Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το διαβατήριο της α' ομάδας, η ανησυχητική σύμπτωση της μπασκετικής

Το διαβατήριο της α' ομάδας, η ανησυχητική σύμπτωση της μπασκετικής
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 - 11:42
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Φρέσκο αίμα είχε την Πέμπτη (και γενικά έχουν τις τελευταίες μέρες) η προπόνηση του Ολυμπιακού. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε με την ομάδα ξανά τον Γιώργο Ξενιτίδη, τον Παύλο Μαυρουδή, τον Φώτη Κίτσο και τον Πέτρο Μπαγκαλιάνη. Προφανώς παίζει ρόλο ότι οι απόντες είναι πολλοί. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Ο Πορτογάλος τεχνικός που σε όλη την προπονητική του καριέρα του άρεσε να δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά και να αναδεικνύει παίκτες, επιβραβεύει τις τελευταίες μέρες αυτούς τους νεαρούς γιατί θεωρεί ότι αξίζουν.

Γιατί θέλει να τους επιβεβαιώσει ότι τους «βλέπει» και δεν είναι απλά παίκτες - «τσόντα» σε ειδικές συνθήκες. Γενικώς ο Μαρτίνς δεν βάζει κόκκινες γραμμές. Είτε είσαι 17 είτε... 37, αν δει ότι αξίζεις και δουλεύεις και μπορείς να ανταποκριθείς στις υψηλές απαιτήσεις του Ολυμπιακού, θα παίξεις. Τόσο απλό είναι. Το... διαβατήριο για ένα καλύτερο μέλλον στον Ολυμπιακό περιλαμβάνει και τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, πέρα από το όποιο ταλέντο. Σοβαρότητα, εργατικότητα και συνέπεια. Και σ' αυτά δεν υπάρχουν... εκπτώσεις.

Όσον αφορά στο μπάσκετ, σαν βγαλμένες από... καρμπόν είναι οι δύο ήττες από Φενέρ στην Πόλη και Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Ο Ολυμπιακός στα πρώτα ημίχρονα ήταν ανταγωνιστικός έχοντας ουσιαστικά την ίδια επίθεση (39 πόντους έβαλε κόντρα στη Φενέρ, 38 κόντρα στη Μακάμπι) και περίπου την ίδια άμυνα (36 δέχθηκε από τη Φενέρ, 40 από τη Μακάμπι) και με την έναρξη του γ' δεκαλέπτου άρχισε να είναι πολύ δυσλειτουργικός και στα δύο μισά του γηπέδου με συνέπεια να μείνει πολύ πίσω και να χάσει τα ματς.

Και επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση, είμαι βέβαιος ότι προβληματίζει και το τεχνικό τιμ το πως μπαίνει η ομάδα στο παρκέ μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Επηρέασε η covid-19 και η αποχή από προπονήσεις και ματς άπαντες αλλά το ίδιο ίσχυε π.χ. και για τη Μακάμπι και δε μπορεί αυτή να είναι η μοναδική απάντηση / εξήγηση. Νομίζω πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του θα βρουν και την αιτία θα σκαρφιστούν και τη λύση.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται κανονικά για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΣ κι ας φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα η ομάδα των Ιωαννίνων εξαιτίας των οποίων λέγεται ότι ενδέχεται να αναβληθεί ο αγώνας. Έχω την αίσθηση πως τώρα δεν θα ήταν ό,τι καλύτερο να αναβληθεί ο αγώνας. Πέρα από τον αγωνιστικό ρυθμό που θέλει να αποκτήσει ο Ολυμπιακός, μην ξεχνάμε και το τεράστιο πρόβλημα με το καλεντάρι καθώς υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες.

Διαβάστε επίσης

Απλό και δύσκολο μαζί

Απλό και δύσκολο μαζί

Ούτε μόνο το ένα, ούτε μόνο το άλλο. Κάπου στη μέση είναι το πράγμα. Γράφει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.