Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το... τσιρότο και η ευλογία

Το... τσιρότο και η ευλογία
Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022 - 10:53
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ήταν γλυκό. Ήταν ξεχωριστό. Ήταν ιδιαίτερο. Λειτούργησε και ως... τσιρότο σε στόματα που άνοιξαν «επικίνδυνα» όπως πάντα. Αυτή η φιέστα για το 47ο μέσα στην Τούμπα, το σπίτι της ομάδας που λέει ότι μπορεί να συγκριθεί με τον Ολυμπιακό και έχει συνολικά στη ζωή της όσα πρωταθλήματα έχει ο Ολυμπιακός μόνο την τελευταία τριετία, θα μείνει αξέχαστη. Την άξιζε η ομάδα. Την άξιζε γιατί την... έπιασαν στο στόμα τους πολλοί. Την επέκρινε και ο κόσμος της. Όχι άδικα αλλά νομίζω συχνά υπερβολικά. Εξάλλου όταν ένα μέλος της οικογένειάς σου δεν αποδίδει όπως πρέπει, το στηρίζεις και προσπαθείς να το βοηθήσεις, δεν το βάζεις κάτω και το... κοπανάς.

Τέλος πάντων, ας τα αφήσουμε αυτά. Ήταν μια νύχτα χαράς. Ήταν η νύχτα της δικαίωσης, πρωτίστως, του ανθρώπου που πληρώνει και φυσικά όσων δουλεύουν καθημερινά στο Ρέντη από το πρωί ως το βράδυ. Γιατί εμείς βλέπουμε μόνο το τελικό αποτέλεσμα και συνηθίζουμε να κρίνουμε με μεγάλη ευκολία παραγνωρίζοντας / αγνοώντας πράγματα. Δεν βλέπουμε τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τις δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη μια ομάδα κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης και γεμάτης αγώνες σεζόν. Όχι, δεν έγιναν όλα σούπερ στην Τούμπα. Όπως όμως δεν ήταν και όλα χάλια το προηγούμενο διάστημα. Δεν είναι ευθεία γραμμή η ζωή των ομάδων. Έχει και πάνω και κάτω και είναι νομοτελειακό ότι θα έρθουν και τα κάτω. Αν λοιπόν στα κάτω του ο Ολυμπιακός κατακτά πρωτάθλημα και μάλιστα με 16 ή δεν ξέρω γω πόσους βαθμούς τελικά διαφορά, τότε δεν είναι και πολύ στα... κάτω του. Ή τέλος πάντων τα δικά του κάτω θα εύχονταν να τα είχαν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι. Θα τα γιόρταζαν ως τεράστιες επιτυχίες και στον Ολυμπιακό είναι μια... Τετάρτη στη δουλειά. Και θα πρέπει να αντιμετωπίζει ως αληθινή ευλογία κάθε Ολυμπιακός που έχει άπειρες τέτοιες Τετάρτες, Πέμπτες, Παρασκευές, Σάββατα, Κυριακές, Δευτέρες, Τρίτες... Άλλη μέρα έμεινε;

ΥΓ: Για την ομάδα μπάσκετ δε χρειάζεται να ειπωθεί κάτι ούτε από μένα, ούτε από κανέναν. Τα είπε με τη συνέπειά της κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας σεζόν. Έβαλε ως πρωταρχικό στόχο να μπει στα πλέι οφ και όχι μόνο μπήκε αλλά μπήκε με πλεονέκτημα και εν τέλει πάει και φάιναλ φορ. Της αξίζει να πάει να το χαρεί και να παλέψει για ό,τι καλύτερο. Έχει τις πιθανότητές της και θα τις διεκδικήσει. Το σημαντικό είναι ότι δεν πάει εκεί με το «πρέπει» που έχουν οι άλλοι τρεις που θεωρούνται φαβορί. Συγχαρητήρια σε όλους.

Διαβάστε επίσης

Οι προαγωγές και το 48ο

Οι προαγωγές και το 48ο

Το 47ο κατακτήθηκε και μάλιστα με πολύ ξεχωριστό και γλυκό τρόπο, στο σπίτι της ομάδας με τη μεγαλύτερη γλώσσα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.