Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η απάντηση που δεν δόθηκε και η φιέστα

Η απάντηση που δεν δόθηκε και η φιέστα
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 - 09:53
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μια νέα απάντηση: στο χειρότερος πρωταθλητής. Αυτό έγραφα (ήλπιζα) χθες ότι έπρεπε να δώσουν οι ερυθρόλευκοι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και δεν έδωσαν κάτι. Ή μάλλον έδωσαν. Έδωσαν αφορμή να τους πιάνει ο καθένας στο στόμα του με ευκολία. Αν είναι ΟΚ μ' αυτό, τι να πω; Νομίζω ότι μετά τις ανάσες που πήραν κόντρα στον Άρη οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν και έπρεπε να είναι καλύτεροι. Πολύ καλύτεροι. Δεν αντιμετώπιζαν δα και τη Μάντσεστερ Σίτι ούτε τη Λίβερπουλ. Όχι, δεν προσπαθώ να μειώσω τον Παναθηναϊκό που είναι φανερό ότι έχει αρχίσει να γίνεται ξανά υπολογίσιμος αντίπαλος. Για κάθε Ολυμπιακό εξάλλου ήταν, είναι και θα είναι ο αιώνιος και πιο σημαντικός αντίπαλος.

Αυτό που κάνω είναι απλό, απορώ. Είναι ΟΚ οι ερυθρόλευκοι με την εικόνα τους στο ντέρμπι; Αυτό μπορούσαν να κάνουν μόνο; Είμαι βέβαιος όχι. Απλά τους έπιαναν... κορόιδα διαρκώς οι πράσινοι στο ματς με διαφόρους τρόπους. Ούτε το μαχαίρι στα δόντια είδαμε για το οποίο μίλησε ο Σωκράτης πριν από το ματς. Μετά από δύο ωραίες εικόνες σε Τούμπα και Βικελίδης οι ερυθρόλευκοι έκαναν τον κόσμο τους να ξεφυσήσει ξανά με στενοχώρια.

Πάντως πιστεύω ότι δεν έχει αξία να στεκόμαστε παραπάνω σ' αυτό το ματς. Ούτε να επιτρέψει κανείς στην πικρία να του χαλάσει το mood για τη φιέστα και την επιτυχία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός πρέπει να χαρεί και να γιορτάσει όπως του αξίζει αυτόν τον τίτλο. Είναι ένας τίτλος που κατακτάται κόντρα σε όλους και όλα. Σε μία ακόμα σεζόν... εξυγίανσης. Σε μια ακόμα σεζόν που μπήκαν φυσικά και... τεχνητά εμπόδια για να το χάσει. Και ο Ολυμπιακός το κατέκτησε πέρα από κάθε αμφισβήτηση.

Όχι, δεν είναι ο χειρότερος πρωταθλητής ever. Αν κάποιος έχει δυνατή μνήμη ή έχει μελετήσει την ιστορία θα θυμηθεί ουκ ολίγες μέτριες ομάδες (εννοώ και άλλων κλαμπ) που αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες δίχως να εντυπωσιάσουν. Εξάλλου είναι αρετή και απαραίτητο συστατικό ενός πρωταθλητή να κερδίζει ακόμα και όταν δεν εντυπωσιάζει με την απόδοσή του. Δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας αυτό.

ΥΓ: Άρχισε από τη λήξη του ντέρμπι και θα κορυφωθεί ως το Σάββατο η προσπάθεια μερικών να αποτρέψουν τον κόσμο του Ολυμπιακού να πάει στη φιέστα και όσοι πάνε να αποδοκιμάσουν την ομάδα. Αυτό κι αν είναι ένα ματς που πρέπει να κερδηθεί. Η φιέστα είναι κάτι που ΟΛΟΙ ονειρεύονται να ζήσουν. Είναι κάτι που ζηλεύουν να μπορούν να κάνουν όλοι όσοι θα προσπαθήσουν να σου πουν «μην πας» ή αν πας «κράξε». Μέχρι το Σάββατο υπάρχει ο χρόνος να «καθαρίσει» το μυαλό και να «ξεθυμάνει» η στενοχώρια από την ήττα από τον ΠΑΟ και η διάθεση να είναι σωστή.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Από τα ματς που ξεχνάς ό,τι ήξερες

Από τα ματς που ξεχνάς ό,τι ήξερες

Ε, λοιπόν ξεχάστε τα! Όλα αυτά ρίξτε τα στο καλάθι των αχρήστων τα εν όψει του αγώνα που έρχεται με τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.