επαφών, δεν γίνονται μόνα τους και ούτε φυσικά τσάμπα όλα αυτά.

ΥΓ: Είναι ξεκάθαρο ότι το ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο δεν είναι καθόλου εύκολο. Ο Ολυμπιακός έχει απόντες, λόγω Κόπα Άφρικα, κομβικούς παίκτες ενώ αρκετοί προέρχονται από covid-19 και τραυματισμό και η λογική λέει ότι δεν θα βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η ουσία μετράει λοιπόν, δηλαδή η νίκη και οι τρεις βαθμοί.

Ο Παναθηναϊκός θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί αφού αυτό το ματς είναι ένα από τα ματς της χρονιάς του. Να θυμίσω ότι οι πράσινοι στο Γ. Καραϊσκάκης στον α' γύρο απέσπασαν ισοπαλία κάνοντας ό,τι μπορούσαν για να καταστρέψουν το παιχνίδι και να μην το αφήσουν να παιχτεί. Και το είχαν πετύχει όπως το είχε πετύχει και ο Ατρόμητος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η λογική λέει ότι στη Λεωφόρο οι πράσινοι δεν θα παίξουν το ίδιο, αντιθέτως αναμένεται να είναι πιο επιθετικοί. Περισσότερα για το κλασικό ντέρμπι αύριο.

Διαβάστε επίσης