Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φαντάσου να μην είχε και «σύστημα»

Φαντάσου να μην είχε και «σύστημα»
Παρασκευή, 22 Απριλίου 2022 - 10:02
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το είπε μία, το είπε δύο, θα το πει όσες χρειαστεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου το ανεκδοτάκι περί συστήματος που ευνοεί τον Ολυμπιακό. Βλέποντας τη μαρς κόκκινη του Άκπομ για τη σκαριά στο γόνατο του Μανωλά να... βάφεται κίτρινη και ένα σωρό άλλες κάρτες εις βάρος Ζίφκοβιτς, Αουγκούστο και όχι μόνο να χαρίζονται τη θυμήθηκα τη δήλωση του Ρουμάνου που την έβαλε σε κασέτα και την έπαιζε ξανά και ξανά. Ο ΠΑΟΚ είχε την τέλεια για 'κείνον διαιτησία στον α' ημιτελικό κυπέλλου της Τούμπας κόντρα στον Ολυμπιακό. Γιατί όταν παίζεις στην έδρα σου θες να δώσεις ποδοσφαιρικό (και όχι μόνο όπως είδαμε σε κάποιες φάσεις...) ξύλο στον φιλοξενούμενο και ο διαιτητής να το ανεχτεί. Και το ανέχτηκε ο Κίφι (ή Τσίφι τέλος πάντων).

Ό,τι έγινε, έγινε βεβαίως. Το 0-0 αφήνει τα πάντα ανοιχτά. Μπορεί να πει κανείς πως δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό με τη ρεβάνς στο καυτό και γεμάτο Καραϊσκάκη. Ισχύει αλλά μην ξεχνάμε και την παγίδα του εκτός έδρας γκολ αφού η ΕΠΟ θέλησε να πρωτοτυπήσει για μία ακόμη φορά ξεχνώντας να αλλάξει τον κανονισμό και ισχύει ακόμα στο κύπελλο. Οποιαδήποτε ισοπαλία με γκολ θα δώσει πρόκριση στον ΠΑΟΚ κι αυτό είναι μια σημαντική παράμετρος της ρεβάνς.

Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός μπήκε στην Τούμπα πατώντας καλύτερα και στο καλό του πρώτο ημίωρο μπορούσε και έπρεπε να προηγηθεί με λίγη προσοχή παραπάνω σε τελικές πάσες ή προσπάθειες κι εφόσον δεν... έκλωθε το VAR για δύο λεπτά τη φάση του ακυρωθέντος γκολ που «βγήκε» οφ σάιντ. Το πότε γίνεται το stop και μπαίνουν οι γραμμές είναι, προφανώς, μια υπόθεση του ανθρώπου που χειρίζεται το μηχάνημα, όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό. Και πάλι βεβαίως πρέπει κάποιοι παίκτες, ατομικά, να δώσουν πολλά περισσότερα και να βγάλουν ποιότητα και εμπειρία στον αγωνιστικό χώρο. Και χαρακτήρα βεβαίως ώστε να κάνουν αυτά που πρέπει για την ομάδα στην οποία αγωνίζονται και τους παρέχει τα πάντα.

ΥΓ: Τα δύο πρώτα ματς μεταξύ Αρμάνι και Εφές και Μπαρτσελόνα και Μπάγερν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα υπενθυμίζουν σε όλους πόσο δύσκολο είναι το αποψινό 2ο ματς του Ολυμπιακού με τη Μονακό στο ΣΕΦ. Η νίκη στο πρώτο ματς πρέπει να έχει ήδη ξεχαστεί και άπαντες, ομάδα και κόσμος, να μπουν στο γήπεδο με τη λογική ότι τώρα αρχίζει η σειρά. Δεν υπάρχει εύκολο ματς και δεν θα υπάρξει εύκολο ματς στη σειρά. Η δοκιμασία είναι σκληρή και θα χρειαστεί να «φτύσει» αίμα ο Ολυμπιακός για να πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ.

Διαβάστε επίσης

Να διαλέξει ποιον θα δικαιώσει

Να διαλέξει ποιον θα δικαιώσει

Τα λίγα λόγια είναι ζάχαρη και τα καθόλου μέλι, λέει μια σοφή φράση που ταιριάζει απόλυτα πλέον στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.