Ντουντούκα
Εποχή Κορδόν στο Θρύλο, έρχονται και τα πιο ωραία...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η ευθύνη του Ολυμπιακού και η ευθύνη η δική μας

Η ευθύνη του Ολυμπιακού και η ευθύνη η δική μας
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 - 11:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Αν πρέπει κάθε μέρα να βγαίνουμε και να απαντάμε στις γραφικότητες που ακούμε, τότε δε θα κάνουμε κάτι άλλο. Εμείς ως Ολυμπιακός τον τελευταίο καιρό έχουμε δει 20 ανθρώπους. Ισπανούς, Γερμανούς κτλ. Μέσα σε αυτούς ήταν και ο Ντε Σάνκτις. Τον συναντήσαμε αλλά ούτε πρόταση κάναμε, ούτε την απέρριψε. Εμείς διαλέγουμε, δεν μας διαλέγουν. Αν το πακέτο πληροί τις προϋποθέσεις, το επιλέγουμε. Δεν... καιγόμαστε καθόλου κι ας λένε οι διάφοροι άσχετοι. Ο σχεδιασμός δεν γίνεται τον Ιούνιο. Γίνεται όλο το χρόνο. Τον Ιούνιο υλοποιείται. Δε θα βγαίνουμε κάθε μέρα να εξηγούμε τα αυτονόητα».

Αυτά που μόλις διαβάσατε είναι μερικά από τα λόγια που δήλωσε χθες στο Κανάλι Ένα του Πειραιά ο δ' αντιπρόεδρος και επιχειρησιακός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς. Ήταν μία ακόμη ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο συγκεκριμένος άνθρωπος τον τελευταίο καιρό. Και τη χαρακτηρίζω ενδιαφέρουσα όχι γιατί έκανε (που δεν έκανε) κάτι που θα γούσταρε η πλειοψηφία, δηλαδή να «πετάξει» στον αέρα 2-3 ονόματα προς απόκτηση παικτών να γίνει... πανηγύρι. Ήταν ενδιαφέρουσα γιατί μέσω αυτής βοηθάει να ανοίγουν μάτια, αυτιά και μυαλά. Γιατί η αλήθεια είναι, πρώτο το σινάφι μου, συχνά μιλάμε με σιγουριά για πράγματα που δεν γνωρίζουμε, που δεν υφίστανται καν.

Είναι κακό, και έχουμε κι εμείς οι δημοσιογράφοι σημαντικό μερίδιο ευθύνης, που «πρέπει» ένας αντιπρόεδρος να δίνει συνέντευξη κάθε 15-20 μέρες για να εξηγήσει πράγματα που (επίσης έπρεπε να) είναι αυτονόητα. Δεν είναι πρόβλημα του Ολυμπιακού αν υπάρχει εσφαλμένη εντύπωση ή πληροφόρηση για κάποια πράγματα και τον τρόπο που λειτουργούν. Πρόβλημα είναι δικό μου και του όποιου συναδέλφου που αδυνατεί να εξηγήσει στον αναγνώστη τι ισχύει πραγματικά ώστε να μην γίνονται ατελείωτες συζητήσεις πάνω σε πράγματα που δεν υφίστανται.

Πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι να μπορέσει να κάνει τις σωστές επιλογές και να παρουσιάσει μια καλή ομάδα. Πρόβλημα του δημοσιογράφου είναι να ενημερώσει σωστά. Πρόβλημα του οπαδού είναι να μπορεί και να σκέφτεται και να μην... τσιμπάει σε ό,τι του σερβίρεται ως δεδομένο. Πριν καλά καλά συμφωνήσει ο Ντε Σάνκτις οι 9 στους 10 έγραφαν με σιγουριά ότι γίνεται στροφή σε ιταλικό μοντέλο και ψώνια από την ιταλική αγορά. Αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου που έγραψα ότι δεν πρόκειται μεταγραφικά, άμεσα τουλάχιστον, να αλλάξει κάτι αφού ο Ολυμπιακός είχε ήδη τους στόχους του και μιλούσε μαζί τους. Διαβάστε και ακούστε τα πάντα, θεωρήστε δεδομένο ΜΌΝΟ ό,τι ανακοινώνεται.

ΥΓ: Έχω αναφερθεί πολλάκις στις φοβίες που έχω σχετικά με τους τελικούς της Α1 μπάσκετ που αρχίζουν. Φοβίες μήπως θυμηθούμε τα παλιά που... μιλούσαν οι μουγγοί. Ωστόσο συνάντησα τυχαία κάποιον χθες που είναι σε θέση να ξέρει πράγματα και μου είπε ότι δεν περιμένει να γίνει κάτι τέτοιο. Κρατάω το λόγο του, τον εμπιστεύομαι και ελπίζω στους τελικούς του μπάσκετ να κερδίσει ο καλύτερος. Ξέρουμε ήδη ποιός είναι αυτός.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Θέατρο, σινεμά, ομάδα

Θέατρο, σινεμά, ομάδα

Γράφει, με αφορμή την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας και τις μεταγραφές, ο Σπύρος Γρομητσάρης.