Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η πραγματικότητα και το ωραίο ποδόσφαιρο

Η πραγματικότητα και το ωραίο ποδόσφαιρο
Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 - 10:01
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στους πράσινους για να κάνουν το 0-2 και εν τέλει ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς σε 2-1. Στο ματς με τον ΟΦΗ το 0-1 των Κρητικών μετατράπηκε σε 1-0 υπέρ του δικεφάλου του βορρά αφού VAR και διαιτητής γύρισαν πίσω τη φάση και υπέδειξαν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για να προηγηθεί. Κόντρα στον προτελευταίο Ατρόμητο δεν δόθηκε καθαρό χέρι - πέναλτι του Κρέσπο για να γίνει το 0-1 και εν τέλει ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με γκολ στο β' ημίχρονο από τον ίδιο παίκτη.

Την ώρα που γίνονται όλα αυτά εσύ, ή για να είμαι πιο ακριβής αρκετοί από 'σας, έχετε μόνιμη κουβέντα πόσο ωραίο ποδόσφαιρο παίζει ή δεν παίζει ο Ολυμπιακός. Έτσι συνεχίστε αν έτσι νομίζετε ότι είναι αυτό που πρέπει. Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι ο Ολυμπιακός κόντρα σε πολλά προβλήματα και φορτίο σωματικής και ψυχολογικής κόπωσης που κουβαλάει κρατιέται στο +9β. με τη μαγκιά του και την ικανότητά του. Ένας Ολυμπιακός που πήγε στην Τούμπα και δέχθηκε γκολ μόνο από τον... Μπα από τον υποτιθέμενο φοβερό και τρομερό ΠΑΟΚ με το νικηφόρο και σούπερ γουάου σερί του.

Όσον αφορά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, δεν έχω να πω κάτι. Είπα ό,τι είχα να πω, ΠΡΙΝ από τη σέντρα. Δεν μου αρέσει να το παίζω μετά Χριστόν προφήτης. Περίμενα δύσκολο ματς και τέτοιο ήταν. Περίμενα ότι ο Ολυμπιακός θα ζοριστεί και ζορίστηκε. Περίμενα ότι η ΑΕΚ θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει για να προσπαθήσει να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα... γλύκανε τις εντυπώσεις στα μάτια των οπαδών της. Αν στο σουτ του Μαντί η κόντρα δεν έστελνε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μπορεί να είχαμε... άλλα. Όμως με τα «αν» δε γίνεται σοβαρή κουβέντα.

Πραγματικότητα είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι στο +9β. κόντρα σε όλους και όλα. Πραγματικότητα είναι ότι έχει βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα τον Γενάρη και μέχρι στιγμής το Φλεβάρη αγωνιζόμενος διαρκώς με πολλές (ή λιγότερες πια) σημαντικές απουσίες. Μπορεί να μην καλπάζει αλλά αποφεύγει να σκοντάφτει κι αυτό φανερώνει από πόσο σπάνιο μέταλλο είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα. Μια ομάδα που έχει χαρίσει τόσες χαρές στον κόσμο της και της αξίζει και σεβασμός και κατανόηση. Τελεία και παύλα.

ΥΓ: Έγινε ξεκάθαρο σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ότι ο Καρβάλιο θα δώσει πολλές και σημαντικές λύσεις στην ομάδα μεσοεπιθετικά. Η ποιότητά του και το απρόβλεπτο που διαθέτει θα ομορφύνουν το παιχνίδι του Ολυμπιακού και θα διευρύνουν τους δημιουργικούς ορίζοντες.

ΥΓ2: Εντάξει, το να κολακέψει κανείς τον Ματιέ είναι περιττό. Τι άλλο να ειπωθεί; Είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του, πέρα από την κλάση του, που δίνει λύσεις ακόμα και αν... περπατάει στο γήπεδο.

Διαβάστε επίσης

Λες και είναι ισόβαθμοι

Λες και είναι ισόβαθμοι

Το είπε ο Μαρτίνς στην καθιερωμένη συνέντευξή του πριν το ματς. Και ο Σπύρος Γρομητσάρης αναλύει το γιατί το είπε…