Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να κάνει τη δουλειά

Να κάνει τη δουλειά
Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022 - 10:15
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η επιστροφή παικτών από τραυματισμούς και φυσικά το Κόπα Άφρικα ενισχύει τον Ολυμπιακό τώρα που πάει να μπει στην τελική και πιο σημαντική ευθεία της σεζόν. Όμως καλό θα είναι να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για το τι (πρέπει) να περιμένουμε. Δε θα πατήσει ένα κουμπί ο Μαρτίνς και με το που μπαίνουν όσοι έλειπαν στην 11άδα η ομάδα θα... πετάει και θα δουλέψουν όλα ρολόι.

Θέλει ξανά χρόνο για να... μαζευτεί το σύνολο. Θέλει ξανά χρόνο όσοι έλειπαν ένα μήνα στο Καμερούν να επαναφέρουν τις... εργοστασιακές ρυθμίσεις. Θέλει ξανά χρόνο οι τραυματίες να βρουν ρυθμό και τη φυσική κατάσταση που απώλεσαν. Θέλει ξανά χρόνο να γίνουν οι σπουδαίες μονάδες ένα σπουδαίο σύνολο.

Μην ονειρευόμαστε σούπερ εμφανίσεις και επιβλητικές νίκες κατευθείαν γιατί πιθανότατα ΔΕΝ πρόκειται να γίνει. Θέλει ξανά υπομονή και κατανόηση για να κριθεί με ασφάλεια η ομάδα. Ο Ολυμπιακός βίωσε ξανά μια ειδική συνθήκη, χάνοντας πέντε παίκτες μεσούσης της περιόδου, οι δύο (Σισέ, Αγκιμπού) εκ των οποίων ήταν βασικότατα γρανάζια της 11άδας, από την οποία θέλει χρόνο και πολλή δουλειά να βγει. Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι κάποιοι απ' όσους έμειναν νόσησαν με covid-19. Ακόμα και ο Γκάρι γύρισε με συμπτώματα δηλητηρίασης, ευτυχώς είναι καλύτερα.

Το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει απλά τη δουλειά, όχι να εντυπωσιάσει. Και η δουλειά που θα προσπαθήσει να κάνει είναι στο φινάλε του ματς τα δεδομένα που γνωρίζουμε να είναι, λίγο-πολύ, τα ίδια. Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι φαβορί για το πρωτάθλημα.

Αυτό ακριβώς θέλει να ισχύει και μετά τη λήξη. Και έγραψα νωρίτερα λίγο-πολύ γιατί με «Χ» θα ισχύει το πρώτο και με «2» το δεύτερο. Με «1» και πάλι φαβορί θα είναι ο Ολυμπιακός απλά θα πρέπει να γίνει πιο προσεκτικός στη συνέχεια για να μη δώσει περισσότερα δικαιώματα.

ΥΓ: Όπως λέγονταν και γράφονταν υπερβολές όταν η ομάδα μπάσκετ κέρδιζε συνεχώς στην Ευρωλίγκα, έτσι και τώρα που χάνει συμβαίνει το ίδιο από την ανάποδη. Δεν έγινε κακό το ρόστερ ούτε η ομάδα του πεταματού επειδή έχει ήττες στα τελευταία ματς. Ούτε επρόκειτο να κατακτήσει σίγουρα τη διοργάνωση όταν κέρδιζε. θα... ισιώσει το πράγμα με δουλειά και υπομονή. Και η μουρμούρα ΔΕΝ βοηθάει με τίποτα.

Διαβάστε επίσης

Διεκδικητικός και αποφασιστικός

Διεκδικητικός και αποφασιστικός

Τούμπα λοιπόν και ΠΑΟΚ. Δεν θα διαφοροποιηθώ σήμερα απ' αυτά που συζητούσαμε και χθες. Ο Ολυμπιακός να κάνει τη δουλειά θέλει απόψε στη Θεσσαλονίκη. Αναλύει ο Σπύρος Γρομητσάρης.