Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λάθος οι συμψηφισμοί, άλλη ιστορία στην Τούμπα

Λάθος οι συμψηφισμοί, άλλη ιστορία στην Τούμπα
Τρίτη, 3 Μαΐου 2022 - 09:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ακούγοντας τον Πέδρο Μαρτίνς να δηλώνει χθες ότι το αυριανό εξ' αναβολής ματς των πλέι οφ στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ ΔΕΝ αποτελεί ευκαιρία για εκδίκηση από πλευράς Ολυμπιακό λόγω του αποκλεισμού στο Κύπελλο χάρηκα. Χάρηκα και συμφώνησα. Γιατί όντως δεν πρέπει να γίνει κανενός είδους μπέρδεμα. Δεν πρέπει να μπουν όλα στο... μίξερ. Δεν υπάρχει συμψηφισμός. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο με δύο ισοπαλίες χάρη στο εκτός έδρας γκολ και όντας μάλιστα (κατά τη γνώμη μου) καλύτερος. Αποκλείστηκε, τελεία. Εκείνο ήταν το κύπελλο. Δεν... γυρίζει πίσω. Δεν διαγράφεται.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Αύριο είναι ματς πρωταθλήματος. Ένα ματς μια ξεχωριστή διοργάνωση, μια διαφορετική ιστορία. Που μπορεί να μείνει στην ιστορία αν ο Ολυμπιακός κερδίσει ή αναδειχθεί ισόπαλος και κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο. Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι ισάξιοι τόσο πιο γελοίοι γίνονται στα μάτια όσων χρησιμοποιούν όσο εγκέφαλο έχουν για να σκέφτονται.

Η πιο ασφαλής διοργάνωση για διεξαγωγή συμπερασμάτων είναι το πρωτάθλημα. Κι αυτό ισχύει παγκοσμίως. Στο πρωτάθλημα λοιπόν ο Ολυμπιακός είναι στο +13 από τον δικέφαλο. Η βαθμολογία τα λέει όλα συνοπτικά. Να θυμηθούμε ότι στα ματς πρωταθλήματος μεταξύ των δύο υπήρχε μία νίκη του Ολυμπιακού και μία ισοπαλία, άρα τους 3 από τους 13 βαθμούς διαφοράς ο Ολυμπιακός τους έχτισε face to face με τον ΠΑΟΚ και τους άλλους από την ανημποριά του δικεφάλου να κερδίσει σε άλλα 12 διαφορετικά ματς.

Είναι ξεκάθαρο ότι θα πάμε σε ένα πολύ δυνατό και... ροκ ματς. Για τον Ολυμπιακό είναι αρκετά δελεαστικό να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο στο σπίτι του βασικού του αντιπάλου για τον τίτλο φέτος. Ο ΠΑΟΚ στον αντίποδα το τελευταίο που θα ήθελε θα ήταν αυτό, να δει τον Ολυμπιακό να γιορτάζει στο... σαλόνι του σπιτιού του. Και θα δούμε... ομορφιές εντός και εκτός γηπέδου, είμαι βέβαιος. Ειδικά αν προηγηθεί ο Ολυμπιακός. Όπως και να 'χει, αυτά είναι το... περιτύλιγμα. Η ουσία είναι ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί ως Ολυμπιακός και να προσπαθήσει να κερδίσει. Για τον εαυτό του, για το 47ο και για τον κόσμο του.

ΥΓ: Το έγραψα τις προάλλες, θα το γράψω ξανά γιατί το πιστεύω πραγματικά: το 5ο ματς του Ολυμπιακού με τη Μονακό δεν είναι φιέστα. Μπορεί να εξελιχθεί έτσι στο φινάλε αν έχει προκριθεί ο Ολυμπιακός αλλά πριν από το τζάμπολ και έως ότου ολοκληρωθεί δεν υπάρχει καμία φιέστα. Μια μάχη που θα μαίνεται θα υπάρχει. Η Μονακό θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της, μας το έχει αποδείξει εξάλλου στη σειρά. Με εξαίρεση το 1ο ματς, το έδειξε στο 2ο, το 3ο και το 4ο.

Διαβάστε επίσης

Πες μου πως γίνεται

Πες μου πως γίνεται

Πως γίνεται; Αλήθεια, πως γίνεται; Γιατί το κάνουν στους εαυτούς τους αυτό οι παίκτες του Ολυμπιακού; Διερωτάται ο Σπύρος Γρομητσάρης.