Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πιο «μεγάλο» ματς θα γίνει πάλι στο Καραϊσκάκη

Το πιο «μεγάλο» ματς θα γίνει πάλι στο Καραϊσκάκη
Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022 - 10:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν υπήρχε μία ανησυχία για το κενό αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο για τον Ολυμπιακό, αυτή εξαλείφθηκε μετά τη σπουδαία κίνηση των πρωταθλητών να κλείσουν φιλικό επιπέδου Champions League κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Η ουκρανική ομάδα την οποία έχουν αντιμετωπίσει πριν από κάμποσα χρόνια οι ερυθρόλευκοι στη διοργάνωση έρχεται στο Γ. Καραϊσκάκη θέλοντας να στείλει, από κοινού με τον Ολυμπιακό, το μήνυμα για ειρήνη. Και φυσικά ο Ολυμπιακός να βοηθήσει από την πλευρά του αφενός να σταματήσουν οι εχθροπραξίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και αφετέρου να απαλύνει κάπως τον πόνο των μεταναστών αφού όλα τα έσοδα του ματς θα πάνε εκεί.

Παράλληλα με τη σπουδαία φιλανθρωπική αυτή πράξη, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του θα έχουν την ευκαιρία να παραμείνουν... ζεστοί αγωνιστικά με ένα τόσο σπουδαίο ματς κόντρα σε μια πολύ ποιοτική ομάδα, πολύ πιο ποιοτική σε σχέση με όλες όσες αντιμετωπίζουν στην ελληνική Super League.

Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό, η ουκρανική ομάδα έχει σχεδόν το μπάτζετ που έχουν όλες οι άλλες ελληνικές ομάδες μαζί! Στα 164 εκατ.ευρώ υπολογίζεται η χρηματιστηριακή αξία της Σαχτάρ κι αυτό από μόνο του λέει πολλά για την ποιότητά της. Μόλις τον περασμένο χειμώνα απέκτησε τον Νέρες από τον Άγιαξ έναντι 12 εκατ. ευρώ. ενώ το περασμένο καλοκαίρι είχε πραγματοποιήσει τρεις μεταγραφές για τις οποίες πλήρωσε 40 εκατ. ευρώ! Αδιανόητα ποσά ακόμα και για τις περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες αλλά η Σαχτάρ είχε πάντα τον... τρόπο της.

Όπως και να 'χει περιμένουμε άπαντες ένα σπουδαίο ματς το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ δύο ομάδων επιπέδου Champions League το οποίο θα έχει σημαντικά αγωνιστικά και φυσικά εξωαγωνιστικά (αυτά είναι και τα πιο σημαντικά) οφέλη.

ΥΓ: Εξαγωγή... πολιτισμού είχαμε ως έθνος στη Μασσαλία. Βεβαίως επειδή δεν επρόκειτο για τον Ολυμπιακό την ευθύνη «έφερε» αποκλειστικά, σύμφωνα με συγκεκριμένα «ανεξάρτητα» ΜΜΕ, η γαλλική αστυνομία. Ότι πήγαν εκεί άνθρωποι έτοιμοι για... πόλεμο ήταν μάλλον μια τόση δα λεπτομέρεια. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, είχαμε και την απίθανη δήλωση Λουτσέσκου μετά τη λήξη του ματς του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ στην οποία συμβούλεψε τους οπαδούς της γαλλικής ομάδας να μην ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για τη ρεβάνς. «Θα είναι καλύτερα», αντί να πει πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα σκηνικά και πως θα πείσουμε τους οπαδούς μας να μείνουν φρόνιμοι.

ΥΓ2: Τις τελευταίες μέρες όλοι συζητούν για τον πιθανό αντίπαλο του Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Σόρι αλλά με νοιάζει πιο πολύ πόσο πλήρης και έτοιμος θα είναι ο Ολυμπιακός σ' εκείνα τα ματς και όχι ποιόν θα αντιμετωπίσει. Αν ο Ολυμπιακός είναι καλά, δεν έχει να φοβηθεί κάτι με το πλεονέκτημα έδρας.

Διαβάστε επίσης

Η μόνη και πολύ σκληρή αλήθεια

Η μόνη και πολύ σκληρή αλήθεια

Το μήνυμα εστάλη και μακάρι να ελήφθη. Αποστολέας ήταν ο Ολυμπιακός από το κέντρο του κόσμου το βράδυ του Σαββάτου που ήταν ο Πειραιάς. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.