Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι 25 μέρες, τα λόγια του Γκλάσνερ και το κρίμα του μπάσκετ

Οι 25 μέρες, τα λόγια του Γκλάσνερ και το κρίμα του μπάσκετ
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 - 09:43
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Περίπου 25 μέρες μας χωρίζουν από την επιστροφή της ομάδας στο Ρέντη για την πρώτη της νέας σεζόν και, αν μη τι άλλο, υπάρχει αρκετός χρόνος. Χρόνος για ξεκούραση των παικτών στους οποίους θα ποντάρει ο Ολυμπιακός και τη νέα σεζόν και, φυσικά, αντικατάσταση εκείνων που θα αποφασιστεί ότι καλό θα είναι να πάνε αλλού και ο Θρύλος να φέρει κάτι πιο φρέσκο και διαφορετικό.

Το σίγουρο είναι πως οι ερυθρόλευκοι έχουν αρκετό χρόνο για να κάνουν ό,τι χρειάζεται προκειμένου να παρουσιαστούν καλύτεροι τη νέα σεζόν. Φέτος πέτυχαν τον βασικό τους στόχο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους διώκτες τους. Του χρόνου θέλουν να επαναλάβουν το επίτευγμα διασκεδάζοντας περισσότερο το απαιτητικό κοινό τους και παράλληλα να τα δώσουν όλα για ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Ακόμα και σε μια χρονιά πάντως που αρκετοί μουρμούριζαν (εξοργιστικά περισσότερο απ' όσο έπρεπε θα πω εγώ), ήρθαν τα λόγια του κόουτς της Αϊντραχτ να μας θυμίσουν ποιός είναι ο Ολυμπιακός.

Ναι, αυτής της Αϊντραχτ που κατέκτησε το Europa League. «Όταν νικήσαμε Μπάγερν και Ολυμπιακό καταλάβαμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι μεγάλο», είπε ο Όλιβερ Γκλάσνερ, προπονητής της γερμανικής ομάδας που συνάντησε στον όμιλό του φέτος ο πρωταθλητής Ελλάδας. Να σχολιάσω / προσθέσω κάτι παραπάνω; Προπονητής ομάδας Μπουντεσλίγκα τα είπε και, πια, κατόχου του Europa League. Και τα... σαΐνια εδώ χαρακτήριζαν τον Ολυμπιακό αποτυχημένο...! Ό,τι καταλαβαίνει κανείς.

ΥΓ: Όχι, δεν είναι η ήττα το βασικό που (προσωπικά) με «χάλασε» στον ημιτελικό του Ολυμπιακού με την Εφές στο φάιναλ φορ. Κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει πάντα. Η στενοχώρια αφορά ακριβώς αυτό που έγραφα μέρες ότι δεν ήθελα να συμβεί στην ομάδα και ειδικά στο β' ημίχρονο επέτρεψε το αντίθετο. Τι ήταν αυτό; Δεν το χάρηκε. Την... έπνιξε το άγχος.

Δεν είχε το «πρέπει» ο Ολυμπιακός σ' αυτό το φάιναλ φορ πάνω από το κεφάλι του. Δεν πήγε εκεί ως φαβορί που επιβάλλεται να κατακτήσει το τρόπαιο. Πήγε ως η σπουδαία ομάδα με την πολύ βαριά φανέλα, που επιτέλους επέστρεψε εκεί που ανήκει. Κι αυτό ήταν αφορμή μόνο για χαρά και απόλαυση, όχι για ψυχολογικό βάρος. Κρίμα γιατί και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές αυτής της ομάδας δεν το χάρηκαν.

Το είδα στο πρόσωπο και τα μάτια του σπουδαίου παίκτη που λέγεται Βεζένκοφ. Ειδικά σ' αυτόν που ήταν μια απίστευτη σταθερά όλη τη σεζόν και ένας από τους κορυφαίους παίκτες της διοργάνωσης, όχι μόνο του Ολυμπιακού. Ας είναι. Ας γίνει ένα διδακτικό μάθημα για τη νέα σεζόν ώστε να εμφανιστούν καλύτερα προπονημένοι και στο ψυχολογικό κομμάτι για να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τις κρίσιμες στιγμές. Το ταξίδι ήταν υπέροχο κι αυτό δεν διαγράφεται από μια ήττα σε ημιτελικό.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης