Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλλοι μεταγραφές παικτών και άλλοι... όρων

Άλλοι μεταγραφές παικτών και άλλοι... όρων
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 - 09:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και με διαφορά στη Σούπερ Λίγκα. Ο Ολυμπιακός εύλογα σκέφτεται κανείς ότι είναι ο τελευταίος που έχει ανάγκη ενίσχυσης και μεταγραφών. Αν υπάρχουν ομάδες που πρέπει να αλλάξουν κάτι είναι εκείνες που τον ακολουθούν. Ποιός κάνει τελικά χειμερινά μεταγραφικά ψώνια για να βελτιωθεί; Ο Ολυμπιακός. Η πραγματικότητα πάντα σχολιάζει καλύτερα από τα γεγονότα. Κατά πως φαίνεται οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού έχουν άλλες έγνοιες, όχι καθαρά ποδοσφαιρικές.

Ο βασικός τους στόχος δεν είναι να βελτιωθούν αλλά να μπουν εμπόδια διαφόρων ειδών στον Ολυμπιακό ώστε να χάνει μέρος της ισχύος του. Ο Ολυμπιακός κάνει μεταγραφές παικτών, οι άλλοι μεταγραφές όρων του παιχνιδιού.

Γιατί π.χ. αν έπαιζε ο Ολυμπιακός με τον Παναιτωλικό για το κύπελλο και ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ είχαν... ρεπό οι όροι διεξαγωγής των αγώνων της Σούπερ Λιγκ το προσεχές Σαββατοκύριακο θα ήταν διαφορετικοί. Η μοναδική σοβαρή ελπίδα των άλλων βασίζεται σε φαινόμενα κακοκαιρίας όπως η «Ελπίδα» και τους χειρισμούς της ΕΠΟ που έκανε διαχωρισμό σε ανάγκες αθλητικών εγκαταστάσεων και αθλητών παρότι απείχαν ελάχιστα χιλιόμετρα μεταξύ τους.

ΥΓ: Ο Καρβάλιο είναι ένας παίκτης με τρομερή ποιότητα κι αυτό δεν αμφισβητείται. Τώρα λοιπόν ο παίκτης έχει μια μεγάλη ευκαιρία για επανεκκίνηση της καριέρας του. Ο Ολυπμιακός έχει αποδείξει πολλάκις ότι ξέρει το πως να δίνει την ευκαιρία σε παίκτες να αναδεικνύουν τις ικανότητές τους.

Ταλέντο και ικανότητα σ' αυτό έχει και ο Πέδρο Μαρτίνς. Σκεφτείτε μόνο πόσοι παίκτες συνεργάστηκαν μαζί του κι αφού διέπρεψαν με τον Ολυμπιακό μεταγράφηκαν σε σπουδαίες ομάδες της Αγγλίας. Ο Καρβάλιο λοιπόν έχει την απόλυτη ευκαιρία να γίνει όλα όσα μπορεί και ονειρεύεται.

ΥΓ2: Ο Κεϊτά αντιθέτως αποτελεί μια περίπτωση τύπου Αγκιμπού (ή Μαντί ή Σισέ). Βεβαίως αυτός έρχεται από τη Ρεάλ και όχι από ομάδα της β' Γαλλίας αλλά και πάλι είναι ένα παιδί που θα κληθεί να αποδείξει ότι για κάποιο λόγο βρέθηκε μέχρι και τη β' ομάδα των Μαδριλένων.

Είναι ξεκάθαρο ότι και ο Ιμπαγάσα στη β' ομάδα και ο Μαρτίνς στην α' θα του δώσουν ευκαιρίες και είναι ξεκάθαρα στα πόδια του να δικαιώσει την επιλογή. Ο δρόμος (ο ποδοσφαιρικός γιατί οι άλλοι δεν είναι ακόμα...) είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα που λένε.

ΥΓ3: Γεμίζει σιγά σιγά το Ρέντη και με τους παίκτες που πήγαν στο Κόπα Άφρικα. Μέχρι πρότινος ο Μαρτίνς έψαχνε να βρει παίκτες να βάλει, τώρα θα ψάχνει ποιους θα αφήσει έξω.

Διαβάστε επίσης

Να κάνει τη δουλειά

Να κάνει τη δουλειά

Καλό θα είναι να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για το τι (πρέπει) να περιμένουμε. Γράφει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Απλό και δύσκολο μαζί

Απλό και δύσκολο μαζί

Ούτε μόνο το ένα, ούτε μόνο το άλλο. Κάπου στη μέση είναι το πράγμα. Γράφει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.