Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διαφορετικοί κόσμοι και διαφορετικό ματς

Διαφορετικοί κόσμοι και διαφορετικό ματς
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 - 10:12
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός λοιπόν. Διάβαζα το ποστ του Κώστα Καραπαπά σχετικά με τους δύο διαφορετικούς κόσμους που χωρίζουν το κόκκινο και το πράσινο. Δεν είχε άδικο. Όπως δεν έχει άδικο να πει κανείς ότι πέρα από τη διαφορετικότητα των κόσμων υπάρχει γενικώς διαφορετικότητα στα συγκεκριμένα ματς σε σχέση με όλα τα άλλα. Το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είναι το πιο ανοιχτό ματς σε όλα τα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα.

Προφανώς ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα και τώρα και πάντα το είχε. Όμως το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός αποτελεί διαφορετική ξεχωριστή ιστορία. Θυμηθείτε μόνο πέρυσι τα δύο ματς σ' αυτό το γήπεδο. Στην κανονική διάρκεια ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-1, στα πλέι οφ έγραψε ιστορία με το... αγαπημένο του 1-4.

Στις 14 Φλεβάρη συνέβη το πρώτο, στις 16 Μάη το δεύτερο. Αμφότερα, στην πραγματικότητα, ήταν αδιάφορα για τον Ολυμπιακό. Αν μάλιστα κάποιο από τα δύο είχε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν το πρώτο στο οποίο ηττήθηκε ο Ολυμπιακός.

Αλλά, από την άλλη, δεν υπάρχει αδιάφορο ματς μεταξύ των δύο. Πάντα θέλει ο ένας να κερδίζει τον άλλον. Ο Παναθηναϊκός φέτος δείχνει και είναι καλύτερος από πέρυσι. Έχει πιο ποδοσφαιρικά λογικό προπονητή που δεν κάνει τρέλες. Έχει μεγαλύτερη εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ.

Αλλά και πάλι προφανώς υστερεί έναντι του Ολυμπιακού. Όπως κάθε φορά, έτσι και απόψε, δεν περιμένω ούτε απαιτώ θριάμβους που θα επιβεβαιώσουν την ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Την ξέρουμε και υπάρχει αυτή αλλά υπάρχουν και σημαντικότατες ελλείψεις με πρώτες τους Σισέ και Αγκιμπού.

Οι θρίαμβοι εξάλλου ούτε προγραμματίζονται ούτε συμβαίνουν όταν θεωρούμε ότι θα έρθουν. Αυτό που σίγουρα περιμένω είναι να δω τον Ολυμπιακό σοβαρό και συμπαγή. Να παίξει έχοντας ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά του ως ομάδα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά πουν έχουν κάνει άπαντες να παραδεχθούν την ανωτερότητά του και το δίκαιο της κυριαρχίας του την προηγούμενη διετία με κατάκτηση πρωταθλημάτων με διαφορές μαμούθ.

ΥΓ: Για να δούμε και πως θα λειτουργήσει όλο αυτό το επικοινωνιακό τσουνάμι που ξέσπασε από τον Παναθηναϊκό τις προηγούμενες μέρες και ειδικά μετά την ήττα του στον Βόλο με την απόσυρση της εμπιστοσύνης προς τον Κλάτενμπεργκ.

Μια πέρα για πέρα δίκαιη ήττα «χρεώθηκε» στη διαιτησία με την ελπίδα να ασκηθεί πίεση στον επόμενο διαιτητή που όλως... τυχαίως είναι ο διαιτητής του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ας ελπίσουμε πως δεν θα... τσιμπήσει ο διαιτητής από τις φωνές και θα σφυρίξει ό,τι βλέπει.

Διαβάστε επίσης

Άκου βρε φίλε...

Άκου βρε φίλε...

Δεν σε υποψιάζει ότι συζητούν πιο πολύ για τη δική σου ομάδα που είναι πρώτη και μέσα σ' όλα και όχι για τα άλλα ερείπια; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

500.135 χιλιάδες Μοντέστο

500.135 χιλιάδες Μοντέστο

Σε δύσκολες εποχές για όλους ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο και θέλουν να τον βοηθάνε να χαμογελά και να ξεχνιέται. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.