Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προετοιμασία για τα χειρότερα για να έρθουν τα καλύτερα

Προετοιμασία για τα χειρότερα για να έρθουν τα καλύτερα
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 - 09:46
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Οι πλέον χορταστικές, για τους μη διεθνείς, διακοπές των τελευταίων ετών για τους παίκτες του Ολυμπιακού φτάνουν στο τέλος τους. Τεχνικό τιμ και παίκτες επιστρέφουν στο Ρέντη την Τρίτη για ν' αρχίσουν προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Μία ακόμα χρονιά γεμάτη αγωνιστικές προκλήσεις. Μία ακόμα χρονιά που οδηγεί από νωρίς στα βαθιά των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι ξεκάθαρο ότι η διαδρομή θα είναι δύσκολη και εκτός αλλά και εντός των -εξυγιαντικών- συνόρων. Το τι θα κάνει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός εξαρτάται αποκλειστικά από 'κείνον. Το τι θα κάνει στις ελληνικές διοργανώσεις εξαρτάται και από τις εξυγιαντικές διαθέσεις. Τέταρτο πρωτάθλημα στη σειρά δεν θα θέλουν με τίποτα να τον δουν να παίρνει και είναι βέβαιο πως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να το αποτρέψουν.

Όλοι όσοι βρίσκονται στον Ολυμπιακό λοιπόν πρέπει να λειτουργήσουν εξαιρετικά τόσο ως σύνολο όσο και ως άτομα. Για ομάδα μιλάμε και το όλοι για έναν και ένας για όλους πρέπει να ανταποκρίνεται στο 100% με ό,τι συμβαίνει στους κόλπους της. Είναι ξεκάθαρο ότι πάμε για μία... ροκ χρονιά. Θα δούμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί από τον ανταγωνισμό. Θεμιτοί και (κυρίως) αθέμιτοι τρόποι θα χρησιμοποιηθούν για να ανακοπεί η πορεία του Ολυμπιακού προς ένα ακόμα πρωτάθλημα. Πρέπει άπαντες να είναι προετοιμασμένοι για τα χειρότερα ώστε να έρθουν τα καλύτερα. Αυτό πρέπει να είναι το μότο και το mode της λειτουργίας της ερυθρόλευκης μηχανής.

ΥΓ: Μιλώντας νωρίτερα για πράγματα που έχουμε ή δεν έχουμε ξαναδεί, πήγε το μυαλό και στο δεύτερο ματς των τελικών της Α1. Κι εκεί νομίζω είναι πολύ πιθανό να δούμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί στην τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού να κρατηθεί στη διεκδίκηση του τίτλου. Βεβαίως η διαφορά των ομάδων είναι μεγάλη. Δεν είναι εύκολο για τους πράσινους να κάνουν... θαύματα. Γιατί τέτοια θα χρειαστούν. Ωστόσο αν τους δοθούν ευκαιρίες θα προσπαθήσουν να τις αρπάξουν. Σοβαρότητα και συγκέντρωση λοιπόν. Το λέω ξανά και ξανά γιατί το πιστεύω. Είναι το Α και το Ω μιας καλύτερης ομάδας για να επιβεβαιώσει ότι είναι τέτοια.
ΥΓ2: Επειδή διαβάζω και ακούω διάφορα, μια ομάδα δεν αναγνωρίζει την αξία της προσφοράς ενός παίκτη με ένα νέο συμβόλαιο. Την έχει ήδη αναγνωρίσει συμφωνώντας προκαταβολικά να τον καλοπληρώσει για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια ΔΙΧΩΣ να ξέρει αν θα ανταποκριθεί εκείνος. Κάνοντας ένα νέο συμβόλαιο δείχνει την πίστη και την αισιοδοξία ότι αυτός ο παίκτης μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει ανάλογα. Αν μια ομάδα έκανε νέο συμβόλαιο σε παίκτη για να αναγνωρίσει την αξία του, ακόμα θα υπέγραφε συμβόλαια στον Ολυμπιακό ο... Αναστόπουλος.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Θέατρο, σινεμά, ομάδα

Θέατρο, σινεμά, ομάδα

Γράφει, με αφορμή την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας και τις μεταγραφές, ο Σπύρος Γρομητσάρης.