Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός β', ΕΠΟ β', διοργάνωση γ', ρόστερ 3Α

Ολυμπιακός β', ΕΠΟ β', διοργάνωση γ', ρόστερ 3Α
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 - 10:53
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το τι περίμενα από τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό για το κύπελλο ήταν σαφές στο χθεσινό μου blog πριν από την αναμέτρηση. Κι αυτό αφού γνώριζα όπως όλοι πια, τη σημασία που (δεν) δίνει ο πρωταθλητής σ' αυτή τη γ' διαλογής διοργάνωση την οποία διοργανώνει μια ΕΠΟ που δική μου γνώμη είναι ότι οι υπηρεσίες που παρέχει στον θεσμό και το άθλημα είναι β' διαλογής.

Γι' αυτό αλλά και επειδή ενδιαφέρουν περισσότερο το πρωτάθλημα και τα ματς με την Αταλάντα. Περίμενα λοιπόν ότι θα δούμε ντέρμπι πρόκρισης. Αυτό που σίγουρα δεν περίμενα ήταν να υπάρχει ένα ματς τόσο μα τόσο ενδιαφέρον σε επίπεδο προσώπων.

Ειλικρινά ακόμα κι αν αποκλείονταν εν τέλει χθες, αν δεν έρχονταν δηλαδή ο Μασούρας στο 90+2' για να στείλει το ματς στην παράταση και εν τέλει ο ίδιος να καθαρίσει την πρόκριση στο 115', πάλι η δική μου αίσθηση θα ήταν θετική. Κι αυτό γιατί είδα ότι υπάρχει αληθινό και σπάνιο ταλέντο στον... προθάλαμο της ομάδας. Ένα ρόστερ γεμάτο με... 3Α ταλέντο.

Σε ποιόν να πρωτοσταθεί κανείς;

Στον Φαντιγκά που έβαλε ένα έξοχο γκολ που δημιούργησε ο ίδιος με κλέψιμο και ολοκλήρωσε με έξοχο τελείωμα ενώ μέσα σε 6 λεπτά είχε και δοκάρι;

Μήπως στον Φώτη Κίτσο που έπαιζε με την ωριμότητα μεγαλύτερων παικτών και λες και είχε πολλά ματς στα πόδια του; Τον Βασίλη Σουρλή αυτόν τον χάφαρο που έπαιζε και έτρεχε για όλους; Ακόμα και ο Μάριος Βρουσάι που έπαιξε ως μπακ και θα πρέπει επιτέλους για δικό του καλό να κόψει τις υπερβολές και τις ατομικές ενέργειες θέλοντας να... δείξει και να φανεί γιατί του γυρίζουν μπούμερανγκ, αρκετά θετικός ήταν και θα γίνει πολύ καλύτερος αν αρχίσει να παίζει πιο απλά.

ΥΓ: Για τον Πέδρο Μαρτίνς τι να πει κανείς; Έφτασε τις 200 συμμετοχές στον πάγκο του Ολυμπιακού, έναν από τους πιο δύσκολους στον πλανήτη, και το γεγονός τα λέει όλα από μόνο του. Δίκαια, δικαιότατα είναι ακόμα στον πάγκο του Θρύλου και είναι ξεκάθαρο πως έχει πολλά ακόμα να δώσει με την ταπεινότητα και την εργατικότητά του.

ΥΓ2: Υπερ-άπειρα, για πολλοστή φορά, respect στον Αβραάμ. Δεν υπάρχουν λόγια πια να εξηγήσουν - αποθεώσουν πόσο μάγκας και ηγετική φυσιογνωμία είναι.

ΥΓ3: Και τώρα τι κάνουμε στα ημιτελικά; Αν με ρωτάτε, ναι να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να παίζει με τον Κίτσο, τον Φαντιγκά και τον Σουρλή στην 11άδα και ό,τι ήθελε προκύψει.

Διαβάστε επίσης

Λες και είναι ισόβαθμοι

Λες και είναι ισόβαθμοι

Το είπε ο Μαρτίνς στην καθιερωμένη συνέντευξή του πριν το ματς. Και ο Σπύρος Γρομητσάρης αναλύει το γιατί το είπε…

Κώνους ή σκιάχτρα

Κώνους ή σκιάχτρα

Οι τερματοφύλακες, δηλαδή, δεν παίζουν; Γράφει στο blog του ο Σπύρος Γρομητσάρης.