Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Ρεάλ, η Σίτι και τα δημοσιογραφικά κουμπούρια

Η Ρεάλ, η Σίτι και τα δημοσιογραφικά κουμπούρια
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 - 13:49
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Με ένα ρόστερ που αποτιμάται στα 780 εκατ.ευρώ η Ρεάλ Μαδρίτης δεν... ντράπηκε να παίξει ταμπούρι επί 94 λεπτά στο Παρκ ντε Πρενς κόντρα στην Παρί (900 εκατ.το δικό της ρόστερ) στο μεταξύ τους πρώτο ματς για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα πρώτα 30 λεπτά δεν είχαν περάσει τη σέντρα παίκτες όπως ο Μόντριτς, ο Κρος, ο Κασεμίρο ενώ ο Βινίσιους προσπαθούσε να κερδίσει φάουλ και χρόνο και ο Μπενζεμά ήταν σαν την καλαμιά στον κάμπο στην επίθεση, η οποία επίθεση της Ρεάλ ήταν στο... κέντρο. Την 1η, και... τζούφια τελική την έκανε με τη λήξη του ημιχρόνου ύστερα από κόρνερ η ομάδα που δεν ξέρει πόσα Τσάμπιονς Λιγκ έχει. Το φινάλε του ματς τη βρήκε να μετράει τρεις (3) τελικές εκ των οποίων δύο... τζούφιες και η 3η δεν εκδηλώθηκε ουσιαστικά αφού η μπάλα κοντραρίστηκε αλλά η στατιστική της ΟΥΕΦΑ μετράει και τα blocked shots.

Όταν πέρυσι ο Ολυμπιακός των 120 εκατ.ευρώ χρηματιστηριακή αξία έπαιξε ταμπούρι με τη Μάντσεστερ Σίτι του ενός δισ.ευρώ «έπρεπε» να απολογηθεί και «αποτελούσε» τη ντροπή της διοργάνωσης σύμφωνα με τους μυαλοπώληδες και τα δημοσιογραφικά... κουμπούρια. Ενώ από χτες το βράδυ η Σπόρτινγκ θα πρέπει να αισθανθεί μεγάλη τιμή για το... τάλιρο μέσα στο σπίτι της από την ομάδα του Γκουαρντιόλα. Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν έπαιξε και καμία φουλ επίθεση, τρεις τελικές πρόλαβε να κάνει και η Σίτι την «έπνιξε».

Αν νομίζετε ότι η Ρεάλ έπαιξε αντι...τουριστικά φέτος μόνο στο Παρίσι κόντρα στην Παρί γελιέστε. Στα τελευταία τρία ματς στο ισπανικό πρωτάθλημα έχει δύο ισοπαλίες και μια εντός έδρας νίκη με το φτωχό 1-0 κόντρα στη Γρανάδα. Η μία ισοπαλία ήταν εντός έδρας (2-2) με την Έλτσε (...) η άλλη εκτός με τη Βιγιαρεάλ (0-0). Επίσης αποκλείστηκε ήδη από το Κύπελλο Ισπανίας από τη Μπιλμπάο. Η Ρεάλ είναι στο +4β. στο ισπανικό πρωτάθλημα και φαντάζομαι ότι οι οπαδοί της δεν θα ντρέπονται και θα γιορτάσουν αν κατακτήσει στο φινάλε το πρωτάθλημα. Θα χαρούν επίσης αν καταφέρει να προκριθεί εις βάρος της Παρί ακόμα κι αν σκοράρει δύο γκολ με πέναλτι ή από κόρνερ ή αυτογκόλ και χωρίς μπαλάρα ή πολλές τελικές.

Δεν σκόπευα να γράψω κάτι τέτοιο σήμερα, παραμονή του αγώνα με την Αταλάντα, αλλά με... παρέσυρε το Παρί - Ρεάλ το οποίο είδα ολόκληρο και με ενδιαφέρον παρότι δεν ήταν υπερθέαμα. Βλέπετε προσωπικά ξέρω τι να περιμένω ή να μην περιμένω κάθε φορά. Σε τέτοιας σπουδαιότητας ματς καταλαβαίνω τους προπονητές που παίζουν για το αποτέλεσμα και αφήνουν στην άκρη τους εντυπωσιασμούς. Ακόμα και με μικρότερης δυναμικότητας ομάδες μπορεί να συμβεί αυτό αν δεν σου «βγαίνει» το πλάνο όπως το σχεδίασες. Κι αυτή η ανάγκη θα έπρεπε να γίνεται πιο πολύ κατανοητή στις εποχές της πανδημίας που ζούμε. Έπρεπε αλλά... μάταια...

*** Η φωτογραφία είναι από τον επίσημο λογαριασμό του Champions League στο Twitter.

Διαβάστε επίσης