Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μια νέα απάντηση στο «ο χειρότερος πρωταθλητής»

Μια νέα απάντηση στο «ο χειρότερος πρωταθλητής»
Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 - 12:07
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μετά το 0-0 του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο τον περασμένο Γενάρη όπου ο πρωταθλητής είχε πάει με πολλές και σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών και Κόπα Άφρικα, τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν άγγιξαν τα όρια της γραφικότητας, ξεπέρασαν αναμφίβολα την υπερβολή.

Κάπου πήρε το μάτι μου να γράφεται σε σάιτ, σε κείμενο γνώμης, πως θα είναι ό,τι καλύτερο (!) για τον Παναθηναϊκό να βρει τον Ολυμπιακό στον τελικό κυπέλλου. Ουσιαστικά δηλαδή ειπώθηκε πως αυτός ο Ολυμπιακός είναι εύκολο... θύμα στα «νύχια» των πρασίνων. Δυστυχώς ή ευτυχώς (ανάλογα με το πως το βλέπει κανείς και με την ικανότητα κρίσης που διαθέτει) αυτό δεν θα συμβεί αφού ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά της διοργάνωσης και όταν γίνει ο τελικός η ομάδα θα βρίσκεται ήδη σε διακοπές.

Η βαθμολογία βέβαια του πρωταθλήματος, εκεί εξάγονται τα καλύτερα και πιο ασφαλή συμπεράσματα, μιλάμε για μαραθώνιο όχι κούρσα ταχύτητας, λέει Ολυμπιακός πρωταθλητής ξανά με 79 βαθμούς και Παναθηναϊκός 55 βαθμούς. Μια... αιωνιότητα και ένα χάος χωρίζει τους δύο. Βεβαίως, σε τρία ματς φέτος ο Ολυμπιακός (2 ισοπαλίες, 1 ήττα) δεν έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό που δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι το έκανε πρόσφατα. Θέλω να πιστεύω ότι τα λόγια του Σωκράτη για «μαχαίρι στο στόμα» θα αποδειχθούν στο γήπεδο απόψε.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές η ομάδα έμεινε στα λόγια. Καλή πρόθεση είχε, δεν μπορώ να το αφαιρέσω αυτό. Αλλά στο γήπεδο δεν βγήκαν όσα έπρεπε κι αυτό είναι μια αλήθεια. Στα τελευταία ματς η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη κι αυτή τη βελτίωση επιβάλλεται να τη δούμε κι απόψε. Καλό θα είναι να θυμηθούν και οι παίκτες τι έχει λεχθεί και γραφτεί για 'κείνους ουκ ολίγες φορές φέτος.

Είναι οι χειρότεροι πρωταθλητές της ιστορίας ή έστω των τελευταίων ετών, όπως λέγεται κατά κόρον; Έχουν γνώμη γι' αυτό οι ποδοσφαιριστές του ρόστερ και ειδικά εκείνοι που έχουν ιδρώσει πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν; Θα μας καταθέσουν τη γνώμη / διαφωνία τους απόψε; Μπορούν; Θέλουν; Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να θέσω τις συγκεκριμένες ερωτήσεις. Εκείνοι και μόνο εκείνοι είναι που πρέπει να δώσουν τις ανάλογες απαντήσεις.

Είτε θα (ξανα)ράψουν στόματα όπως έκαναν σε Τούμπα και Βικελίδης στα πρόσφατα ματς με ΠΑΟΚ και Άρη αντίστοιχα, είτε θα δώσουν αφορμές για να ανοίξουν ξανά κι εκείνα. Λοιπόν τι λέτε μάγκες...;

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Η απάντηση που δεν δόθηκε και η φιέστα

Η απάντηση που δεν δόθηκε και η φιέστα

Αυτό που κάνω είναι απλό, απορώ. Είναι ΟΚ οι ερυθρόλευκοι με την εικόνα τους στο ντέρμπι; Αυτό μπορούσαν να κάνουν μόνο; Είμαι βέβαιος όχι. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Από τα ματς που ξεχνάς ό,τι ήξερες

Από τα ματς που ξεχνάς ό,τι ήξερες

Ε, λοιπόν ξεχάστε τα! Όλα αυτά ρίξτε τα στο καλάθι των αχρήστων τα εν όψει του αγώνα που έρχεται με τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.