Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Μπάγερν και με τι γελάει αληθινά ο κόσμος

Η Μπάγερν και με τι γελάει αληθινά ο κόσμος
Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2022 - 10:06
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Η Μπάγερν δεν είναι στα καλύτερά της». «Η Μπάγερν δεν είναι ανίκητη». «Ο Ολυμπιακός ήταν φοβικός στο Μόναχο». «Ο Μαρτίνς κακώς ήταν τόσο συγκρατημένος έπρεπε να τολμήσει περισσότερο, τι θα μπορούσε να πάθει»;

Χθες το βράδυ θυμήθηκα όλες αυτές τις ατάκες που διάβασα σε κοινωνικά δίκτυα και σάιτ και άκουσα σε ραδιόφωνα από... μπαλαδόφατσες βλέποντας τους Βαυαρούς να κάνουν πλάκα σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Σάλτσμπουργκ (200 εκατ.ευρώ μπάτζετ...) και από την οποία απέσπασε δύσκολα την ισοπαλία (1-1) στο 90ο λεπτό στο πρώτο ματς. Στα 7 γκολ σταμάτησε το κοντέρ της πολεμικής μηχανής που λέγεται Μπάγερν. Και το κατάφερε στο... ρελαντί, μπορεί και πολύ καλύτερα, πιστέψτε με.

Είναι η ίδια Μπάγερν που στο πρώτο ματς «έκλεψε» την ισοπαλία από τη Σάλτσμπουργκ και ο μέσος Έλληνας θα σκέφτονταν και πάλι: έλα μωρέ, ποιά Μπάγερν, ψόφια είναι. Ας πάνε τώρα να τα πουν αυτά στη Σάλτσμπουργκ αλλά και πάλι θα βρουν... διέξοδο αφού λογικά θα χαρακτηρίζουν μυρωδιά τον προπονητή της που «δεν επέλεξε σωστή διάταξη».

Γιατί ο μέσος Έλληνας πάντα ξέρει τη σωστή διάταξη και τη σωστή 11άδα κατόπιν εορτής. Μετά από μια ήττα ξέρουν ότι η καλύτερη διάταξη είναι αυτή που δεν επιλέγεται και οι καλύτεροι παίκτες όσοι μένουν στον πάγκο. Για να καταλάβετε τι εστί Μπάγερν, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του αγώνα κόντρα στη Σάλτσμπουργκ και δίχως να αμύνεται έτρεξε περισσότερο. Συνηθίζεται οι ομάδες που αμύνονται να τρέχουν περισσότερο αλλά για τη Μπάγερν δεν ισχύει αυτό.

Γέλασα λοιπόν ενθυμούμενος όλα αυτά, γέλασα και μ' αυτούς που γελάνε με το Άρης-Ολυμπιακός. Γράφτηκε ένα μικρό... έπος. Προσπέρασα την ειρωνεία για το 2ο γκολ του Άρη, προφανώς δεν έχει ανοίξει ποτέ ξανά τείχος σε φάουλ κι αν ανοίγει είναι ύποπτο. Μ' αυτή τη «λογική» στο πρόσφατο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και το γκολ φάουλ του Κούρτιτς υπήρχε κάτι ύποπτο που έκανε πέρα ο Μάνταλος...

Γέλασα με την ψυχή μου στο: ο νόμος εφαρμόζεται μόνο στον Παναθηναϊκό. Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια, Μάιος του 2-18 ήταν όταν στη Λίγκα άλλαξαν άλλαξαν την ποινή για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες αποκλειστικά για να μην υποβιβαστεί ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός. Αλλά ο... χιουμορίστας δεν το θυμάται αυτό όπως δεν θυμάται και άπειρα άλλα. Σιγά μη χαλαστούμε κιόλας. Διασκεδάζουμε με όλα αυτά και δείχνουμε και κατανόηση επειδή είμαστε καλοί άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης