Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σανό που (δεν) τάισε κόσμο, ο Κρέσπο

Το σανό που (δεν) τάισε κόσμο, ο Κρέσπο
Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 - 09:48
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Μας έλειψαν και η ποιότητα και η ποσότητα, για να είμαι ειλικρινής. Τη σεζόν που πέρασε δεν είχαμε κάποιον επιθετικό που βάζει πολλά γκολ. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κούρτιτς και πολλά από αυτά ήταν με πέναλτι. Είχαμε πρόβλημα στο γκολ. Όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να έχεις έναν παίκτη που θα βάλει είκοσι γκολ», αυτά τα λόγια τα είπε κάποιος για τη φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ. Κι αυτός ο κάποιος δεν είναι Ολυμπιακός. Ούτε καν κάποιος ουδέτερος. Ένας από τους αρχηγούς και πιο βασικούς παίκτες του ΠΑΟΚ τα δήλωσε δημόσια.

Από το 2016 είναι ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο στον ΠΑΟΚ και προφανώς ξέρει καλύτερα. Ο Ισπανός στόπερ λοιπόν δεν επέλεξε να ταΐσει... σανό όπως κάνουν κάποιοι που ορκίζονται ότι λένε μόνο την αλήθεια σε κοινό που φαίνεται να λατρεύει το σανό. Ο Κρέσπο είπε αυτό που όλοι όσοι έχουν ανοιχτά μάτια, είδαν. Ο ΠΑΟΚ είχε μια αποτυχημένη σεζόν.

Ειλικρινής εξάλλου ήταν και ο έτερος αρχηγός, Αντελίνο Βιεϊρίνια. Στο pregame του ματς κόντρα στον Ολυμπιακό στην Τούμπα στο οποίο εξασφαλίστηκε μαθηματικά ο τίτλος για τους πρωταθλητές, ο Πορτογάλος δήλωνε πως μόνο αν κατακτηθεί το κύπελλο θα είναι πετυχημένη η σεζόν, ειδάλλως... Αυτοί ωστόσο δεν... ξέρουν. Σημασία έχει τι γράφουν τα παιδιά με το dna της αλήθειας. Εκεί «γράφονται» οι αθλητικοί νόμοι. Αν γραφτεί ότι πετάει ο γάιδαρος, ποιός είσαι εσύ ο ταπεινός που θα το αμφισβητήσεις;

Σοβαρά μιλώντας, η χρονιά τέλειωσε όπως άρμοζε στον ΠΑΟΚ που ήταν μια μέτρια προς κακή ομάδα και έγινε απίστευτο επικοινωνιακό παιχνίδι να παρουσιαστεί ως σούπερ επιτυχημένη και γ@μάτη. Τα ψέματα ωστόσο έχουν κοντά ποδάρια που λένε και στο χωριό μου. Ήρθε η ήττα στον τελικό, από έναν κακό Παναθηναϊκό, για να δείξει στον δικέφαλο πόσο λίγος ήταν.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

ΥΓ: Παρεμπιπτόντως, ο Κρέσπο δεν είχε καν διάθεση να ταΐσει και διαιτητικό σανό τον κόσμο. Όταν ρωτήθηκε για τη διαιτησία του τελικού (σιγά μη δεν τον ρωτούσαν...) απάντησε ως εξής: «Προφανώς ήταν κρίσιμο το πέναλτι που δόθηκε, δεν είχαν άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν, το πέναλτι έκρινε τον τελικό. Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για την διαιτησία, είχαμε ευκαιρία για να κάνουμε το 2-1 και 3-1, αλλά δεν τα καταφέραμε». Αφενός δεν θέλησε να μιλήσει για διαιτησία και να πει αυτά που περίμεναν με λαχτάρα κάποια αυτιά να ακούσουν, αφετέρου δεν το χαρακτήρισε το πέναλτι (π.χ. άδικο ή ανύπαρκτο) γιατί το είδε στο βίντεο και κατάλαβε ότι ήταν καθαρό αφού το πόδι του Βιεϊρίνια πήγε όντως στα μούτρα του αντιπάλου...

Διαβάστε επίσης