Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με... φόρα από την αρχή

Με... φόρα από την αρχή
Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2022 - 10:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το 2017 ο Ολυμπιακός είχε φιλοξενηθεί από τον Αχαρναϊκό για το κύπελλο στο γήπεδο της Νεάπολης, όπου τον περιμένει σήμερα ο Ιωνικός για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά η αίσθηση εκείνου του ματς δεν είχε καμία σχέση μ' αυτή που έχει το σημερινό. Ουσιαστικά δηλαδή ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη Νεάπολη μετά από 15 χρόνια για να αντιμετωπίσει τον Ιωνικό.

Το ματς είναι πολύ ιδιαίτερο για πολλούς λόγους. Λόγους που, φαντάζομαι, γνωρίζουμε όλοι μας. Ακόμα και το γήπεδο έχει τη δική του ιδιαιτερότητα και γι' αυτό στάθηκε σ' αυτή ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις που έκανε στη Nova.

Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τρόπο να ανταπεξέλθει στις ιδιαιτερότητες και να φτάσει στον μοναδικό σοβαρό στόχο, τη νίκη ώστε να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να πλησιάσει σε περίπτωση που κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Όπως φάνηκε και στο ματς με τον Παναιτωλικό, του... πάει του Ολυμπιακού το δυναμικό ξεκίνημα κι εφόσον οι τελικές που κάνει μεταφράζονται σε γκολ και γρήγορο προβάδισμα στο σκορ η νίκη μπαίνει στο... τσεπάκι.

Θα πρέπει να ψάξει πολύ κανείς ώστε να βρει αγώνα του Ολυμπιακού που προηγήθηκε και τελικά δεν κέρδισε. Προσωπικά περιμένω πολύ δύσκολο ματς σήμερα αφού ο Ιωνικός είναι μια δυναμική και επικίνδυνη ομάδα με ικανότητα και στις αντεπιθέσεις και στις στημένες μπάλες. Θα έχει και τεράστιο κίνητρο και νομίζω το έχουμε το... παζλ.

Σημαντικό είναι να σταθεί ο διαιτητής στο ύψος της περίστασης γιατί ειδικά οι Έλληνες δε βλέπουν εύκολα παραβάσεις υπέρ του Ολυμπιακού και αντιθέτως αποκτούν μια υπερ-ευαισθησία με παραβάσεις κατά του. Τυχαίο θα είναι αλλά ας σταματήσει κι αυτό το τυχαίο να συμβαίνει.

ΥΓ: Δεν ξέρω αν θα γίνει σήμερα, ξέρω ότι ο Μασούρας είναι υπερ-πολύτιμος για τον Ολυμπιακό και πρέπει το συντομότερο να επιστρέψει στις σταθερά καλές συνεχείς εμφανίσεις και να αυξήσει τη συχνότητα των τερμάτων του. Το μπορεί και πρέπει να το κάνει.

ΥΓ2: Και ο Γκάρι πρέπει να κρατήσει ένα επίπεδο καλής απόδοσης. Γιατί στο πρώτο κομμάτι της θητείας του στον Ολυμπιακό τον βλέπαμε να κάνει δυναμικά 10λεπτα και 20λεπτα και μετά να... ανοίγει η γη να τον καταπίνει.

Να... εξαφανίζεται εντελώς από τον αγώνα λες και δεν υπάρχει. Η λογική λέει πως τώρα που προχωρήσαμε στη σεζόν θα γίνει πιο σταθερός. Πιθανώς του έκανε καλό και η συμμετοχή στο Κόπα Άφρικα και ο αγωνιστικός χρόνος που πήρε εκεί.

ΥΓ3: Ο Μαρτίνς έχει αποδείξει πολλάκις ότι δεν... μασάει με κανέναν παίκτη. Αν δεν κάνει αυτά που πρέπει σε προπόνηση ή ματς, τον αφήνει εκτός είτε είναι επιλογή του, είτε όχι. Το βλέπουμε με τον Λόπες. Και ο Ονιεκουρού αν δεν ανεβάσει εντυπωσιακά την απόδοσή του θα μείνει εκτός, όπως έχει ξαναμείνει.

Διαβάστε επίσης

Κώνους ή σκιάχτρα

Κώνους ή σκιάχτρα

Οι τερματοφύλακες, δηλαδή, δεν παίζουν; Γράφει στο blog του ο Σπύρος Γρομητσάρης.