Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άκου βρε φίλε...

Άκου βρε φίλε...
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 - 11:44
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν θες να μετονομάσεις την σκληρή πραγματικότητα σε δικαιολογίες είναι δικαίωμά σου.

Αν θες να αισθάνεσαι απογοήτευση που η ομάδα σου είναι στο +9β. στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και συνεχίζει στην Ευρώπη είναι δικαίωμά σου.

Αν θες να (ξανα)φύγουν οι πάντες, όπως ήθελες μετά από τον αποκλεισμό από τη Λαμία και σε κάθε άλλη στραβή, είναι δικαίωμά σου.

Αν θες να βλέπεις μπαλάρα σε ζόρικους καιρούς είναι δικαίωμά σου.

Αν θες να κρίνεις την ομάδα λες και είναι όλα φυσιολογικά ενώ τίποτα δεν είναι, είναι δικαίωμά σου.

Αν θες να χρησιμοποιείς ξανά και ξανά κλισεδούρες επειδή πιστεύεις ότι έτσι επιβεβαιώνεται ή αποδεικνύεται ότι είσαι πιο Ολυμπιακός από τους άλλους, είναι δικαίωμά σου.

Όμως, όσα δικαιώματα έχεις κι εσύ, άλλα τόσα έχω κι εγώ.

Δικαίωμά μου είναι ΝΑ ΜΗΝ παραβλέπω την σκληρή για τον Ολυμπιακό πραγματικότητα και να μη λαβαίνω υπόψιν μου τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει για πολλοστή φορά αυτή τη διετία και παρά ταύτα είναι μέσα σε όλα.

Δικαίωμά μου είναι να βάζω στη ζυγαριά το θέαμα και την ουσία και να με νοιάζει απείρως περισσότερο η δεύτερη.

Δικαίωμά μου είναι να θυμάμαι ότι υπήρξαν κι άλλες φορές που υποτιμήθηκε η ουσία και πέρασε σε πρώτο πλάνο το θέαμα οδηγώντας σε αποφάσεις που μεσομακροπρόθεσμα οδήγησαν σε μεγαλύτερες περιπέτειες.

Δικαίωμά μου είναι να είμαι εδώ και να γράφω / λέω όλα όσα πιστεύω, και όχι όσα λαχταράς να διαβάσεις και σου πασάρουν αλλού με το περιτύλιγμα της αλήθειας γιατί περιμένουν πως και πως να χαλάσει αυτό το υπέροχο που ήδη έχεις και ζηλεύουν. Δεν σε υποψιάζει ότι συζητούν πιο πολύ για τη δική σου ομάδα που είναι πρώτη και μέσα σ' όλα και όχι για τα άλλα ερείπια;

Δικαίωμά μου είναι να λέω ότι δεν είναι υποτιμητικό να λες ότι «σε ματς που δεν μπορείς να κερδίσεις, ας μη χάσεις ακόμα κι αν παίξεις άμυνα που δεν το συνηθίζεις ή δεν ταιριάζει στο DNA σου».

Δικαίωμά μου είναι να σου θυμίζω ότι όλες οι ομάδες του πλανήτη αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, με τρομερά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, κι αυτό που τις νοιάζει είναι να βγάλουν τη χρονιά κατακτώντας όσους περισσότερους στόχους μπορούν απ' αυτούς που έθεσαν στην αρχή.

ΔΕΝ σου είπε κανείς ότι ο Ολυμπιακός παίζει μπαλάρα φέτος. Ούτε εγώ στο είπα. Αυτό που σου λέω είναι ότι υπάρχουν πολλοί και σοβαροί λόγοι που η ομάδα παίζει καλά μόνο σε κάποια διαστήματα (π.χ. με ΠΑΟΚ το 1ο ημίχρονο ή με τον ΟΦΗ στην Κρήτη το 2ο) και όχι πιο συχνά απ' όσο θέλεις και θα ήθελαν πρώτοι οι ίδιοι που δουλεύουν κάθε μέρα πιο σκληρά απ' όσο φαντάζεσαι στο Ρέντη και καλούνται να λύσουν περισσότερα προβλήματα απ' όσα μαθαίνεις γιατί δεν είναι όλα για δημοσιότητα.

Δικαίωμά μου είναι, ως αρκετά μεγάλο παιδάκι πια, να θυμάμαι και τον Ολυμπιακό των «πέτρινων» χρόνων αλλά και άλλων σεζόν που είχε επιτυχίες αλλά δεν έπαιζε μπάλα... playstation αλλά οι οπαδοί του χαίρονταν και τον χειροκροτούσαν.

Δικαίωμά μου είναι να σκέφτομαι κι άλλα πολλά για το κριτήριο μερικών (ούτε το δικό μου είναι τέλειο, συχνά απέχει πολύ από το τέλειο, αν μη τι άλλο... βασανίζω στο μυαλό μου κάθε γνώμη πριν την ξεστομίσω) αλλά θα γινόμουν πολύ κακός και δεν έχω όρεξη για τσακωμούς...

Διαβάστε επίσης