Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα σερί να κλειδωθούν στα αποδυτήρια

Τα σερί να κλειδωθούν στα αποδυτήρια
Κυριακή, 3 Απριλίου 2022 - 11:39
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Διαβάζω παντού, αναφέρθηκα κι εγώ σε δικά μου κείμενα, στο σερί θετικών αποτελεσμάτων του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ τα τελευταία αρκετά χρόνια. Στην εποχή Πέδρο Μαρτίνς που έχει 10 νίκες και 3 ισοπαλίες αλλά και γενικώς στην εποχή Βαγγέλη Μαρινάκη κατά την οποία οι κιτρινόμαυροι περνούν δύσκολες στιγμές. Όμως, απόψε δεν θα παίξουν μπάλα τα σερί.

Δεν παίζουν ποτέ αυτά όταν γίνεται η σέντρα σε ένα τέτοιο ματς. Όσο κακός να είναι ο ένας όσο καλός να είναι ο άλλος. Αυτά τα ματς είναι ειδικά. Ξέρω, μοιάζει κλισεδούρα αλλά δεν είναι. Είναι ουσία. Ειδικά σε τέτοια ματς μετράνε και οι φανέλες και ο εγωϊσμός και οι προσωπικότητες των παικτών. Και η ΑΕΚ, έχοντας αποτύχει ήδη παταγωδώς στη σεζόν της, θα ψάξει σ' αυτό το ματς και στα επόμενα να δώσει λίγη χαρά στον κόσμο της αλλά και στον εαυτό της μετά από ατελείωτη πίκρα.

Τα σερί λοιπόν δεν πρέπει να βρίσκονται στα μυαλά κανενός απ' όλους όσοι θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν. Ούτε καν του κόσμου στην κερκίδα. Να κλειδωθούν τα σερί στα αποδυτήρια αφού το ματς, όπως κάθε τέτοιο ματς, θ' αρχίσει αφού προηγουμένως γίνει reset και στους δύο. Τα πάντα θα αρχίσουν από το μηδέν, φυσικά και οι ισορροπίες.

Ειδικά η ΑΕΚ, δεν έχει και πολλά να χάσει πια. Τι παραπάνω να χάσει σε μια ήδη αποτυχημένη σεζόν; Να την αποδοκιμάσει ο κόσμος της και να χάσει την εμπιστοσύνη του; Έχει συμβεί προ πολλού και πολλάκις. Η... βρεγμένη τη... βροχή δεν τη φοβάται. Για τον Ολυμπιακό είναι μεγαλύτερο το «πρέπει» της νίκης και ελπίζω ότι μ' αυτή τη διάθεση θα μπουν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

Το «πρέπει» αν εκληφθεί με τον σωστό τρόπο γίνεται κίνητρο, ειδάλλως βάρος...

ΥΓ: Για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό τι να πρωτογράψει κανείς; Αυτό που πραγματοποιεί ένας σύλλογος ο οποίος (μην το ξεχνάμε, είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και υπογραμμίζει την επιτυχία) έχει γεννηθεί και ζει σε μια περιορισμένη αγορά όπως η ελληνική, είναι αδιανόητο.

Και γι' αυτό ακριβώς είναι να τρελαίνεσαι όταν χάνεται κάποιος τίτλος από τμήμα του Ερασιτέχνη και σπεύδουν να... γιουχάρουν άνθρωποι που δηλώνουν Ολυμπιακοί στα... μαρμαρένια αλώνια του facebook και των υπολοίπων κοινωνικών δικτύων. Λες και έχει υπογράψει κανείς αποκλειστικότητα τίτλων ή λες και απαγορεύεται να πάρει κάποιος άλλος.

Είναι άδικο, πολύ άδικο, να τα ακούει (και) ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός που έχει κάνει του κόσμου τις υπερβάσεις.

Διαβάστε επίσης

Όταν σε 12 ματς είχε μία νίκη...

Όταν σε 12 ματς είχε μία νίκη...

Σιγά μην χαλαστώ που ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΚ μετρώντας 10 νίκες και 4 ισοπαλίες στα μεταξύ τους 14 πιο πρόσφατα ματς. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Η «βαριά» ατάκα του Μαντί

Η «βαριά» ατάκα του Μαντί

Δεν ήταν μια τυχαία κουβέντα του Μαντί. Ήταν μια κουβέντα που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα… Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.