Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ομάδα μπάσκετ και το «πρέπει» του ποδοσφαίρου

Η ομάδα μπάσκετ και το «πρέπει» του ποδοσφαίρου
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 - 12:37
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μάτια που γυάλιζαν. Άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα. Θέληση που... τρυπούσε τοίχο. Αυτά είχε χθες η (δεδομένα ποιοτική και ικανή) ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ κόντρα στη Μονακό. Για να κάνω τη... σύνδεση, αυτά θα πρέπει να έχει απόψε στην Τούμπα και η ομάδα ποδοσφαίρου.

Αδιαφορώ για το τι θα πει ο καθένας, ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα και μάλιστα με διαφορά από την επόμενη, φυσικά και από τον ΠΑΟΚ. Απλά για διαφόρους λόγους τώρα έχει αυτή την εικόνα και έχει μουτζουρώσει τις εντυπώσεις. Αυτή τη μουτζουρωμένη εικόνα ΔΕΝ πρέπει να την έχει απόψε στον πρώτο ημιτελικό της Τούμπας κόντρα στον δικέφαλο αλλά αντιθέτως να είναι αποφασιστικός και ουσιαστικός.

Μέχρι και τους αγώνες με τον Παναιτωλικό για το κύπελλο, η διοργάνωση ήταν πολύ πίσω στην ερυθρόλευκη ιεραρχία για διαφόρους πρακτικούς και σημαντικούς λόγους. Τώρα τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί αρκετά.

Τώρα ο Ολυμπιακός «πρέπει», αν και σιχαίνομαι τα «πρέπει», να προκριθεί εις βάρος του ΠΑΟΚ και να πάει στον τελικό να κατακτήσει το κύπελλο. Τώρα όλοι περιμένουν από την ομάδα να κάνει αυτό που επιβάλλεται για να τελειώσει ωραία μια σεζόν που είχε αρκετά πάνω και κάτω. Όχι, εγώ δεν θα την αποδομήσω. Δεν θα διαγράψω μονοκοντυλιά ό,τι έχει καταφέρει. Την πιστεύω και τη θεωρώ πετυχημένη που κερδίζει άνετα ένα ακόμα πρωτάθλημα, το τρίτο στη σειρά. Απλά μπορεί και πρέπει να είναι καλύτερη με λίγη συγκέντρωση και λίγη προσπάθεια παραπάνω.

ΥΓ: Να γίνω λίγο... κακός; Θα γίνω. Αν η διοίκηση του μπασκετικού Ολυμπιακού άκουγε και διάβαζε όλα όσα λέγονταν σε κοινωνικά δίκτυα και εκπομπές επικοινωνίας ραδιοφωνικών σταθμών μετά από την ήττα της ομάδας μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την Α1, τότε σήμερα θα υπήρχε άλλος προπονητής και θα είχε αλλάξει το μισό ρόστερ με ΔΕΔΟΜΕΝΑ άσχημα αποτελέσματα, γιατί όσο καλοί κι αν ήταν οι νέοι δεν θα είχαν προλάβουν να γίνουν ομάδα. Τώρα καταλαβαίνετε γιατί στη στραβή καλό θα είναι να κάνουμε λίγη υπομονή και να κρατάμε το στοματάκι κλειστό;

Δεν τα ξέρουμε όλα, δεν γίνεται να τα ξέρουμε όλα και η λάθος κρίση γίνεται πιο λάθος όταν επηρεάζεται από το συναίσθημα μιας ήττας. Το ίδιο πρέπει να κάνει και η ποδοσφαιρική ομάδα. Να ΜΗΝ ακούει τη διαρκή και ατελείωτη μουρμούρα ΚΑΘΕ σεζόν, ακόμα περισσότερο φέτος, και να αποφασίζει ό,τι εκείνη νομίζει, όχι ό,τι λέει ο καθένας που πιάνει... στασίδι καθημερινά στο ραδιόφωνο να πει τη γνώμη του θεωρώντας πως είναι η σωστή.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Φαντάσου να μην είχε και «σύστημα»

Φαντάσου να μην είχε και «σύστημα»

Το είπε μία, το είπε δύο, θα το πει όσες χρειαστεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου το ανεκδοτάκι περί συστήματος που ευνοεί τον Ολυμπιακό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Να διαλέξει ποιον θα δικαιώσει

Να διαλέξει ποιον θα δικαιώσει

Τα λίγα λόγια είναι ζάχαρη και τα καθόλου μέλι, λέει μια σοφή φράση που ταιριάζει απόλυτα πλέον στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.