Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν σε 12 ματς είχε μία νίκη...

Όταν σε 12 ματς είχε μία νίκη...
Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022 - 10:57
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Από τις 19 Νοέμβρη 1994 μέχρι και 30 Μάη 1999 ο Ολυμπιακός είχε αναμετρηθεί με την ΑΕΚ 12 φορές σε πρωτάθλημα (10 ματς) και κύπελλο (2 ματς). Ξέρετε πόσες νίκες είχε σ' αυτά τα ματς; Μία. Να σας το γράψω και με αριθμό; 1. One. Μονάδα. Πώς το λένε; Τι ήταν τα άλλα αποτελέσματα; Εφτά (7) νίκες της ΑΕΚ και τέσσερις (4) ισοπαλίες.

Να σας φέρω και πιο κοντά στο σήμερα; Από τις 13/2/2016 μέχρι και τις 7/10/2018 ο Ολυμπιακός αναμετρήθηκε 11 φορές με την ΑΕΚ. Ξέρετε πόσες νίκες είχε; Δύο. Ναι, 2! Η ΑΕΚ είχε εφτά (7) νίκες και τα άλλα δύο (2) ματς έληξαν ισόπαλα. Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί έχει χαθεί η μπάλα.

Κι αν συμφωνούμε όλοι ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι φέτος όσο καλός και ελκυστικός θα μπορούσε να είναι αυτό δε σημαίνει ότι επιτρέπεται να ακούγονται / γράφονται αδιανόητες μπαρούφες στην τούρλα του να θεωρείται μια νίκη επί της ΑΕΚ, ναι και αυτής της ΑΕΚ, δεδομένη. Δεδομένο στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα και ειδικά σε ματς μεταξύ αυτών των ομάδων. Όπως δεδομένο δεν ήταν ότι θα κερδίσει τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός στα «πέτρινα» χρόνια των Πειραιωτών όταν πράσινοι και κίτρινοι έπαιρναν τα πρωταθλήματα και είχαν με το μέρος τους τα πάντα.

Ξέρω αρκετοί θα / ες θα έχετε αρχίσει ήδη να οργίζεστε να με βρίζετε να λέτε ό,τι σας κατέβει στο κεφάλι επειδή διαφωνείτε και επειδή «ποθείτε» να διαβάσετε (και) από μένα διάφορα: κατηγορώ. Σόρι αλλά δεν είναι δικό μου «πρόβλημα» αυτό, δε με νοιάζει. Δεν είμαι εδώ για να γράφω αυτά που θέλετε να διαβάσετε αλλά αυτά που πιστεύω . Υπάρχουν ουκ ολίγα... τζουκ μποξ εκεί έξω που γράφουν με βάση το που... φυσάει ο άνεμος των social media για να κάνουν ρεκόρ like. Μπορεί να κάνω λάθος. Μπορεί να είμαι σωστός. Είναι όμως αυτό που αληθινά πιστεύω και δεν θα απολογηθώ.

Εγώ λοιπόν εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο φετινός Ολυμπιακός εφόσον κατακτήσει τον τίτλο είναι πετυχημένος γιατί το καταφέρνει σε σκληρές και ιδιαίτερες εποχές λόγω covid και... εξυγίανσης. Αν μάλιστα κάνει και νταμπλ η επιτυχία του θα είναι μεγαλύτερη.

Ότι δεν έπαιξε το ποδόσφαιρο που υπό κανονικές συνθήκες μπορούσε είναι γεγονός αλλά αυτό δεν θα με κάνει να ισοπεδώσω τα πάντα. Εξάλλου, θα επαναλάβω για πολλοστή φορά, ότι οι άνθρωποι που σήμερα γκρινιάζουν για το θέαμα γκρίνιαζαν για τον τίτλο που δεν ήρθε την πρώτη σεζόν του Μαρτίνς κι ας έπαιζε πολύ ωραία μπάλα η ομάδα.

Σιγά μην χαλαστώ που ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΚ μετρώντας 10 νίκες και 4 ισοπαλίες στα μεταξύ τους 14 πιο πρόσφατα ματς.

Κάντε μου τη χάρη...

Διαβάστε επίσης