Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κοινή γνώμη και ο Τσιμίκας και ο λύκος που έγινε αρνί

Η κοινή γνώμη και ο Τσιμίκας και ο λύκος που έγινε αρνί
Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 - 10:33
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Απόψε ο Κώστας Τσιμίκας είναι στον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ως σημαντικός παίκτης της Λίβερπουλ. Είναι απ' αυτά που γράφεις ξανά και ξανά και δυσκολεύεσαι να τα πιστέψεις. Είναι Μάιος του 2022. Τον Μάιο του 2017 ήταν παίκτης της άσημης Έσμπιεργκ γιατί στην αρχή της σεζόν μια ήττα σε ένα κ@λοπαίχνιδο στη Λάρισα «χρεώθηκε» από μερίδα της κοινής γνώμης σ' εκείνον που απαιτούσε την αποπομπή του από την ομάδα. Τον Μάιο του 2018 ήταν παίκτης της Βίλεμ όντας για 2η σεζόν δανεικός. Και τον Μάιο του 2019 είχε ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς και ήταν βασικός στον Ολυμπιακό παρότι, και τότε, μερίδα της κοινής γνώμης γκρίνιαζε γιατί είχε μπει σε δεύτερο πλάνο ο Λεονάρντο Κούτρης.

Ξέρω είναι λίγο ενοχλητικά αυτά αλλά πρέπει να λέγονται και να γράφονται διαρκώς μπας και σταματήσω κι εγώ κι εσείς να το παίζουμε έξυπνοι και γνώστες δίχως να είμαστε. Αντιθέτως πρέπει να περιμένουμε από 'κείνους που ξέρουν, γιατί έχουν όλη την πληροφορία και τη γνώση στο αντικείμενο, να αποφασίσουν τι είναι καλό να γίνει και τι όχι. Αν άκουγαν στον Ολυμπιακό πάντα το κοινό ο Τσιμίκας δεν θα είχε επιστρέψει ποτέ ή αν είχε επιστρέψει θα έμενε στη σκιά του Κούτρη, που προφανώς είναι πολύ καλός αλλά διαφορετικός ως παίκτης. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα στα οποία η κοινή γνώμη έκανε λάθος.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Όπως, στον αντίποδα, υπάρχουν και παραδείγματα που είχε δίκιο. Όμως το σωστό δεν είναι να παίρνονται οι αποφάσεις διά βοής, ούτε με on line γκάλοπ. Γιατί, όπως προείπα, υπάρχει ένας τεράστιος και σημαντικός όγκος δεδομένων για κάθε παίκτη που αγνοώ κι εγώ κι εσείς γιατί δεν έχουμε πρόσβαση σ' αυτά. Η καθημερινότητα στο Ρέντη είναι γεμάτη «μυστικά» και σημαντικά δεδομένα. Μέσα απ' αυτή κρίνονται όλοι. Εμείς απλά βλέπουμε την παράσταση, ωστόσο η πολλή δουλειά γίνεται μακριά από τα δικά μας μάτια. Γι' αυτό λοιπόν ψυχραιμία και λιγότερη υψωμένη «φωνή» και σιγουριά για τις κρίσεις μας γιατί συχνά είναι πολύ πολύ λανθασμένες.

ΥΓ: Για το θέμα Ουάρντα η πρώτη διάψευση υπήρξε άμεσα από Έλληνα μάνατζερ ο οποίος διέψευσε δηλώσεις που φέρεται να έκανε και στις οποίες υποτίθεται έλεγε για πρόταση του Ολυμπιακού. Όπως είπε εξάλλου ούτε καν εκπροσωπεί πια τον Αιγύπτιο. Προσωπικά θα σας συστήσω να βάζετε συχνά και τη λογική σε ό,τι διαβάζετε. Στο δικό μου σκεπτικό μοιάζει δύσκολο (ποτέ μη λες ποτέ) να ασχοληθεί ο Ολυμπιακός με τον συγκεκριμένο παίκτη. Όχι λόγω του παρελθόντος στον ΠΑΟΚ φυσικά. Και παίκτες από τον Παναθηναϊκό έχει πάρει ο Ολυμπιακός, δε μου λέει κάτι. Το θέμα αφορά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και το πόσο σημαντικό, από την άλλη πλευρά, είναι γι' αυτόν τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς, το κλίμα των αποδυτηρίων. Αυτός για μένα είναι ο πιο βασικός λόγος που καθιστά δύσκολο να υπάρχει αλήθεια περί ενδιαφέροντος. Βεβαίως και ο Τζιμπούρ κάποτε είχε τη φήμη του... λύκου αλλά στον Ολυμπιακό έγινε... αρνί.

Διαβάστε επίσης