Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κίνητρο βαθμών vs κίνητρο αξιολόγησης

Κίνητρο βαθμών vs κίνητρο αξιολόγησης
Κυριακή, 8 Μαΐου 2022 - 11:33
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σπάνια ένα ματς του Ολυμπιακού έχει το μηδενικό ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα που έχει το αποψινό ματς με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ή μάλλον, γράψτε λάθος. Έχει το μηδενικό ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ενδιαφέρον. Γιατί ενδιαφέρον έχει και μάλιστα πολύ. Προσωπικά πολύ θέλω να δω την προφανώς νεανική 11άδα που θα παρατάξει ο Πέδρο Μαρτίνς. Πολύ θέλω να δω τι... ψάρια θα πιάσουν τα παιδιά της β' ομάδας που πήρε μαζί του ο Πορτογάλος τεχνικός και προτίθεται να τους δώσει χρόνο. Εννοείται θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και κάποιους από τους πιο έμπειρους που δεν έχουν πολύ χρόνο ως τώρα. Π.χ. παίκτες όπως ο Κανέ ή ο Κούντε.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Ειδικότερα ωστόσο ο περισσότερος κόσμος θα έχει στραμμένη την προσοχή του στους μικρούς. Ταλέντο δεν αμφιβάλλει κανένας πως έχουν. Αν δεν είχαν δεν θα ήταν στον Ολυμπιακό, απλό είναι αυτό και σαφές. Το θέμα είναι να δείξουν κάτι. Να δείξουν αν μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω προς το στάδιο της πρώτης ομάδας. Φυσικά και δεν μπορούν να βγουν τα πιο ασφαλή συμπεράσματα από ένα και μόνο δείγμα και ειδικά τέτοιο δείγμα. Δηλαδή μια 11άδα που δεν έχει παίξει ποτέ ξανά μαζί και στην πλειοψηφία της θα απαρτίζεται από άπειρους και μερικούς έμπειρους. Ατομικά ωστόσο θα φανούν πράγματα. Ειδικά από ένα έμπειρο προπονητικό μάτι θα φανούν πολλά περισσότερα απ' όσα θα δω εγώ κι εσείς. Ο Άρης έχει το κίνητρο των βαθμών, ο Ολυμπιακός έχει το κίνητρο της αξιολόγησης των παικτών. Σημαντικό είναι το ένα, εξίσου σημαντικό και το άλλο αφού αφορά το μέλλον.

ΥΓ: Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θα αισθανθεί πολύ άνετα, πολύ οικεία στο Βελιγράδι όταν βρεθεί για να αγωνιστεί στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Κατά πως φαίνεται σχεδόν από τις μισές θέσεις του κλειστού θα ακούγεται: Ολυμπιακός Ολυμπιακός. Μακάρι να κλείσει ονειρεμένα αυτή η υπέροχη σεζόν, αυτό το υπέροχο ταξίδι για την ομάδα μπάσκετ που επέστρεψε δυναμικά. Είπαμε όμως, χρειάζεται ηρεμία, ψυχραιμία και όχι υπερ-ενθουσιασμός. Η ομάδα θα κάνει το καλύτερο που μπορεί και ό,τι ήθελε προκύψει.

ΥΓ2: Για πολλοστή φορά θα σας πω, τώρα που θα... φουντώσουν και πάλι όσο δεν πάει τα μεταγραφικά, να διαβάζετε και να ακούτε τα πάντα, και να πιστεύετε ή να θεωρείτε δεδομένα μόνο όσα ανακοινώνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Και για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις, πρώτο απ' όλους να αμφισβητείτε εμένα.

Διαβάστε επίσης

Από τα ματς που ξεχνάς ό,τι ήξερες

Από τα ματς που ξεχνάς ό,τι ήξερες

Ε, λοιπόν ξεχάστε τα! Όλα αυτά ρίξτε τα στο καλάθι των αχρήστων τα εν όψει του αγώνα που έρχεται με τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Οι προαγωγές και το 48ο

Οι προαγωγές και το 48ο

Το 47ο κατακτήθηκε και μάλιστα με πολύ ξεχωριστό και γλυκό τρόπο, στο σπίτι της ομάδας με τη μεγαλύτερη γλώσσα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.