Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από «Fast & Furious» σε... Μπεν Χουρ

Από «Fast & Furious» σε... Μπεν Χουρ
Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022 - 09:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έχουμε και λέμε: Ματς β' προκριματικού Τσάμπιονς Λιγκ 19/20 και 26/27 Ιούλη. Ματς γ' προκριματικού 2/3 και 9 Αυγούστου. Πλέι οφ 16/17 και 23/24 Αυγούστου. Και οι 6 αγώνες των ομίλων έχουν προγραμματιστεί για: 6/7 και 13/14 Σεπτέμβρη. 4/5, 11/12 και 25/26 Οκτώβρη και 1/2 Νοέμβρη! Προσοχή, φινάλε με 6η αγωνιστική Νοέμβρη, όχι Δεκέμβρη. Και ύστερα αναμένεται να υπάρξει και παύση των πάντων λόγω του Μουντιάλ στο Κατάρ που αρχίζει 21 Νοέμβρη και τελειώνει 18 Δεκέμβρη με τον τελικό.

Τι σημαίνει αυτό; Τρεχάτε ποδαράκια μου! Η σεζόν που έρχεται θα είναι πολύ... fast και furious στην αρχή και ύστερα θα γίνει... Μπεν Χουρ αφού λόγω Μουντιάλ θα καθυστερήσει η λήξη της. Ιούνη μήνα θα γίνονται αγώνες πρωταθλημάτων αλλά τότε (10/6) θα γίνει και ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ! Στις 31/5 του Γιουρόπα Λιγκ και στις 7 Ιούνη του Κόνφερενς!

Βάζοντας κάτω όλα αυτά τα δεδομένα και με δεδομένο όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 2,5 χρόνια λόγω πανδημίας δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ.

Ανησυχώ και παράλληλα προσπαθώ να διατηρώ τη λογική σε ό,τι περιμένω από τον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν. Κι αυτό που περιμένω, πριν απ' όλα, είναι ουσία. Ούτε φέτος κατά τη γνώμη μου θα είναι τόσο εφικτός ο εντυπωσιασμός. Σε κάποια κομμάτια της σεζόν, ίσως είναι. Όμως καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα είναι πολύ δύσκολο.

Δύσκολη, για να αλλάξω θέμα και σπορ, αναμένεται να είναι και η διαδικασία των τελικών της Α1. Ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος από τον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο και δεν περιμένουμε να το διαπιστώσουμε τώρα. Ωστόσο οι τελικοί είναι μια άλλη διαδικασία στην οποία παίζουν ρόλο αρκετά πέρα από την ποιότητα και τη θέληση των ομάδων. Στον Παναθηναϊκό, έναν από τους ουραγούς της Ευρωλίγκας και ηττημένο στον τελικό κυπέλλου, δεν έχει μείνει άλλη ευκαιρία για λίγη χαρά φέτος. Θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει. Είναι και πιο ξεκούραστος σε σχέση με τον Ολυμπιακό που είχε και φάιναλ φορ.

Παράλληλα δε νομίζω ότι τα πάντα έχουν γίνει ήδη αγγελικά πλασμένα στις εγχώριες διοργανώσεις. Δεν μπορώ να πιστέψω / αποδεχθώ ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει απαγκιστρωθεί από... γάγγραινες 10ετιών τόσο εύκολα. Άρα δεν θα εκπλαγώ αν δούμε να περπατάνε άνθρωποι πάνω σε... νερό στους τελικούς εξαιτίας σφυριγμάτων. Ελπίζω πως όχι αλλά αν σας πω ότι δεν αισθάνομαι μια μικρή ανησυχία θα σας πω ψέματα και ψέματα δε θέλω να σας λέω. Για να δούμε τι θα φέρουν οι τελικοί...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Ο βαφτισμένος ηγέτης βρήκε μιλιά

Ο βαφτισμένος ηγέτης βρήκε μιλιά

Έπαιζαν οι ερυθρόλευκοι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και συνέβαιναν απίστευτα πράγματα αλλά ο Ιωάννης Παπαπέτρου στόμα είχε και μιλιά δεν είχε. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Αν οι Αγγελόπουλοι...

Αν οι Αγγελόπουλοι...

Αν πήγαιναν οι αφοί Αγγελόπουλοι στον πρόεδρο της ομοσπονδίας μετά από ήττα της ομάδας τους όπου θα γίνονταν παράπονα για τη διαιτησία… Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.