Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα είπαν στα αποδυτήρια, να τα πουν και στο γήπεδο

Τα είπαν στα αποδυτήρια, να τα πουν και στο γήπεδο
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 - 10:07
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μου άρεσε που την Πέμπτη οι παίκτες πήραν την πρωτοβουλία να μαζευτούν και να μιλήσουν λίγο με αφορμή την επικείμενη έναρξη των πλέι οφ. Με πρωτοβουλία των αρχηγών τα είπαν λίγο στο Ρέντη. Και μου άρεσε γιατί επιβεβαιώνεται ότι αυτό το γκρουπ παικτών, αν μη τι άλλο, έχει συναίσθηση του σε ποιά ομάδα βρίσκεται.

Δεν είχα σοβαρές αμφιβολίες φυσικά, εκτιμώ απεριόριστα τον Ολυμπιακό της τρέχουσας 4ετίας και το έχω γράψει κατ' επανάληψη. Σπάνια βλέπεις αυτή την ομάδα να μπαίνει στο γήπεδο και να μην προσπαθεί. Ακόμα κι όταν δεν παίζει καλά, αδιάφορη δεν μπορείς να την πεις. Κάποιοι θα διαφωνήσουν αλλά είναι και θέμα οπτικής και αντιληπτικής ικανότητας. Δεν βλέπουμε όλοι το ίδιο τα ίδια γεγονότα και είναι φυσικό.

Προσωπικά, την τρέχουσα 4ετία, εξοργιστικά αδιάφορο Ολυμπιακό δεν έχω δει. Έχω δει μέρη αγώνων τα οποία ήταν διεκπεραιωτικά αλλά όχι αδιάφορα. Τέλος πάντων. Μου άρεσε λοιπόν που οι παίκτες μαζεύτηκαν και συμφώνησαν ότι πρέπει να παίξουν στα πλέι οφ λες και δεν έχουν προβάδισμα στο πρωτάθλημα. Με σοβαρότητα ως το τέλος. Τα είπαν μεταξύ τους στα αποδυτήρια με τα λόγια, φτάνει η ώρα να τα «πουν» με πράξεις, δηλαδή την απόδοσή τους, στον αγωνιστικό χώρο.

ΥΓ: Όταν έγραφα το αυτονόητο, ότι δηλαδή η Αταλάντα είναι μια σπουδαία ομάδα και πως θα συνιστούσε υπέρβαση για τον Ολυμπιακό να την αποκλείσει, αρκετοί μου την... έπεφταν ότι τάχα χαμηλώνω τη στάθμη των απαιτήσεων και κάνω κακό (λες κι έχω τη δύναμη να αποφασίσω για οτιδήποτε...).

Χθες που η Αταλάντα κέρδισε 3-2 τη Λεβερκούζεν που έχει το 4ο μεγαλύτερο μπάτζετ (πίσω από Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ και Λειψία) και είναι 3η στη Μπουντεσλίγκα θα έπρεπε οι οπαδοί των Γερμανών να πάρουν τα... γιαταγάνια και να κάνουν επανάσταση.

Γιατί το 3-2 είναι τιμητικό για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, 19-7 ήταν οι τελικές ενώ ο πορτιέρε της γερμανικής ομάδας με τα 417 εκατ. μπάτζετ χρειάστηκε να κάνει και 8 αποκρούσεις σε σχέση με καμία του συναδέλφου του της Αταλάντα. Αλλά ναι μωρέ χαμηλώνεις τον πήχη εδώ όταν λες τα αυτονόητα. Έτσι είναι αν έτσι θέλετε να νομίζετε...

ΥΓ2: Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία στο Βερολίνο από την ομάδα μπάσκετ. Δεν έπαιξε την άμυνα που ξέρει ωστόσο και το πλήρωσε. «Επέτρεψε» στην Άλμπα να μοιάζει, επιθετικά, υπερ-ομάδα. Και δεν είναι τέτοια. Καλή ομάδα είναι αναμφίβολα, όχι αυτό που φάνηκε χθες.

Διαβάστε επίσης