Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Οι άλλοι, καναπέ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Το «φορτίο» και το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή

Το «φορτίο» και το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 - 09:47
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Υπήρχαν 1.000 (και βάλε) λόγοι ώστε ο Ολυμπιακός να προκριθεί επί του ΠΑΟΚ χθες στο κύπελλο, όπως έγραφα χθες. Όμως, αν σας έλεγα ότι με εξέπληξε ο αποκλεισμός του θα σας έλεγα ψέματα και δεν θέλω να σας λέω τέτοια, μιλάμε ειλικρινά εδώ. Ο Ολυμπιακός δεν έχει εντυπωσιάσει φέτος αλλά αν μη τι άλλο στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν καλός και κυρίως ουσιαστικός.

Τώρα που βαδίζουμε στο φινάλε της σεζόν ωστόσο η ομάδα έχει «ξεφουσκώσει». Έτσι δείχνει τουλάχιστον, σίγουρος δεν είμαι γιατί δεν έχω όλα τα δεδομένα και πλην όλων όσοι είναι ΜΕΣΑ στην ομάδα ΔΕΝ τα έχει κανείς να είστε σίγουροι γι' αυτό, μόνο εικασίες γίνονται από διάφορους και σας τα παρουσιάζουν ως στοιχεία. Και δεν είναι απαραίτητα σωματικό το «ξεφούσκωμα», δείχνει «άδειος» ο Ολυμπιακός ψυχικά και πνευματικά. Λες κι έχει «στερέψει» από ιδέες. Λες και έχει θολώσει το μυαλό του. Λες και έχει ξεχάσει εντελώς τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα αλλά παράλληλα και τον τρόπο που κρατάει μακριά από τα δικά του τον αντίπαλο.

Καταλαβαίνω την πικρία όλων αλλά δεν καταλαβαίνω πράγματα / απόψεις που αγγίζουν τα άκρα. Γιατί τώρα όσα λέγονται και γράφονται είναι υπό το βάρος του αποκλεισμού και των τελευταίων μη νικηφόρων αγώνων που έχουν μεγαλώσει το «φορτίο» της απογοήτευσης όλων. Σημασία αυτή τη στιγμή έχει η ομάδα να τελειώσει τη σεζόν αξιοπρεπώς. Θα ήταν καλύτερο να τελειώσει τη σεζόν με νταμπλ αλλά αφού πια αυτό δεν θα συμβεί, είναι σημαντικό να τελειώσει χωρίς περαιτέρω στενοχώριες.

Η ομάδα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει τη βαθμολογική της διαφορά από τον 2ο στο πρωτάθλημα, να γιορτάσει τον τίτλο και ύστερα άπαντες να φύγουν για την ξεκούραση που δικαιούνται. Γιατί αυτή η ομάδα, όσο κι αν έχει θολώσει το μυαλό όλων και δέχεται πολύ σκληρή κριτική φέτος και ειδικά τον τελευταίο καιρό, είναι μια ομάδα που έδωσε απίστευτες χαρές και κόπιασε πολύ και της αξίζει η ξεκούραση.

Ύστερα, μόνο ύστερα, εκείνοι που πρέπει θα πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει. Τώρα όμως δεν είναι ώρα για αποφάσεις. Τώρα είναι ώρα για συγκέντρωση στα ματς που απομένουν. Το βλέμμα πρέπει να είναι κοντά στον ορίζοντα. Όταν έρθει η ώρα θα στραφεί και πιο μακριά και με σύνεση και ψυχραιμία θα γίνει ό,τι πρέπει.

ΥΓ: Η ομάδα μπάσκετ επιβεβαίωσε στο Μονακό αυτό που ξέραμε, ότι δηλαδή είναι καλύτερη ομάδα από τους Γάλλους. Βεβαίως σε μια τόσο σκληρή σειρά δεν θα κερδίσει κάθε ματς ο καλύτερος, θα κερδίσει και ο άλλος που θα είναι αποφασισμένος όπως συνέβη στο ΣΕΦ. Μακάρι να κάνει το 2 στα 2 στο σπίτι της Μονακό ο Ολυμπιακός και να πάρει εκεί το εισιτήριο για το φάιναλ φορ και να μη χρειαστεί ένα -ακατάλληλο για καρδιακούς- 5ο ματς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Διαβάστε επίσης

Για... 1000 λόγους

Για... 1000 λόγους

Γράφει για τον αποψινό ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, ο Σπύρος Γρομητσάρης.