Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν είναι φιέστες, μάχες είναι!

Δεν είναι φιέστες, μάχες είναι!
Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022 - 10:05
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είναι μια... μεγάλη Τετάρτη η σημερινή για την οικογένεια του Ολυμπιακού. Η ποδοσφαιρική ομάδα φιλοξενείται στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ στο εξ' αναβολής ματς της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League και αν κερδίσει ή αποσπάσει ισοπαλία κατακτά μαθηματικά τον τίτλο. Η μπασκετική ομάδα υποδέχεται στο 5ο και τελευταίο ματς των πλέι οφ της Euroleague τη Μονακό και με νίκη φεύγει για Βελιγράδι και το final4. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Κι επειδή είναι μεγάλες είναι και δύσκολες. Πολύ δύσκολες.

Προσωπικά οφείλω να πω ότι δεν πρέπει να προετοιμαζόμαστε για φιέστες. Αν υπάρξουν τέτοιες θα ακολουθήσουν κάτι άλλο, τις ΜΑΧΕΣ. Γιατί και τα δύο ματς θα είναι ΜΑΧΕΣ. Ούτε ο ΠΑΟΚ θέλει να δει τον Ολυμπιακό να κάνει γύρο θριάμβου στο σπίτι του, ούτε η Μονακό να αποτελέσει την guest στη φιέστα επιστροφής σε final4 του Ολυμπιακού. Επαναλαμβάνω ότι προσωπικά περιμένω πολύ σκληρά ματς που θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Γι' αυτό και η πρώτη και βασική «απαίτηση» πρέπει να είναι και ο ποδοσφαιρικός και ο μπασκετικός Ολυμπιακός να είναι ο εαυτός τους. Να είναι οι ομάδες που αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Σοβαρές. Συγκεντρωμένες. Μαχητικές. Παθιασμένες. Και φυσικά να ξεδιπλώσουν και την ποιότητα που δεδομένα διαθέτουν. Ναι, είμαστε στο φινάλε της σεζόν και είναι λογικό να υπάρχει συσσωρευμένη κόπωση. Ναι είναι λογικό πολλές φορές το μυαλό και το σώμα να θέλουν αλλά το σώμα να είναι αδύναμο. Και ειδικά η ποδοσφαιρική ομάδα που δεν έχει απλά φτάσει στα όριά της αλλά τα έχει ξεπεράσει σε επίπεδο κόπωσης.

Όπως και να 'χει, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να είναι σοβαροί και έξυπνοι για να φτάσουν στον στόχο. Στο μπάσκετ πέρα από την εξυπνάδα θέλει κι αυτή την ορμή που μαζί με τον κόσμο γίνεται μεγαλύτερη και παρασύρει τους πάντες στο διάβα της. Στο ΣΕΦ μπάσκετ θα παίξει και ο κόσμος που με τη φωνή του και μόνο πρέπει να σπρώξει την ομάδα και ειδικά σε δύσκολες στιγμές του αγώνα, αν υπάρξουν τέτοιες που μακάρι να μην υπάρξουν και να πάνε όλα πρίμα από την αρχή.

ΥΓ: Είναι αναμφίβολα πολύ σημαντικό αυτό που συνέβη χθες το βράδυ στο Τσάμπιονς Λιγκ αφού εξασφαλίστηκε οριστικά ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει ένα γύρο στα καλοκαιρινά προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και είναι σημαντικό αφού πέρα από το πρακτικό της καλοκαιρινής περιπέτειας, υπάρχει και το ουσιαστικό της έξτρα κούρασης που τόσο πολύ έχει ανάγκη η ομάδα. Και δεν μιλάω μόνο για τη σωματική και τα τεράστια φορτία που κουβαλάει αλλά και την ψυχολογική μετά από 2,5 χρόνια covid-19 με διακοπές και διαρκείς αλλαγές προγραμμάτων. Ήταν ψυχοφθόρο όλο αυτό και ήταν περισσότερο ψυχοφθόρο για ομάδες που και πρωταθλητισμό κάνουν και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συμμετέχουν και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης

Οι προαγωγές και το 48ο

Οι προαγωγές και το 48ο

Το 47ο κατακτήθηκε και μάλιστα με πολύ ξεχωριστό και γλυκό τρόπο, στο σπίτι της ομάδας με τη μεγαλύτερη γλώσσα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Πες μου πως γίνεται

Πες μου πως γίνεται

Πως γίνεται; Αλήθεια, πως γίνεται; Γιατί το κάνουν στους εαυτούς τους αυτό οι παίκτες του Ολυμπιακού; Διερωτάται ο Σπύρος Γρομητσάρης.