Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η μόνη και πολύ σκληρή αλήθεια

Η μόνη και πολύ σκληρή αλήθεια
Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 - 11:36
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το μήνυμα εστάλη και μακάρι να ελήφθη. Αποστολέας ήταν ο Ολυμπιακός από το κέντρο του κόσμου το βράδυ του Σαββάτου που ήταν ο Πειραιάς. Κι απ' αυτό το κέντρο, το κέντρο της ειρήνης, έφυγε το μήνυμα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Σταματήστε τον πόλεμο.

Δεν έχει σημασία ποιός είσαι ή με ποιόν είσαι. Πρέπει να είσαι ΜΕ την ειρήνη. Πρέπει να είσαι με τα 176 παιδιά που... έφυγαν από τούτο τον μάταιο και σκληρό κόσμο και άφησαν... πίσω, στις κερκίδες του Γ. Καραϊσκάκης, τα παιχνίδια τους.

Η εικόνα ήταν ανατριχιαστική. Και ήταν η μεγαλύτερη και πολύ σκληρή αλήθεια απ' όλες.

Δεν μπορώ να ξέρω τι περιμένουμε ως πολίτες του κόσμου, τι μας «κρατάει» πίσω και δεν είμαστε απόλυτοι σε κάποια πράγματα. Το 2022 πρέπει να είμαστε μαζί στο «σταματήστε τον πόλεμο» δίχως αστερίσκους ή «αν». Το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σαχτάρ είναι ένα από τα πιο σπουδαία ματς που έδωσε ποτέ ο Θρύλος. Όπως ήταν κάποτε κι εκείνο το ταξίδι στο Βελιγράδι για το φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα το 1994.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Το είπε ο Κριστιάν Καρεμπέ πριν από την έναρξη του ματς και είχε πολύ δίκιο. Τη συμμετοχή του Ολυμπιακού σε τέτοια φιλικά ή τη διοργάνωση κάθε είδους φιλανθρωπικών δράσεων την... υπαγορεύει το καταστατικό της ίδρυσής του. Την... υπαγορεύει το ήθος του και οι ηθικές του αξίες. Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς και δεν θα έπρεπε να γίνει αλλιώς.

Ειδικά επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν... παντού, όπου υπήρχε αδύναμος και ανάγκη. Σε ανθρώπους που υπέφεραν από πλημμύρες. Σε ανθρώπους που υπέφεραν από φωτιές. Σε ανθρώπους που υπέφεραν από σεισμούς. Στο εθνικό σύστημα υγείας στο ξέσπασμα της πανδημίας. Στους πρόσφυγες από τη Συρία. Σε τόσους άλλους που είχαν ανάγκη.

ΥΓ: Για να υποστηρίζει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός ζηλεύει με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε λόγο τον ΠΑΟΚ είτε πρέπει να είναι πολύ βλαξ είτε πολύ τσάτσος. Δεν θα απαντήσω εγώ για άλλους, ας διαλέξουν μόνοι τους.

ΥΓ2: Είναι λογικό να θεωρείται απαραίτητο σε συγκεκριμένους διαδικτυακούς «τόπους» να διευκρινιστεί ότι το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σαχτάρ είναι φιλικό και πως η μόνη ελληνική ομάδα που παίζει Ευρώπη αυτή την εποχή είναι ο ΠΑΟΚ. Είναι θέμα «επεξεργαστή» εγκεφάλου. Να θυμίσω πως στα πρώτα ματς στην εποχή covid-19, στα οποία τα γήπεδα δεν είχαν καθόλου κόσμο και ο Ολυμπιακός έπαιζε ηχογραφημένα συνθήματα από τα μεγάφωνα, υπήρχε κόσμος κάτω από συγκεκριμένα κείμενα σε συγκεκριμένα σάιτ που έλεγε: να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, γιατί έβαλε κόσμο στο γήπεδο, ακούγονταν συνθήματα όλη την ώρα.

Διαβάστε επίσης