Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το κενό και η διαφορά που έφτιαξε μόνος του

Το κενό και η διαφορά που έφτιαξε μόνος του
Πέμπτη, 7 Απριλίου 2022 - 09:56
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός μένει δίχως ματς επί ακριβώς δύο εβδομάδες που μεσολαβούν μεταξύ του πρόσφατου ματς με την ΑΕΚ και του αμέσως επόμενου που θα κληθεί να δώσει με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Πάνω σ' αυτό το καθαρά αγωνιστικό τοποθετήθηκε πρόσφατα ο Πέδρο Μαρτίνς (και επικρίθηκε από τους γνωστούς... ανεξάρτητους δημοσιογραφικούς οργανισμούς) επειδή αποτελεί όντως πρόβλημα.

Και αυτή η σεζόν συνεχίζει να είναι αλλόκοτη για τον Ολυμπιακό. Τη μία στιγμή δεν μπορούσε να πάρει... ανάσα από τα σερί ματς και τα ταξίδια παίζοντας κατά μέσο όρο ένα ματς ανα 3,5 μέρες και τώρα έχει κενό στο κενό. Τη μία για την εθνική, την άλλη επειδή ζήτησε αναβολή ο ΠΑΟΚ που προβλέπονταν να κάνει συμμετέχοντας σε 8άδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Όπως και να 'χει ο Ολυμπιακός οφείλει να διατηρήσει ψηλά το κίνητρο και τον επαγγελματισμό του και να μην επιτρέψει να τον χαλαρώσει αυτή η απραξία. Κόντρα στην ΑΕΚ οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν και ειδικά στο β' ημίχρονο δικαιούνταν να βάλουν τουλάχιστον ένα γκολ αλλά χάθηκαν αυτά που συνήθως δεν χάνονται και το ματς «έκατσε» στην ισοπαλία. Αυτή ακριβώς η ισοπαλία και πολλά που έχουν γραφτεί και λεχθεί τελευταία πρέπει να κρατήσουν στην... τσίτα τους πρωταθλητές για να δώσουν απαντήσεις και να αφήσουν μια ωραία εικόνα στην τελική ευθεία της σεζόν.

Η διάθεση της ομάδας να φάει μαζί και να περάσει έξτρα χρόνο μακριά από το γήπεδο δείχνει ότι οι ερυθρόλευκοι θέλουν να παραμείνουν μονιασμένοι και συγκεντρωμένοι σ' αυτό το φινάλε της σεζόν. Θέλουν να δώσουν και χαρά στον κόσμο σφραγίζοντας όσο πιο γρήγορα γίνεται το πρωτάθλημα και διεκδικώντας το κύπελλο πριν πάνε για ξεκούραση που τόσο πολύ έχουν ανάγκη άπαντες σωματικά αλλά και ψυχολογικά μετά από τα «βίαια» χρόνια της πανδημίας covid-19.

ΥΓ: Το ακούω από αρκετούς που μουρμουρίζουν και, αν μη τι άλλο, είναι εκνευριστικό και άδικο. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μπροστά από τον ΠΑΟΚ επειδή ο δικέφαλος χάνει βαθμούς από άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός τον κέρδισε τον ΠΑΟΚ στο Γ.Καραϊσκάκης και δεν ηττήθηκε αντιθέτως, απέσπασε ισοπαλία, στην Τούμπα. Άρα μέρος της διαφοράς την έφτιαξε μόνος του ο Ολυμπιακός, δεν του την χάρισαν οι άλλοι. Προβάδισμα θα είχε ούτως ή άλλως μόνος του.

ΥΓ2: Παράπονο από μένα και το σάιτ εδώ γενικά δεν πρέπει να έχετε. Σε αντίθεση με αρκετούς, ήμασταν συγκρατημένοι στην... Καμπελιάδα. Προσωπικά έγραψα πολλάκις στο παρελθόν και θα συνεχίσω να γράφω ότι να διαβάζετε και να ακούτε τα πάντα αλλά να θεωρείτε δεδομένα ΜΟΝΟ εκείνα που ανακοινώνει ο Ολυμπιακός. Ότι γράφεται ότι γίνεται πρόταση του Ολυμπιακού στον τάδε παίκτη, δε σημαίνει ότι έχει συμβεί πραγματικά.... Ούτε ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να... απολογείται για λανθασμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες...

Διαβάστε επίσης

Η μόνη και πολύ σκληρή αλήθεια

Η μόνη και πολύ σκληρή αλήθεια

Το μήνυμα εστάλη και μακάρι να ελήφθη. Αποστολέας ήταν ο Ολυμπιακός από το κέντρο του κόσμου το βράδυ του Σαββάτου που ήταν ο Πειραιάς. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Όταν σε 12 ματς είχε μία νίκη...

Όταν σε 12 ματς είχε μία νίκη...

Σιγά μην χαλαστώ που ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΚ μετρώντας 10 νίκες και 4 ισοπαλίες στα μεταξύ τους 14 πιο πρόσφατα ματς. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.