Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θέατρο, σινεμά, ομάδα

Θέατρο, σινεμά, ομάδα
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 - 10:22
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Με αφορμή την παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2022/23 και μερικές απόψεις που διάβαζα σε social media για το θέμα, έχω την επιθυμία να το συζητήσουμε μαζί εδώ. Να σκεφτώ φωναχτά και εσείς να εκφράσετε τη δική σας γνώμη. Διάβαζα λοιπόν απόψεις που, για μία ακόμη σεζόν, συνέδεαν την αγορά ή όχι ενός εισιτηρίου με τις μεταγραφές, αφίξεις και αποχωρήσεις. Προφανώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να επιλέξει αν θα αγοράσει εισιτήριο ή όχι. Οι εποχές εξάλλου είναι δύσκολες και όλοι (μας) μετράμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Ωστόσο, οφείλω να εκφράσω τη διαφωνία. Να μην αγοραστεί διαρκείας γιατί κάποιος δεν αντέχει οικονομικά, είναι λογικό και απολύτως σεβαστό.

Η κουβέντα κάθε χρόνο για το ποιοί θα έρθουν και ποιοί θα φύγουν «και τότε θα δω αν θα πάρω διαρκείας» είναι αληθινά κουραστική κάθε χρόνο και δεν είναι κουβέντα που «πρέπει» να κάνει ένας οπαδός για την ομάδα του. Τέτοιες κουβέντες λέγονται για μια ταινία στο σινεμά ή μια θεατρική παράσταση. Επιλέγεις που θα δώσεις τα χρήματά σου, αν πιστεύεις ότι θα σου αρέσει ή όχι. Η ομάδα ωστόσο είναι μία. Δεν αλλάζεις κάθε χρόνο. Υποτίθεται υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο, δεν μπορείς χωρίς αυτήν. Εστιάζεις στο σήμα στην καρδιά, όχι στα ονόματα που γράφονται στην πλάτη.

Προφανώς και θες να σε διασκεδάζει όταν αγωνίζεται και να κερδίζει. Ωστόσο η στήριξη πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όχι να είναι αποτέλεσμα μερικών «αν» και «εφόσον». Κάνω κάπου λάθος; Αν ναι, διορθώστε με παρακαλώ. Δεν το νομίζω ωστόσο... Ξαναλέω, η οικονομική δυσκολία δικαιολογεί απόλυτα το να μην αγοράσει κάποιος διαρκείας. Οι υπόλοιπες κουβέντες ωστόσο είναι λάθος. Ούτε σινεμά, ούτε θέατρο, ούτε εστιατόριο ούτε καφέ είναι μία ομάδα για να επιλέξεις μόνο εκείνο που σε ικανοποιεί.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Βεβαίως, για τον Ολυμπιακό που κατακτά το ένα εμφατικό πρωτάθλημα μετά το άλλο σε καιρούς εξυγίανσης με διψήφιες διαφορές βαθμών, τι παράπονο μπορεί να έχει κανείς;

ΥΓ: Ας μην ξεχνάμε ότι για τον Ντε Σάνκτις ο Ολυμπιακός παραδέχθηκε τη συνάντηση, δεν μίλησε ΠΟΤΕ για συμφωνία.

ΥΓ2: Μεταγραφή είναι μόνο εκείνη που ανακοινώνεται. Τα έχουμε ξαναπεί, θα τα ξαναπούμε μέχρι να... μαλλιάσει η γλώσσα μας και να τα εμπεδώσουν όλοι.

ΥΓ3: Υπάρχει διαφορά μεταξύ μιας εικασίας και ενός διασταυρωμένου γεγονότος. Προσέξτε λοιπόν τι διαβάζετε και τι σας επηρεάζει γιατί τα περισσότερα απ' όσα γράφονται εδώ και καιρό είναι εικασίες και φήμες και όχι διασταυρωμένα γεγονότα.

ΥΓ4: Οι τελικοί της Α1 μπάσκετ πλησιάζουν. Ωχ τι έχουν να δουν τα ματάκια μας. Α, εγώ θα συνεχίσω κατά την προσφιλή μου τακτική τα τελευταία χρόνια στο εγχώριο μπάσκετ, δεν θα δω, θα μάθω το αποτέλεσμα στο τέλος.

Διαβάστε επίσης

Αν οι Αγγελόπουλοι...

Αν οι Αγγελόπουλοι...

Αν πήγαιναν οι αφοί Αγγελόπουλοι στον πρόεδρο της ομοσπονδίας μετά από ήττα της ομάδας τους όπου θα γίνονταν παράπονα για τη διαιτησία… Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.